Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Three Kingdoms Zhao Yun Yeni Bir Rol Yapma Deneyimi Getirmeyi Hedefliyor

 
 
ZUIJIANGYUE Game tarafından geliştirilen ve ETime Studio tarafından yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, keşif oyunu Three Kingdoms Zhao Yun, 7 Aralık tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Karakter odaklı yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde Uzakdoğu temalı bir yapı bizleri bekliyor ve aynı zamanda burada bulunan karakterler ve düşmanlar da Uzakdoğu temasıyla beraber bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici detaylar ve manzaralar yer alıyor ve aynı zamanda burada farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki hikayeleri deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda karakterimizin yeteneklerinden faydalanabiliyoruz.
 
3 krallığın yer aldığı dünyada bulunduğumuz oyun içerisinde tanınmış generallerden birinin rolünü üstleniyor ve bu rol içerisinde elbette güçlü bir lider olarak yer alıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca gençlik hikayesini kendimize yorumluyor, kendi hikayemizi burada yazmaya çalışıyor ve özgürce etrafı keşfetmeye çalışıyoruz. Oyuncular tarafından özellikle beklenen yapımlar arasında bulunan oyun içerisinde tarihi yorumlamalar da aynı zamanda yer alıyor ve aynı zamanda 3 Krallık dönemini yansıtan bir yapı bizlere aktarılıyor. Onun içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada karakter odaklı bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor, etrafı deli dediğimiz gibi keşfedebiliyor, karlı bölgelerden sıcak bölgelere, deniz kenarlarından şehir içlerine kadar istediğimiz kısma doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda buralardaki kaynakları ele geçirebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca Doğu Hanedanlığının son dönemlerini yaşayan bir yapı bizlere aktarılıyor ve buranın alevleri içerisinde olduğunu görebiliyoruz. Hanedanların kıyameti içerisinde yer alan oyun içerisinde 3 boyutlu ve karakter odaklı içerik bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda Doğu kültürünün gelenekleri bizlere sunuluyor ve burada her bir nesne Uzak Doğu ile alakalı olarak bizlere sunuluyorlar. Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bunun nedeni elbette oyun içerisinde her bir oyuncunun farklı bir şekilde ilerlemesi ve aynı zamanda olay örgüsüne bağlı kalmadan kendi hikayesini yazmasından kaynaklanıyor. Olay böyle olunca bu mekanik oldukça ön plana çıkıyor ve bu mekanikle beraber dinlediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Nitekim, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizle beraber ilerleyebiliyor, at üstünde seyahat edebilir ve aynı zamanda sağa sola doğru koşabiliyoruz. Bu özelliklerle beraber dilediğimiz gibi düşmanların üzerine atılabiliyor ve aynı zamanda karakterimizin yeteneklerine de becerilerine de geliştirebiliyoruz.
 
Karakterimizle beraber düşmanların üzerine giderken elimizdeki kılıcı alabilir, ister at üstünde istersek de doğrudan yaya olarak düşmanlara saldırabiliyoruz. Burada düşmanlara saldırılar yani saldırılar gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda düşmanları toplu olarak ortadan kaldırabiliyoruz. Her ne kadar düşmanları tek tek ortadan kaldırmak istesek de burada yapacağımız beceriler ve kullanacağımız yetenekleriyle beraber düşmanları toplu olarak ortadan kaldırabilir ve etrafa kavuşa sürükleyen bir yapıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Farklı kılıçları ve donanımları kullanabileceğimiz yapım içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, karakterimize tanıtabiliyor, güçlendirebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Bu özelliklerle beraber de oyunda yerimizi alırken elbette hikaye açısından da ilerleme kat edebiliyor ve aynı zamanda bu hikayeyi de sona erdirebiliyoruz. 3 Krallık döneminin yer aldığı yapım içerisinde yapacağımız bunlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda Uzak Doğu kültürünü ve oranın geleneklerini de bu kapsamlı öğreniyoruz. Aynı zamanda burada tarihi olaylarla beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde görebileceğiniz gibi at üstünde ilerlerken düşmanlara karşı burada saldırılar gerçekleştirebilir ve elimizdeki kılıç veya mızrağı kullanabiliyoruz. At üstünde ilerlerken ve kılıcımızı sallarken elbette Metin 2 oyununu oynamışsınızdır. Bu oyun içerisinde yer alan bir mekanik, benzer bir şekilde burada da yer alıyor. Ancak burada elbette daha farklı bir şekilde yorumlanabiliyor. Dolayısıyla iki oyun içerisinde de benzer şekilde çeşitli özellikler yer alıyor ve karakterin saldırıları aslında buradaki yapıya benzerlik gösteriyor. Nitekim oyun içerisinde izometrik bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu bakış açısıyla beraber aynı zamanda serbest kamerayla beraber ilerleyebiliyor ve karakterimize yakınlaşıp uzaklaşabiliyoruz. Bu kamera bakış açısıyla beraber de elbette daha rahat bir deneyim elde edebiliyor ve karakterimizi burada istediğimiz şekilde görüntüleyebiliyoruz. 3 krallığın yer aldığı oyun içerisinde, yukarıda da bahsettiğim gibi bir generalin rolünü üstlenebiliyor ve aynı zamanda oyun içerisinde karakterimizin bir deneyim puanı bulunuyor. Bu deneyim puanları ile beraber seviye atlayabiliyoruz.
 
Oyunda ilerlerken ve farklı bölgelere doğru gelirken, burada farklı karakterlerle beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda tarihi ünlülerle ve karakterlerle de burada görüşebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde arka planda yer alan hikaye hem ana karakterler ile beraber hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda bu hikayenin de sonuna getirmeye çalışıyoruz. Farklı sahneler içerisinde farklı duyguların yer aldığı yapımda elbette yan yana karakterlerle beraber savaşabilir. Oyunda aynı zamanda hem düşmanlarımız bulunurken hem de müttefiklerimizi yanımıza çekmeye çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunduğundan bahsettik ve tarihi ünlülerin ve karakterlerinin olduğundan da bahsettik. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir karakterin burada farklı bir hayat hikayesi ve örgüsü bulunuyor. Bunları öğrenmek için de elbette oyun içerisinde ilerlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bunlarla tanışarak da onların hikayesini tanıklık edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir durumda olduğundan söz edebiliriz.
 
 
 
Oyunda küçüklü büyüklü düşmanların karşımıza çıktığını belirtebiliriz ve aynı zamanda burada düşmanlarla beraber kapışabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan patron savaşları da bulunuyor ve bu patron savaşları elbette zorlu bir deneyimi bizlere aktarıyor. Patron savaşları elbette oyun içerisinde daha çok ara sahne tarzı bir bölgede gerçekleştiriliyor ve bizlere sunuluyor. Bu alan içerisinde ise dilediğimiz gibi düşmana karşı gelmeye çalışıyoruz. Patron savaşları zorlu bir mücadelenin kapısını aralıyor ve düşmanı burada ortadan kaldırmak için öncelikle patronun nasıl hareket ettiğini ve nasıl saldırdığını öğrenmemiz gerekiyor. Öncelikli olarak bunu öğrendikten sonra daha sonrasında ise karşı saldırıya geçebiliyor ve aynı zamanda bu saldırılarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı kılıçlar ve donanımlar kullandığımızdan bahsettim. Oyunda istediğimiz şekilde elimize tek elle bir kılıç veya çift kılıç olarak ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla bunların her birinin avantajı ve dezavantajı bulunuyor. Örneğin oyun içerisinde iki elli bir pala alırsak, elbette saldırılarınız burada daha gecikebiliyor ve karakterimize daha ağır ve hantal hareket ettirebiliyor. Dolayısıyla burada elimize tek elle bir kılıç alarak burada saldırılarımız daha seri bir şekilde olabiliyor ve ona göre de beceri setlerimizi geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir mekanikler serisi bulunuyor. Bunlarla beraber de elbette her bir oyuncu farklı bir donanımla beraber düşmanların karşısına çıkabiliyor ve dilediği gibi kendi stratejisini ve planını oluşturabiliyor. Bu durumda elbette istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve elinize alacağınız donanımları tamamen siz belirleyebilirsiniz. Ancak bu tarz oyunlarda elbette güçlü olan donanımlar tercih edilir. Her ne kadar ağır saldırı gerçekleştirirseniz de, güçlü olan kılıç veya iki elli pala burada tercih sebebi olarak karşımıza çıkabilir.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi kahramanımız burada deneyim puanı kazanma gibi bir mekaniği kullanıyor. Bu deneyim puanının olması elbette oyun içerisinde bir seviye sisteminin olacağından habercisi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken karakterimizin seviyesini atlatabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabilir ve aynı zamanda Üç Krallık döneminin içerisinde de hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunda karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı elbette hem aksiyon hem de rol yapma unsurları bulunuyor ve bu içeriklerin harmanlandığı bir yapımla beraber karşılaşabiliyoruz.
 
Oyunda gerçekten de farklı manzaraların ve ilgi çekici olayların karşısına çıktığına göre yapıyor ve uzak doğudan ilham alan bir temayla beraber buradaki yerimize alabiliyoruz. Günlük generallerin hikayesini anlatabileceğimiz ve zengin karakter ayarlarıyla beraber karşımıza çıkacak olan oyun içerisinde 3 ülkenin farklı karakterleri karşımıza geliyor ve bu karakterlerin de her birine farklı hikayesi ve hikaye örgüsü bulunuyor. Dolayısıyla bunları deneyimlemek gerçekten de bu tarz oyunlar içerisinde oldukça önem arz ediyor.
 
Oyundaki savaş sisteminden de bahsedecek olursak, oyunda gerçek zamanlı bir savaş sistemi bulunuyor. Bu aksiyon sistemi ile beraber de gerçek zamanlı bir şekilde kombolar yapabilir ve aynı zamanda becerilerimizi kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu arada tuşları hızlı bir şekilde basmamız gereken bir savaş mekaniği kullanıyor ve bu mekanikle beraber de klasik savaşlara katılmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde karakterimizi kontrol edebildiğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve karakterimize bu şekilde kolay bir şekilde kontrol edebiliyor, aynı zamanda gerçek zamanlı olarak burada savaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı beceri sistemlerinin burada açığa çıkarabiliyor ve aynı zamanda deneyim puanı alarak da yeni becerilerin kilidini açabiliyor. Bütün bunların dışında elbette beceri sistemlerine sahip olarak çeşitli silahlar burada bulunabiliyor ve bu silahları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı şekillerde kombolar yapabilir ve düşmanlarının üstesinden gelmek için hep orada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunda yeteneklerimizi geliştirebileceğimiz ve ekipmanları ayarlayabileceğimiz bir yapı bize sunuluyor ve aynı zamanda bu ekipmanlar ve donanımlar farklı şekillerde birbirleriyle de eşleşebiliyor.
 
Dolayısıyla burada da bir uyumun yani harmoninin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hem uzak menzilli hem de yakın menzilli savaş stillerini benimseyebiliyor ve buna göre de kendi donanımlarımızı seçebiliyoruz. Dolayısıyla buna göre de farklı hikayeler ve generallere konu olabiliyoruz. Bu tarz detaylar ile beraber oyun içerisinde gerçekten güzel bir detay yer alıyor ve bu detaylarla beraber de oyun içeriği gerçekten şekilleniyor ve çeşitleniyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan elbette birçok oyuncu hoşlanıyor ve uzak doğu temasıyla beraber gelecek olan bu yapımı da elbette birçok oyuncu bekliyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde daha çok yaya bir şekilde ilerleyebiliyor ve daha çok arena tarzı bölgelerde kendimizi koruyup kollayabiliyoruz. Oyunda bu tarz bölgelere istediğimiz şekilde ilerleyebilir ve üzerimize akın akın gelen düşmanlarla beraber kapışabiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem menzilli hem de yakın bir silahları ile beraber ilerleyebilir ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde elimize yay ve ok alabiliyor, okumuzu gerip fırlattığımız zaman da düşmanlara karşı farklı beceri setleri ile beraber çıkabiliyoruz. Bu kapsamında düşmanların üzerine yağmur şeklinde oklar atabilir ve bu beceri seti ile beraber de düşmanların üstesinden gelebiliyoruz ve büyük hasarlar verebiliyoruz. Oyunda bu tarz farklı beceri setleri bulunuyor ve bu becerileri açmak ve yeni yeteneklerin kilidini de burada açmak elbette oldukça önem arz ediyor.
 
Bu konuda yine yukarıdaki ara kısımlarda bahsettiğim gibi savaş esnasında kullanabileceğimiz at bulunuyor. Bu savaş atı sistemi ile beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca atın üzerinden istediğimiz şekilde kılıcımızı savurabiliyor ve bu savaş sistemi Metin2 oyunu içerisinde yer alan bir sistemle benzerlik gösteriyor. Ancak aynı sistem değil, fakat benzerlik gösterdiğini bu noktada söyleyebilirim. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizin atın sağından ve solundan kılıcına saldırdığını görebiliyor ve bu da Metin2 oyunu içerisinde yer alan bir mekanikle benzerlik gösterebiliyor. Çünkü oyun içerisinde aynı şekilde Metin2'de de sağdan ve soldan atın üzerinden kılıcımıza sallayabiliyorduk. Aynı şekilde bu oyunda da bu mekanik yer alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Benzersiz savaş atı sistemi ile beraber yer aldığımız oyun içerisinde gerçek atla beraber ilerleyebiliyor ve gerçek zamanlı olarak bu atı kontrol edebiliyor ve yönetebiliyoruz. Bunun dışında bu at ile beraber ilerlediğimiz esnada savaşlar daha şiddetli geçebilir ve düşmanlara bırakarak orada bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde daha çok gerçekçi bir yapı ortaya çıkarılmaya çalışılmıyor. Daha çok fantezi bir dünya bizlere aktarılıyor diyebiliriz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette dilediğimiz gibi düşmanlarla beraber gerçek zamanlı olarak savaşabiliyor ve bu oyunun İngilizce ve Çince dil destekleri ile beraber karşımıza çıkmasını bekliyoruz.
 
Çeşitli savaş atlarını eğitebileceğimiz ve farklı farklı atlarla beraber yer alabileceğimiz yapımda aynı zamanda gerçekçi tarzı binicilik savaşları ile yer alabilir ve bu atlarla beraber de dilediğimiz gibi sağı solu keşfedebiliyoruz. Dilediğimiz gibi keşfettiğimiz etrafta elbette farklı şekillerde kaynaklar bulabilir ve aynı zamanda burada düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki palayı veya kılıcı sallayabiliyoruz. Diğer taraftan atın hasarını burada kullanabilir ve atla beraber düşmanların üzerine gittiğimiz esnada elbette onlara hasar verebiliyoruz.
 
Ek olarak oyun içerisinde elimizdeki kılıcı veya palayı salladığımız zaman etraftaki nesnelerin veya çitlerin kırıldığını görebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette bu tip mekaniklerin olması oldukça önem arz ediyor. Nitekim oyun içerisinde aynı zamanda düşmanların o ruhlarını koparabilir ve ortalığın kan revani içerisine geçmesini sağlayabiliyoruz. Düşmanların üzerine saldırdığımız zaman onlara ne kadar hasar verebileceğimizi gösteren bir hasar barı da ortaya çıkabiliyor ve daha çok bu kırmızı şekliyle beraber karşımıza geliyor. Burada ne kadar çok hasarı verdiğimizi görebiliyor ve aynı zamanda düşmanların ortadan kaldırılışını seyredebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun uzak doğu teması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve karakter odaklı bir yapıyla beraber bizlere sunulmak isteniyor. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de ilgi çekici manzaraları ve mekanikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bunlarla beraber de yeni bir oyun deneyimi elde etmeye başlıyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Ek olarak oyunun 7 Aralık tarihinde çıkış yapacağını doğrulayabiliyoruz ve Steam sayfası üzerinde de aynı şekilde bu ibare yer alıyor.
 
Oyun her ne kadar çevrimiçi unsurlarını bünyesinde barındıracak gibi görünse de oyun tamamen tek oyunculu bir yapıya sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda hem klavye ve fareyle hem de kontrolcü ile beraber bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz.
Demo görüntüleri
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Three Kingdoms Zhao Yun
Eğlenceli Sıra Tabanlı Yapım Born of Bread Geliyor Zorluğuyla Ön Plana Çıkan Aksiyon Roguelike Oyunu Schism Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız