Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rovio: Konsol Tarzı Oyun Pazarlamacılığı Ölüyor

Angry Birds tam anlamıyla bağımlılık yaratıyor

      Angry Birds'ün geliştiricisi Rovio'dan Peter Vesterbacka konsollardaki oyun pazarlama yönteminin öldüğünü söyledi, ama bunun anlamının endüstrinin "casual" olarak nitelendirilen türe yönelmesi olmadığını da belirtti.

       South by Southwest'deki bir panelde konuşan yetkili, geleneksel oyun pazarlama modelinin devam ettirilemeyeceğini, geliştirilemeyecek bir oyunun 40 dolarlık fiyat etiketiyle satılmasının (keşke 40 dolar olsa) gülünç olduğunu söyledi.

       Vesterbacka, "casual oyunlar" ketegorisini de reddediyor ve "casual film" diye kategorinin olmamasını örnek veriyor. Ayrıca oyuncuların bir "hardcore" oyunda olduğu gibi mobil ve sosyal oyunlarla da ilgilenip, tutku ile bağlanabileceğini vurguluyor.

       Yetkili, yine de kimsenin sosyal ve mobil oyunlar için uzun süreçte güvenilir iş modelinin ne olduğunu anlayamayacağını, fakat Angry Birds'ün popülerliğinin (şu an 10 milyondan fazla indirildi) bir ticari fırsatın olduğunu kanıtladığını da belirtti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Angry Birds Rovio Chillingo iPhone Apple Store Puzzle PSN PC 3DS
PAX East'ten RE: The Mercenaries 3D Videosu One Piece: Unlimited Cruise SP'den Görseller
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Subject.16

14.3.2011 18:23:59

0
biraz erken bir açıklama olmuş. konsol tarzı oyun pazarlama altın çağına girdi. 10 sene sonra bu yorumu yapsa yerinde bir beyan olurmuş. şimdi çok yersizzz

snaxyz

14.3.2011 12:46:27

+1
ya bırak bi angry birds yapmış kendisini kral zannediyor.Büyük ihtimalle bu adam fps tps rpg gibi türlerden hiç hoşlanmayan oynamayan ve oynanmasınıda istemeyen biri.angry birds her türlü yaşa hitap ediyor.satılmasının tek sebebi bu.ben oyunu oynarken fazla bir zeka pırıltısı göremedim(tabi gördüm ama hardcore oyunlara nazaran çok daha az) açıkcası.kısacası adam medyumluk yaparak piyasaya hükmetmeye çalışmış.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Angry Birds ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız