Palmer Luckey: "Facebook Anlaşması, Oculus Rift'in Fiyatını Düşürecek"

Samet Konuksal

 
    Sanal gerçeklik teknolojisi Oculus Rift, oyuncu desteğiyle, zor şartlar altında bugünlere gelebilmişti. Fakat geçtiğimiz gece Oculus Rift cephesinden destekçilerini bir hayli üzen bir haber gelmişti. Facebook'un 2 milyar dolara Oculus'u satın almasından sonra gelen tepkilerin ardından projenin lideri Palmer Luckey de, konuyla ilgili soruları cevaplamaya devam ediyor.
 
    Reddit'te bazı soruları cevaplayan Luckey, Facebook etkisiyle ilgili daha ayrıntılı açıklamalar yaptı. Luckey'in belirttiklerine göre Oculus Rift modellerinde şimdiye kadar, mobil telefon endüstrisinden satın alınmış bazı parçalar kullanılıyordu. Hatırlarsanız firma bu konuda bir ara üretim sıkıntısı da çekmişti. Ancak şimdi gelen haberlere göre Facebook anlaşmasından sonra Oculus ekibi dışa bağlı kalmayacak ve kendi donanımını ve parçalarını kendisi üretebilecek.
 
    Belirtilenlere göre bu durum sadece Oculus cephesi için değil, oyuncu kesimi için de olumlu bir sonuç doğuracak. Palmer Luckey'in açıklamalarına göre Facebook anlaşması sonrasında yaşananlar, Oculus Rift'in satış fiyatını önemli bir ölçüde azaltacak. Son sunulan Oculus Rift modeli Development Kit 2, head-tracking kamerasıyla birlikte 350 dolara ön siparişe açılmıştı.
 
    Bahsi geçen konunun haricinde Luckey, yaptığı açıklamalarda Facebook işleminin sanıldığı kadar olmayan sonuçlarına da değindi. Belirtilenlere göre Oculus Rift'in kullanıcılarına ve oyun geliştiricilerine herhangi bir Facebook hesabı vb. zorunlu kılınmayacak. Cihaz yine Facebook logosu olmadan Oculus adıyla piyasaya sunulacak ve yapımcılar kendi oyunlarına 'reklam' koymak istemedikçe reklamlarla karşılaşılmayacak.
 
    Tabii ki bu açıklamaların bazıları tepkileri azaltmak ve ortamı sakinleştirmek için yapılmış da olabilir. Palmer Luckey, yakında çok önemli haberlerin geleceğini söylüyor. Bakalım neler göreceğiz...