Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Network Pass Programını Kullanıma Açtı

 
     Sony, daha önce Avrupa’da oyun bazında kullanılan mekanizmalara benzer yeni girişimi “Network Pass”ı tüm Avrupa çapında hizmete açmış bulunuyor. Sony’nin yayınladığı tüm oyunlara kalıcı ve ortak bir online yaklaşım getiren bu girişim sayesinde oyuncular ister tek başına ister çoklu oyuncu olarak PlayStation keyfi yaşıyor.
 
     Network Pass öncesinde, kimi oyunların PSP sürümü için kupon gerekirken, PS3 sürümü için herhangi bir kupon gerekmeyebiliyordu. Oyuncular da hangi oyunun hangi konsolda nasıl bir kupon ihtiyacı olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşayabiliyordu. Network Pass ile birlikte ise bir kupon, içeriğin aynı anda beş konsola indirilmesine olanak tanıyor. Her seferinde bir oyun yüklenerek, online oluyor, anahtar dosyanın sunulan oyun için olup olmadığını kontrol ediyor ve onaylanıyorsa online oyuna izin veriyor.

     Asıl satın alanın PlayStation® Network (PSN) hesabı konsolda açık olduğu sürece, DRM, oyunun, konsoldaki diğer PSN online hesapları tarafından oynanmasına da izin veriyor. Bunun iki önemli yanı bulunuyor. Birincisi, örneğin anne, baba, çocuk veya kardeşler gibi birden fazla hesaba sahip olan bir konsolda ana satın alanın hesabı aktif olduğu sürece bütün hesaplarda online olarak oyun oynanabilmesi. İkincisi ise sadık çok konsollu oyuncuların, açık bir hesapları olduğu sürece bütün konsollarda (şu anda 5 konsola kadar) online oyun oynayabilmesi.

     Ayrıca, eğer, Network Pass etkinleştirilmediyse, o zaman bir oyuncunun online fonksiyonlara erişmek için oyunu kiralaması da mümkün oluyor. Bununla birlikte aktifleştirilmişse, oyuncunun, hala online fonksiyonlar olmaksızın oyunu oynama veya bir Network Pass satın alma seçenekleri de bulunuyor.

     Fiyatı yakında belirlenecek Network Pass’ı, belirli bir online unsura sahip bütün SCEE oyunlarının kullanması planlanıyor. PS Vita ile ilgili planlar da ürünün çıkışına yakın duyurulacak.
 
      Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony Network Pass
Ninja Gaiden 3 Wii U'da Daha İyi Grafikli Olabilir Jak and Daxter: HD Paketi, Norveç'te mi Duyuruldu?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Mactavish-

11.10.2011 21:36:16

0
bende birşey anlamadım özet ile anlatabilecek varmı

stun

11.10.2011 12:43:20

0
çok guzel bir uygulama olmuş harıkasın sony

BSC Misafiri

10.10.2011 22:10:18

0
simdi anladigim kadariyla anlatayim simdi psn den bi oyun aliyoruz ve bunu 4 kisi daha indirebiliyor ve ana hesap aktif oldugu surece diger 4 hesapta online oynaya biliyor super olmus bizde fifayi 5 kisi ortak alip oynayacagiz para tuzagi diyen arkadasa psn tesekkur edeceksin tesekurer sony xbox sa gecicek arkadas blu rey le ne alakasi var play station bir tutkudur bu tutkuyu yasayamadiysan blu rey siz iyi gunler

ultra_storm

10.10.2011 20:04:50

0
Anladıysam arap olayım.

Barxxx

10.10.2011 19:44:45

0
Ne işimize yaricak bu.Anlamadım.

skullomania

10.10.2011 19:31:42

0
eksiyi veren arkadaşlar ben de bi ps3 kulanıcısıyım,ama somut gerçekler de inkar edilemez.bu arada anlatim ne işe yaradığını, bu olay kısaca 'adamı soyan bir uygulama'dır.

mistikkafa1

10.10.2011 19:26:01

+3
Ben “Network Pass” ın ne işe yaradığını anlamadım .

skullomania

10.10.2011 19:25:21

-7
detaylı bi uygulama ama ps3 uzun zaman önce gözümden düştü,eğer yeni nesil xbox ta blue ray desteği olursa yani oyunlar için boyut sınırlaması ortadan kalkarsa piyasanın tek hakimi olur.zaten microsoft destekliyor,ps3 de bi kıytırık psn sinle uğraşıyor aylardır,15 20 kişilik serverini millete kakalıyor 3 oyun alsan bi makina,değmez.sağlam bi masa üstü kurarım pc nin de orjinal oyun larını alırım, zaten ps 3 kadar el yakmıyor fiyatları,bakarım işime,saygılar arkadaşlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız