Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cities Skylines 2'nin Konsol Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi

 
 
Şehir kurma simülasyon oyunu Cities Skylines 2'nin konsol sürümü bir kez daha ertelendi. Ancak bu sefer herhangi bir süre verilmedi. Oyunun ilk olarak PC sürümünün yanı sıra PS5 ve Xbox Series X/S için Ekim 2023'te piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Fakat konsol sürümü 2024 ilkbaharına daha sonra da bu yılın Ekim ayına ertelendi. Şimdi ise artık Ekim ayında da çıkmayacağına doğrulayabiliyoruz.
 
Cities Skylines 2'nin geliştirme sorunları devam ediyor
 
 
 
Paradox Interactive tarafından yapılan yeni açıklamada "Ne yazık ki konsol sürümü için belirlediğimiz kararlılık ve performans hedeflerine henüz ulaşamadık. Dolayısıyla Ekim ayı içerisinde oyunu ne yazık ki piyasaya süremeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.
 
Öte yandan Cities Skylines 2 için yakın zamanda bir DLC paketi yayınlandı. Bu paket gerçekten büyük hayal kırıklığı yarattı ve oyuncular tarafından bir hayli eleştirildi. Nisan ayında Paradox ekibi, ilk DLC paketini satın alan kullanıcılara para iadesi yapacağını açıkladı. Aynı zamanda temel oyuna bu paketin ücretsiz olarak ekleneceği aktarıldı.
 
Oyunun konsol sürümü ile beraber gelecekteki ücretli ek paketin de çıkışı ertelendi. Son olarak Haziran ayında Paradox, Sims rakibi Life by You oyununun iptal edilmesinin ardından Tectonic stüdyosunu kapatmayı planladığını duyurdu.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Gerçekçi şehir kurma deneyimi ile beraber yer alabileceğiniz, istediğiniz gibi kendi bölgenize inşa edebileceğiniz yapım çıkışı ile beraber ne yazık ki isteneni veremedi ve oyuncular tarafından bir hayli eleştiri konusu oldu. Şu anda da aynı şekilde oyuncular tarafından eleştirilen ve ağır ithamlar altında kalan bu yapım ne yazık ki isteneni bir şekilde veremiyor. Ancak geliştirici ekip ilerleyen süreçte daha fazla güncellemenin ve eksik gidermenin peşinde açıklamalarla beraber elbette oyunun daha iyi bir şekilde bizlere sunulacağını söyleyebilir ve geliştirici ekip buradan bir nevi sözünü veriyor diyebiliriz.

Geldiğimiz noktada yukarıdaki haberimize de belirttiğimiz gibi oyunun ilk ek paketinde gerçekten çalkantılı bir şekilde çıkışını gerçekleştirdi ve hatta oyunu kıran bazı hatalara da beraberinde getirdi. Durum böyle olunca oyuncular genel olarak bu ek paket iade etmek ve parasını geri alma talebinde bulundu. Geri iade talepleri ile beraber geliştirici ekip elbette büyük bir hata yaptığını anladı ve bununla beraber genişleme paketindeki hataları gidererek aynı zamanda ücretli olarak sunulan bu içeriği oyuna ücretsiz bir şekilde dahil etmeyi planladı ve bu şekilde de oldu. Aynı şekilde geri iadelerin hepsi elbette kabul edildi ve böylece oyuncular herhangi bir şekilde para ödemek durumunda kalmadı.

İlerleyen süreçte daha fazla ek paketin gelmesi planlanan bu yapım elbette şu anda karışık ve olumsuz bir etikete sahip durumda. Çünkü genel olarak oyuncular oyunun performansından ve içeriklerinden ne yazık ki memnun değil. Durum böyle olunca oyuncular istedikleri deneyimi elde edemiyor ve bununla beraber ne yazık ki şehrini düzgün bir şekilde kuramıyor.
İlk oyunuyla beraber büyük ses getiren bu yapım elbette ikinci oyunuyla beraber de aynı şekilde bu sesi devam ettirmek istiyordu ancak çıkışıyla beraber ne yazık ki bu durum gerçekleşmedi. Yine de kendine has bir oyuncu topluluğu bulunan bu yapım elbette gidişatına yön vermek ve daha sağlam adımlar atmak istiyor. Bir şeyler inşa edebileceğiniz ve kendi şehrinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yapım, küçük bir kasabadan gelişen bir metropole dönüştürme hedefiyle beraber ilerlemeye başlıyor ve kendi sınırlarınızı burada genişletmek istiyorsanız elbette her bir küçük detayın burada oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve buna göre kendi deneyimlerinizi özelleştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz. Durum böyle olunca şehir içerisinde her bir gereksinimi karşılamanız gerekir ve buralara gelecek olan insanların taleplerine karşılamanız zaten oyundaki temel amaçlarından bir tanesi.

Kendi şehrinizi geliştirirken ve aynı zamanda binalar dikerken elbette bu konaklamanın bir de hizmet bedeli bulunuyor. İnsanlar size vergi vermenin dışında elbette çeşitli hizmetler bekliyor ve bu hizmetleri en iyi şekilde sizde yerine getirmek ve oralara dikmeniz gerekiyor. Örneğin bir şehir inşa ediyorsanız ve siteleri buraya dikmek istiyorsanız öncelikle buraların elektrik ve su ihtiyacını karşılamanız gerekiyor. Ardından ise güvenlik, itfaiye ve diğer sağlık hizmetlerine buraya getirmeniz lazım. Aynı zamanda kamu hizmetlerini de ve belediye hizmetlerini de bu şehre entegre etmeniz gerekiyor. Durum böyle olunca her bir hizmeti elbette burada dikmeniz lazım ve buna göre kendi planınız ve projenizi yapmanız gerekiyor. Oyunda hemen hemen her yere ve her engebeli araziye kendi planlamalarınızla ve stratejiniz de istediğiniz gibi bina dikebiliyor veya yol geçirebiliyorsunuz. Engebeli arazileri en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve bu engebesini en aza indirmeye çalışabiliyorsunuz.
 
 
 
Hemen hemen harita içerisinde her şeyi yapabileceğiniz ve istediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz bu yapımda inşa etmek oyunun temelinde yer alıyor. Sürekli bir şeyler inşa edebiliyor, kendinizi geliştirebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber şehrin görüntüsünü en iyi şekilde değiştirebiliyorsunuz.

Yalnızca hayalinizdeki şehri inşa edebileceğiniz ve bu şehrin metropole ve büyük şehirlere dönüşebileceği hevesiyle beraber yer alabileceğiniz yapımda elbette bir yandan da canlı bir ekonomi sistemi bulunuyor. Bu ekonomi sistemi ile beraber sizin büyük oranda haşır neşir olacağınızı söyleyebiliriz. Elbette elinizdeki bu ekonomiyi iyi bir şekilde ve dengeli bir şekilde tutamazsanız ne yazık ki eksiye girmeye hazırlanıyor ve diktiğiniz her bir bina ile beraber de bu eksi sisteme devam ediyorsunuz.

Ancak bunun yanı sıra en iyi şekilde ekonomi ortaya çıkarmak ve halka hizmet vermek için buna göre kendi gelir dengelemenizi yapmaya çalışıyor ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
Bu tarz oyunlarda elbette oyuncular hangi yerden başlamak isterse oradan başlayabilir ve buna göre siz de kendi deneyimlerinizi özelleştirebiliyorsunuz. Yani örneğin, oyuncuların bazıları ilk etapta yollar yapmaya başlayarak ilerleyebilir, bir diğer oyuncu ise tamamen bina dikerek buralara farklı şekillerde bir bakış atabilir veya diğer taraftan istediğiniz gibi farklı şekillerde binalar dikebilir ve buna göre ilerleme sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla her bir oyuncu farklı başlangıç sistemleri ile yer alabilir ve istediğini böyle de gerçekleştirebilirsiniz.

Başlamak için elbette şehrinizin temellerini atmak durumunda kalıyorsunuz ve günlük hayattan yaşanılmasını burada mümkün kılmak sizin aslında temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor. Dolayısıyla bu tarz bir detaylı yer alabildiğiniz yapımında elbette yapacağınız hamlelerle beraber nasıl bir şehir görüntüsü istiyorsanız ona göre kendi ortamlarınızı oluşturabiliyor ve strateji temeli ile beraber burada yapacaktınız diğer oyunculardan farklı olabiliyorsunuz.
Altyapıyı ve sistemleri kurabileceğiniz ve her şey sizin elinizde kaldığı bu yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyor ve bazı görevleri de elbette burada yapmak durumunda kalıyoruz.

Oyunda hem senaryo modu hem de serbest mod bulunuyor. Bu modlarla beraber elbette istediğiniz gibi ilerleyebilir, ancak senaryo modu içerisinde elbette belli başlı görevler sizlere veriliyor ve bu görevleri yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Bunun dışında elbette yapabileceklerinizle beraber yine şehrinizi geliştirebiliyor ve buna göre farklı bir görev serisi ile beraber yerinizi alabiliyorsunuz. Serbest mod içerisinde ise istediğinizi gerçekleştirebiliyor, sınırsız ekonomi sistemi ile karşı karşıya kalıyor ve istediğiniz gibi sağa sola binaları dikebiliyor, bu binaları yıkabiliyor veya tamamen elden geçirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada aslında bir nevi yaratıcılığınızı konuşturabiliyor ve kendi metropol şehrinizi burada oluşturabiliyorsunuz. Serbest mod içerisinde herhangi bir kısıtlama ve sınırlama bulunmuyor. Dolayısıyla dilediğiniz gibi istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve buna göre de kendi yerinizi inşa edebiliyorsunuz.
 
Bu sistemlerin dışında elbette şehrinizin nasıl büyüyeceğini tamamen siz karar verebiliyor ve yaşayan ve nefes alan bir dünyada kendi yolunuzu bulmaya çalışabiliyorsunuz. Oyunda elbette bazı değişikliklerin yavaş yavaş ilerlediğini bazılarını ise doğrudan hızlı bir şekilde yol alabildiğini görebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda elbette gece ve gündüz döngüsü bulunuyor.
Gece ve gündüz döngüsüyle beraber dinamik sistemlerin ortaya çıktığını görebiliyor ve aynı zamanda ışıklandırma sistemlerinde burada ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Örneğin gündüz boyunca elbette güneşin olabildiğince aydınlık yaptığı bir şehirle beraber karşı karşıya kaldığımız esnada gece ile beraber elbette buradaki ışıklandırmaların bir hayli üst safhaya geldiği ve aynı zamanda ayın o karanlık görüntüsüyle beraber nasıl bir yansıma yaptığına doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsüne ait çeşitli dinamik ışıklandırma unsurları bulunuyor. Bunlarla beraber elbette kendi günümüzde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışır ve gün bitmeden en iyi şekilde buradaki yerimize almaya hazırlanabiliyoruz.

Ek olarak burada bir mevsim geçişi sistemi bulunuyor. Bu mevsimlerin elbette en iyi şekilde karşımıza çıktığını ve dört mevsimle beraber burada yer aldığımızı aktarabiliyoruz. Karlarla kaplı bir şehir görüntüsünden yağmurlarla dolu karanlık bir güne uyandınız. Yapım içerisinde aynı zamanda yazın o olabildiğince sıcaklığıyla kavrulmak durumunda kalıyor ve oyunda istediğimiz şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Dolayısıyla oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi hem gece ve gündüz döngüsü hem de mevsim geçişleri bulunuyor. Bu sayede oyunda daha dinamik ve daha gerçekçi bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve şehir merkezimize daha da canlı hale getirmek durumunda kalıyoruz.
Oyunda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi gidişatımıza yön verebiliyor ve alacağımız her bir karar oyundaki her bir noktayı etkiliyor. Bunun dışında yine ekonomiyi desteklemek için burada çeşitli paketler ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda ticarete bu kapsamda kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu ticareti daha da geliştirmek ve ekonomiye katkı sağlamak için elbette kendinize ait bir Sanayi Bölgesi kurmanız gerekiyor.

Bu Sanayi Bölgesi ile beraber hem üretim yapabilir hem de alım satım işlemine gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber buranın elbette ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, bu ihtiyaçlarıyla beraber siz de elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra elbette sanayinin tıkır tıkır çalışmasını izleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyunda ekonomi dengesini kurabiliyor ve hangi yöne ihtiyaç varsa ona göre eğilim gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber tüm ekonominin ve yönetim unsurlarının sizin elinizde olduğunu söyleyebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 Derin yönetim unsurlarıyla beraber bulunabileceğiniz bu yapım içerisinde en gerçekçi şehir kurma yapısıyla karşı karşıya kalıyor ve günlerin geçip burada daha da geliştiğini görebiliyorsunuz. Aynı zamanda yine serinin önceki oyununda da olduğu gibi zamanı hızlandırma sistemi bulunuyor. Bu sistemle beraber elbette kurabileceğiniz ve yapabileceğiniz hamleleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor ve uzun uzun beklemek yerine elbette zamanı hızlandırma sistemi ile beraber daha kısa bir sürede ulaşacağınız kısma doğru gelebiliyorsunuz.
 
 

Ek olarak elbette yapay zeka ve karmaşık ekonomik sistemi burada yer alıyor. Dolayısıyla burada verdiğimiz her karar hemen hemen her şeyi etkiliyor ve şehrinizi nasıl bir yöne doğru saptırmak istiyorsanız buna göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Elbette bu tarz oyunlarda stratejik olarak düşünmeniz gerekiyor ve aynı zamanda problem çözme ve dönemin şartlarına ayak uydurmanız lazım. Tüm bu unsurlarla beraber en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Genel olarak toparlayacak olursak oyunun içerisinde şehir kurma simülasyonu unsurları bulunuyor ve en iyi şekilde buradaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde "karışık" etiketine sahip olduğunu görebiliyor ve hemen hemen genel olarak oyuncuların ne yazık ki oyunun performansından memnun kalmadığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla ilerleyen süreçte umuyoruz ki en iyi şekilde güncellemeler getirilir ve oyuncuların gönlü tekrar kazanılır, çünkü bu tarz denemesine şehir kurma simülasyonu içerisinde bu yapım oldukça öne çıkıyor ve en gerçekçi bir deneyimle beraber bizlere sunuluyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Rogue Company Oyunundan Dr. Disrespect Kozmetikleri Kaldırıldı VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Grup Aşaması Tamamlandı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız