Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo: "İşten Çıkarmalar Çözüm Olamaz"

 
   Sadece oyun endüstrisi değil, genele vurulduğunda işten çıkarmalar her insan için üzücü bir durum. İşten çıkarmalarda duyduğumuz sebeplerin başında ise çalışılan sektörde yaşanan ekonomik sıkıntılar öne çıkar.
 
    Nintendo CEO'su Satoru Iwata durumla ilgili yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların kısa vadede finansal iyileşmeye yardımcı olduğunu ancak diğer çalışanların morali bozulup, sürekli işten çıkarılma korkusuyla yaşayacakları için kaliteli işler ortaya koyamayacaklarını dile getirdi.
 
"Sektörümüzde kimi yıllar büyük iniş - çıkışların yaşandığı doğrudur." diyen Iwata, Nintendo'nun zor zamanlarında dahi iş sektöründeki kaliteyi koruması açısından takımları işten çıkarma ve stüdyoları kapatma fikrine sıcak bakmadığını ekliyor:
 
"Bir grup çalışanı işten çıkartarak kısa vadede daha iyi finansal sonuçlar elde edebiliriz ancak çalışmaya devam edenlerin hevesi kırılacak ve bence devamında baş gösteren 'ben ne zaman işten atılacağım?' korkusuyla çalıştıkları yazılıma tam olarak kendilerini veremeyecekler. Nihayetindeyse belki de büyük bir kitleyi etkileyecek kalitede bir oyun zarar görecek."
 
Sizce de ince ve yerinde bir düşünce değil mi?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ShackNews Nintendo Wii U nintendo 3ds oyun endüstrisi işten çıkarmalar
Türk Yapımı Oyun Monochroma Kickstarter’da! Puppeteer, Türkçe Dublaj ve Altyazı ile Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.7.2013 23:15:45

0
Iwata Japon tipi şirket yapısına çok iyi bir örnek olarak gösterilebilir. Detaylı bilgi için; http://www.turkcebilgi.org/kitap-ozetleri/t/teori-z-japon-yonetim-tarzi-17393.html

BSC Misafiri

10.7.2013 23:15:40

0
Huzur ve güvenin olduğu her ortamda olumsuzluklar asgariye indirildiği gibi yıpratıcı da olmaz, iş dünyasında bunu başarabilenler kalıcı olur. Iwata demecinde son derece haklıyken Wii U'nun geciken oyun desteğinde müebbet yer :D

laserion

10.7.2013 21:15:47

0
Iwata'yı anlından öpmek lazım helal olsun, bunu düşünebiliyor adamlar bu ince düşünce karşısında saygıyla eğilirim. Avrupalı, Japon ve Amerikan oyun yapımcılarına da bunlar kapak olsun.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız