Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Overwatch Benzeri Marvel Rivals'tan Venom Oynanış Görüntüleri

 
 
NetEase Games tarafından oyunculara sunulacak olan rekabetçi takım odaklı aksiyon oyunu Marvel Rivals için yepyeni bir fragman yayınlandı. Oyunun kapalı betasının açıklanmasının ardından yayınlanan fragman sayesinde Venom adlı karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan görebiliyoruz.
 
Marvel Rivals, karakterleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor
 
 
 
Marvel karakterleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan Marvel Rivals, Overwatch benzeri bir deneyime sahip. Gerek haritalar gerekse 6v6 gibi rekabetçi deneyim, iki oyun arasındaki benzerliği gözler önüne seriyor.
 
Yayınlanan fragman detaylarına bakacak olursak Venom karakterinin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Burada karakterimiz duvarlara doğru tırmanabiliyor, yüksek yerlerden aşağıya doğru atlayabiliyor ve alan hasarlı saldırılar gerçekleştirebiliyor. Belirtilene göre Venom, Spider-Man'den daha dayanıklı bir karakter olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Marvel Rivals'ın kapalı betası, açıklanan bilgilere göre 23 Temmuz tarihinde Xbox Series X/S, PS5 ve PC için başlayacak. Çapraz oyun desteği ile beraber kapalı betaya katılan kullanıcılar, dönem için özel bir kostüm olan Cyan Clash'i elde edebilecek.
 
 
 
Oyun nasıl bir deneyime sahip?
 
Overwatch serisinden ilham alan yapısıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan takım odaklı Nişancı aksiyon oyunu Marvel Rivals, öne çıkan karakterler ile beraber dikkat çekici bir yapıda öne çıkıyor. Her ne kadar 2 seri arasında da büyük benzerlikler olsa da, nihayetinde karakter tasarımı ve özellikleri ile birbirinden ayrılıyor. Gerek harita tasarımları gerekse sanat stili iki oyun içerisinde de aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Fakat elbette her oyunun kendine özgü oyuncu topluluğu bulunuyor ve birçok oyun birbirinden ilham alarak birçok şeyi yapıyor.
Bu yapımda yine diğer oyunculara karşı savaşabileceğiniz ve kendi ekibinizi oluşturabileceğiniz 6'ya 6 takım tabanlı bir sistem yer alıyor. Kendi ekibinizi kurarak elbette diğer oyuncuları yanınıza alabileceğiniz veya arkadaşlarınızı yanınıza davet edebileceğiniz yapımda, doğrudan karakterlerin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyor ve düşmanlara karşı farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Dikkat çekici haritalara ve ortamlara adım atabileceğimiz ve farklı oyun modları ile beraber ön plana çıkabileceğimiz oyun içerisinde, benzersiz takım mücadeleleri ve becerileri bulunuyor. Bu güçleri birleştirerek sayısız strateji ve kombo oluşturabiliyoruz.

Elbette farklı Marvel karakterlerinin yer aldığı yapımda, Örümcek Adam'dan Venom karakterine, Doktor Strange'den diğer karakterlere kadar oldukça farklı karakterler ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Burada yer alan her bir karakterin elbette kendine özgü yetenekleri bulunuyor ve bunları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Sayısız strateji unsurlarıyla beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda, takım becerileri oluşturmak için kendi ekibinizin güçlerini birleştirmeye çalışıyor ve ekibinizi kurarak elbette düşmanların üstesinden gelmeye başlayabiliyorsunuz. Farklı ve rekabetçi oyun modlarına geçiş yaptıktan sonra elbette lig usulü bir sistem bulunuyor. Bu sistemle beraber daha da yukarılara ve isminizi yukarılara taşıyabilir ve buna göre daha da fazla zorlu ortamlarla kendinizi bulabiliyorsunuz.

Derin ve çeşitli bir Marvel kadrosunun bulunduğu yapımda elbette yukarıda bahsettiğimiz karakterlere erişebiliyor ve bu karakterleri kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapımda, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor karakterlerimizi geliştirebiliyor, yeni becerilerle beraber üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve kült klasik süper kahramanlarla ilerlemek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda oyunda sadece süper kahramanlar değil, diğer taraftan süper kötüler arasında da seçim yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla Marvel evreninde yer alan hem kötü hem de iyi karakterler buradaki yerini alıyor ve istediğinizi seçerek yıldızlardan oluşan bir ekip kurabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde elbette yalnız arkadaşlarınızı davet ederek istediğiniz gibi farklı stratejileri ön plana çıkarabiliyor ve düşmanlara karşı nasıl saldırmanız gerektiğine karar verebiliyorsunuz. Benzersiz bir ekip olarak ilerleyebileceğiniz yapımda, karakterlerin ana becerilerinden faydalanarak güçlerinizi birleştirebiliyor ve farklı stratejilerle beraber düşmanların üstesinden gelmek için elbette farklı noktalara doğru ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Süper iyiler ve süper kötüler arasında geçen bu yapımda yapacağınız hamlelerle beraber elbette savaşın seyrini değiştirebiliyor ve bulunduğunuz mod dahilinde yapabileceklerinizle beraber diğer oyunculardan farklı bir noktaya geçiş yapabiliyorsunuz. Düşmanlara karşı yani diğer oyunculara karşı elbette farklı abluka seçenekleri ve savaş seçenekleri bulunuyor ve yeni oyun modları ile beraber tam buralarda ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Sürekli değişen oyun dinamikleri ile beraber kendinizi hızlı ve eğlenceli 6'ya 6 aksiyon sistemi içerisinde bulabileceğiniz yapımda, karmaşık ortamlarla ve hızlı tempolu, sürekli değişkenlik gösteren bir sistemle karşı karşıya olduğunuzu söyleyebiliriz. Dikkat çekici ortamlarda ve harita sistemlerinde inanılmaz yeteneklerle karşılaşacak, süper kahramanların en iyi becerilerinden yararlanmaya çalışacak ve süper kötü olarak savaşacaksınız. Güçlerinizi birleştirerek saniyeler içerisinde savaş alanında beklenmedik bir etki yaratabilir ve savaşın seyrinin kötü gittiği esnada gidişatı kendi lehinize çevirebilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda sürekli akışın değiştiği bir sistemle karşı karşıya geliyor ve bu sistemleri kendi lehinize çevirmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Savaş alanında beklenmedik etkilerle beraber sürekli değişen dinamikler sayesinde kahraman sinerjisi ile beraber karakterler arasında benzersiz kombinasyonlar oluşturabilir ve farklı kombolar ortaya çıkararak düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Benzersiz kombinasyonlarla beraber takımınızı koordine edebilir, farklı savaşçıları ortaya çıkarabilir ve takım becerilerinizle beraber diğer oyuncuların üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. Burada bireysel becerilerin haricinde bir de takım beceri sistemi bulunuyor. Bununla beraber etkin ve dinamik bir sistem içerisinde kendinizi bulabiliyor ve farklı becerilerle beraber düşmanların üstesinden gelebiliyorsunuz. Süper güçlerin sinerjisine açığa çıkarabileceğiniz ve bununla beraber savaşın gidişatını değiştirebileceğiniz yapımda yeni taktikleri ortaya dökebilir ve en iyi şekilde oyundaki yerinize alabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda her karakter arasında farklı bağlar bulunuyor ve bu bağlarla beraber nasıl hareket edeceğinizi tamamen siz karar verebiliyorsunuz.

Sürekli değişen ortamlarda kendinizi bulabildiğiniz yapımda modun gerekliliğini yerine getirmek durumunda kalıyor ve sizlere verilen görevi layıkıyla yerine getirmeniz şart. Farklı oyun modları ile beraber yer alabileceğiniz yapımda bölge ele geçirme modunda istediğiniz gibi karakterlerinizle beraber ve ekibinizle o bölgeye doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve diğer taraftan bir araca korumalık edebileceğiniz diğer bir modla beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde farklı ve ilgi çekici modlar yer alıyor ve istediğiniz gibi yeni taktikler icat edebiliyorsunuz. Düşmanlara karşı gelebileceğiniz ve her bir tehlikeyle beraber kendi başınıza değil de takım olarak mücadele edebileceğiniz yapımda farklı karakterlerle ön planda çıkan bir sistemin olduğunu söyleyebiliyor ve her bir karakterin burada farklı bir deneyimi bizlere aktardığını görebiliyoruz.
 
 

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi Yeşil Dev Hulk, Iron Man, Spider-Man, Groot ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu karakterlerle beraber istediğiniz gibi Marvel evreninde yer alan kişilerle ilerleyebiliyor ve her birinin kendine özgü sistemleri ile beraber nasıl bir şekilde ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi becerilerinizi ayarlayabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde hızlı bir aksiyon sistemi olduğundan dolayı diğer rekabetçi oyunlarla beraber benzerlik gösteriyor ve farklı oyun modları ile beraber kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Yanınıza arkadaşlarınızı davet edebileceğiniz ve istediğiniz gibi oynayabileceğiniz yapımda içinizdeki gücü tamamen serbest bırakabiliyor ve bu güçle beraber çok daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Karakterlerinizle beraber yukarılara doğru zıplayabileceğiniz, duvarlara tırmanabileceğiniz, duvarlarda yürüyebileceğiniz ve çok daha fazlası yer alabileceğiniz yapımda süper kahramanlarla beraber hızlı bir aksiyon sistemi içerisinde kendi yolunuzu bulmaya çalışıyor ve her bir karakterin burada üst düzey bir sisteminin olduğunun altını çizmek gerekiyor.
 
Bu sistemlerle beraber nasıl bir şekilde ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda komboları nasıl bir şekilde ortaya çıkarabileceğiniz tamamen size kalıyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Bu tarz detaylarla beraber aynı zamanda özelleştirme sistemlerinin, kostümlerin, bilet geçişlerinin ve çok daha fazlasının bizlere aktarılacağını söyleyebiliyor ve sezon biletleri ile beraber elbette oyun içerisinde gerçek para ile satın alabileceğimiz Premium unsurların olacağını aktarabiliyoruz. Servis tabanlı bir oyun olduğundan dolayı oyun içerisinde sürekli olarak yeni güncellemeler gelmeye devam edecek ve bununla beraber yeni karakterlerin ve kostümlerinin de ekleneceğini söylemekte fayda var. Elbette hem eski hem de ikonik kostümlerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda özelleştirme sistemlerinin bir hayli ön planda olacağını vurgulamak gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı özelleştirme sistemleri ile beraber diğer oyunculardan farklı olmak ister. Dolayısıyla yapımda bu tarz bir sistemin olacağını söyleyebilir ve hatta en gelişmiş Marvel karakterlerinin özelleştirme sistemi ile karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz.

Rekabetçi yapım içerisinde çevre unsurlarından da bahsetmek gerekirse oyun içerisinde fizik sistemine dayalı yıkılabilir ortamların olduğunu söyleyebiliyor ve her ortamda elbette yıkılabilir ortamlarla beraber kendi stratejinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Marvel dünyalarına doğru adım atabileceğiniz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz yapımda araziyi yeniden şekillendirmek için hızlı bir savaş alanına doğru adım atabiliyor, kendi stratejinizi ön plana çıkarabilir ve avantajlarınızla beraber buralarda neler yapabileceğinize karar verebiliyorsunuz. Saldırılardan kaçınmak için kendinizi farklı bölgelere doğru götürebiliyor, buralarda siper alabiliyor veya doğaçlama takılarak düşmanların üzerine doğrudan aksiyona dalabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette düşmanların saklandığı bölgelerdeki yapıları en iyi şekilde yıkmak durumunda kalıyor ve oyuncular zafer elde etmek için elbette ortamdaki sayısız fizik sistemlerini kullanabiliyor ve çevre ile etkileşime girebiliyor. Bu sayede sayısız yollarla beraber kendi stratejinizi en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.
 
 

Yıkıcı çevrelerle beraber elbette oyunun gidişatı bir hayli değişebiliyor ve bu tarz detaylar oyundaki özgürlüğü genel anlamda arttıran detaylar arasında bulunuyor. Kahramanlar ve zorlu ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz ve kahramanları en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapımda genel olarak bu tarz bir sistem yer alıyor diyebiliriz. Takım savaşlarına adım atabileceğiniz ve bu savaşlarda en iyi şekilde yer alabileceğiniz yapım üst düzey bir rekabetçi ortamını bizlere sunuyor.
 
Kısaca toparlayacak olursak "Overwatch" serisinden ilham alan takım odaklı nişancı aksiyon oyunu "Marvel Rivals," dikkat çekici karakterleri ve yapısıyla öne çıkıyor. İki seri arasında birçok benzerlik olsa da, karakter tasarımı ve özellikleriyle farklılaşıyor. Harita tasarımları ve sanat stili açısından benzerlikler görülse de, her oyunun kendine özgü bir oyuncu topluluğu var ve birçok oyun birbirinden ilham alarak geliştirilmiştir. "Marvel Rivals" içinde, 6'ya 6 takım tabanlı bir sistemle oyuncular kendi ekiplerini kurarak diğer oyunculara karşı savaşabiliyorlar. Oyunda arkadaşlarınızı davet edebilir veya yeni oyuncularla takım oluşturabilirsiniz. Karakterlerin yeteneklerinden faydalanarak düşmanlara karşı farklı stratejiler geliştirebilirsiniz. Oyunun dikkat çekici haritaları ve ortamları, çeşitli oyun modlarıyla birleşerek oyunculara benzersiz takım mücadeleleri ve becerileri sunuyor.
 
 
 
Farklı Marvel karakterlerinin yer aldığı oyunda, Örümcek Adam'dan Venom'a, Doktor Strange'ten diğer karakterlere kadar birçok farklı karakter ön planda. Her karakterin kendine özgü yetenekleri var ve bunları stratejik olarak kullanmak tamamen sizin elinizde. Takım becerilerini geliştirmek için ekibinizin güçlerini birleştirerek sayısız strateji ve kombo oluşturabilirsiniz. Marvel Rivals içinde, rekabetçi oyun modlarına geçiş yaptıktan sonra lig usulü bir sistem bulunuyor. Bu sistemle, daha yüksek sıralamalara ulaşabilir ve daha zorlu ortamlarda kendinizi test edebilirsiniz. Oyunun sunduğu bu zengin strateji unsurları ve takım odaklı oyun yapısı, oyunculara eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, Marvel Rivals'a göz atmanız ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda kesin bir çıkış tarihi yok, ancak ilerleyen süreçte duyurulması bekleniyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
The First Descendant, 10 Milyon Oyuncuya Ulaştı The Wolf Among Us 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız