Sony'nin PS4 Yorumu: "Asla İlk ve Ucuz Olmadık"

Talha Aynacı

PlayStation 4 için yapılmış uçuk bir konsept.


   Gerçekleşen E3 2012 sunumu sonrasında PlayStation 3 kullanıcıları için tatmin edici bir içerik gösteren Sony cephesinden PlayStation 4 hakkında ilginç bir yorum geldi.
 
   E3'de Sony adına sunumu gerçekştiren PlayStation Amerika patronu Jack Tretton, önceliğin kalite olduğunu dile getirdi. Sony geçen sene yaptığı açıklamada, Xbox 720'nin yeni nesil olarak markete giriş yapan ilk konsol olmasının arzulanmayan bir durum olduğunu açıklamıştı.
 
"Hiçbir zaman için ilk ve ucuz olmadık, bu en iyi olmakla alakalı. Bu durumda benim düşüncem: daha iyi inşaa edilmiş bir makineyle endüstiye dahil olmak; acelece birşeyler yapıp markete girmek ve ardından yarı yolda gazınızın kesilmesinden daha önemlidir. İdeal olarak, ilk olarak piyasaya giren makinenin en iyisi olmasını istiyorsunuz ki bu işin ucuza kaçma tarafıdır. Ancak esas hedef en iyi makineyi ortaya çıkarmaktır ve biz de buna odaklanıyoruz."
 
    Ayrıca Tretton, PlayStation 4'ü hedef alarak şu sözleri yorumuna ekledi: "Markette yer eden her platformumuzda uzun bir ömür ve insanlarını ilgisini çekecek ürünler (oyunlar) ortaya çıkarmayı amaçladık. 3 masa üstü konsolu ve 2 taşınabilir konsolumuzda da yaptığımız şey buydu. Hedefimizde değişen birşey olmayacak."