Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Açık Dünya Hayatta Kalma Oyunu Pax Dei'nin Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını New Tales ve geliştiriciliğini Mainframe Industries stüdyosunun üstlendiği açık dünya çok oyunculu hayatta kalma oyunu Pax Dei'nin çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 18 Haziran tarihinde Steam ve Pax Dei Launcher üzerinden PC için erken erişimde piyasaya sürülecek.
 
Tam bir MMO deneyimi sunulacak 
 
 
 
Mainframe Industries CEO'su ve kurucu ortağı Thor Gunnarsson, projeye şu anda görülen ilgi ve tutku için oldukça minnettar olduğunu aktarıyor. Bunun dışında oyuncularla beraber büyük bir yolculuğa çıkacaklarını belirtiyor.
 
Pax Dei'nin erken erişim sürümü alfa aşamasında bulunuyor. Dolayısıyla oyunun kat etmesi gereken uzun bir yolunun olduğunu söyleyebiliyoruz. Yapım içerisinde hayatta kalma mekaniklerinin yer aldığını ve bunlar arasında kaynak toplama, işçilik, inşa etme ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu belirtebiliyoruz.
 
Öte yandan PvP ve PvE deneyimi de burada yer alıyor ve rekabet edilecek geniş alanlarda kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Pax Dei'de neler var?
 
Orta Çağ efsanelerinden ilham alan ve kendimizi büyük bir yapı içerisinde bulabileceğimiz bu yapımda, geniş kapsamlı çok oyunculu ve çevrim içi bir sistem bulunuyor. Ve istediğimiz şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde istediğimiz bir şekilde farklı noktalara doğru geçiş yapabiliyor, araziyi keşfedebiliyor ve evimizi inşa ederken aynı zamanda diğer unsurlardan da yararlanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber dünyaya nasıl bir etki bırakabileceğimizi tamamen biz seçiyoruz.

Bunun dışında elbette oyun içerisinde karakter odaklı bir yapının yanı sıra aynı zamanda ürettiklerimize ve yaptıklarımıza beraber ön plana çıkabiliyor ve bununla beraber kendi itibarımızı yükseltebiliyor ve diğer oyuncular tarafından bilinmemizde burada oldukça olası olabiliyor.

Bunun dışında elbette kendi hikayelerimizi yazabileceğimiz, kendi karakterimizi ön plana çıkarabileceğimiz ve aynı zamanda binlerce oyuncuyla beraber ilerleyebileceğimiz bir sistemin bize sunulduğunu aktarabiliyoruz. Hangi dünyayı oluşturabileceğimizi, hangi dünyada hayatta kalabileceğimizi veya yön verebileceğimizi seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Hangi dünyayı yaratabileceğinizin kararının tamamen size ait olduğu bu yapımda kendi hikayelerimizi yazabiliyor,
 
Orta Çağ efsanelerinden ilham alabiliyor ve sosyal bir yapının burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Gerçek efsaneleri yaratabileceğiniz ve daha farklı sistemlerle karşı karşıya gelebileceğiniz bu yapımda aynı zamanda hayaletlerin olduğundan da bahsedebilir ve burada büyü ve sihir durumlarının hiçbir şekilde sorgulanmadığını aktarabiliyoruz.
Dolayısıyla oyunda gerçekten ilgi çekici bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sistemlerle beraber kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda ortaçağ temasından dolayı birçok oyuncunun dikkat kesildiğini görebilir ve buna göre kendi deneyimlerimizi özelleştirebilip kişiselleştirebiliyoruz. Aynı zamanda yapım içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, kendi hayatımızı kendimiz kurabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde yerimize alabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında yüzlerce ve binlerce oyuncuya katılırken hangi oyuncu ile dost, hangi oyuncu ile düşman olabileceğimize tamamen biz karar verebilir ve bununla beraber de gidişatımızı yön verebiliyoruz.

Dinamik gün sisteminin yer aldığı bu yapım içerisinde bir yandan kendinizi gece boyunca ilerlemiş hissederken diğer yandan ise gündüz boyunca güneşin altında istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Açık dünyada yer aldığınız süre boyunca hangi rol oynamak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, evinizi inşa ederken kendi itibarınızı arttırabiliyor ve kendi hikayelerinizi burada yaratabiliyorsunuz.

Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca diğer binlerce oyuncuyla beraber kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve birçok durumda burada gerçeküstü durumların olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı ortamlarda kendinizi bulurken diğer taraftan tuhaf gerçekliğin de karşınıza çıktığını aktarabiliyoruz. Sihir ve hayaletlerin bulunduğu bir dünyada yer aldığınız ve aynı zamanda Orta Çağ temasıyla beraber karşı karşıya geldiğiniz bu yapımda öncelikle kendinize ait bir ev kurmak için bir bölge arayabiliyor ve bu bölge içerisinde nasıl bir yapıya sahip olacağınızı belirlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Öncelikle burada araziyi keşfedebiliyor, evinizi inşa etmek için en iyi ve uygun yeri bulmak durumunda kalıyor ve kendi sisteminizi ve karakterinizi burada en iyi şekilde yönetmek durumunda kalıyorsunuz.

Bunun dışında oyun içerisinde bir klan sistemi bulunuyor. Bu klan sistemi ile beraber istediğiniz gibi kendinize ait bir topluluk oluşturabiliyor ve kendi klanınızı büyütmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Etrafa seyahat edebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, ortamlara geçiş yapabiliyor ve savaşlara katılabiliyorsunuz.
 
Dar koridorlarda büyük mücadeleler verebiliyor ve kendi köyünüzü kurmak için burada elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Nefes alan ve canlı bir dünyada yer aldığınız süre boyunca farklı aletler ve malzemelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve karakterinizle beraber hangi yöne doğru ilerlemenize tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Oyunda köyün içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette giysilerden duvarlara, yiyeceklerden çiçeklere kadar oldukça farklı içeriklerle karşı karşıya gelebiliyor ve oyuncular bunlarla beraber hayatta kalma mekanikleriyle karşı karşıya gelebiliyor. Klanınızı büyütüp büyük bir yol alabileceğinizi ve akabinde ise en iyi şekilde keşfedilmemiş topraklara geçiş yapabileceğinizi yapımda ilgi çekici bir deneyimin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Keşfedilmemiş toprakları keşfetmeye çalıştığımız ve aynı zamanda kötü varlıklarla beraber savaşabileceğimiz bu yapımda kendimizi güzel bir dünyada görebiliyor ve güç, konum ve kaynaklar için büyük bir mücadeleye atılım sağlayabiliyoruz. Oyunda elbette hem kendinizle hem de rakip klanlarla beraber mücadele içerisinde görebiliyorsunuz. Çünkü burada hayatta kalmak için temel gereksinimleri karşılamanız gerekiyor. Evinize ne kadar çok uzaklaşırsanız aynı zamanda o kadar çok dünyaya yabancı kalabilir ve akabinde ise tehlikelerle iç içe alabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda elbette kendinizi bu tarz durumlardan uzak tutmanız ve akabinde ise daha güçlü bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Ne kadar çok meydan okumayı kabul ederseniz o kadar çok düşmanla karşı karşıya gelebilir, onların kaynaklarını elinize alabilir ve bunların kararına tamamen siz karar verebilirsiniz.

Bunun dışında elbette yaşayan bir dünyada yer aldığı bir süre boyunca ağaçları devirebiliyor, onları kaynaklarını toplayabilir, odunları alarak kendi bölgemize doğru gidebilir ve bununla beraber de en iyi şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve böylece kendi kaynaklarımızı daha da arttırmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında yaşadığımız yer içerisinde büyük bir mücadele atılım sağlarken elbette yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımızı yön verebiliyor ve herkesin burada oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Çünkü burada geniş ve kalabalık bir oyuncu topluluğu bulunuyor. Bu oyuncu toplulukları ile beraber kendimizi daha da mücadele içerisinde bulabiliyor ve kendi mücadelemizi başlatırken burada hızlı bir şekilde geliştirebiliyoruz. Ne kadar çok gelişen sağlarsak o kadar çok maceranın bizleri beklediğini aktarabiliyoruz.

Yapım içerisinde savaş ve barışın bir hayli ön planda olduğunu söyleyebiliyor ve bu seçimler arasında sürekli olarak git gel yaşayabiliyorsunuz. Oyunda dilediğiniz gibi seçim yapabiliyor, çiçekler toplayabiliyor, savaşa doğru adım atabiliyor, kaynakları kullanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber hikayenin bir parçası olabiliyorsunuz. Aynı zamanda kendi topluluğunuzu burada oluştururken diğer taraftan klanlarla beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve oyunun şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Erken erişim süresi boyunca elbette oyunda bazı hataların ve eksikliklerin olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber yoğun bir geliştirme süreciyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Erken erişim sürümü boyunca elbette yeni gelişmelerin ve güncellemelerin bizlere sunulacağını aktarabiliyor ancak diğer taraftan ise bu süreci ne kadar süreceğini ne yazık ki bilemiyoruz. Geniş bir dünyayı keşfedebileceğimiz ve dünyanın boyutunun iki katına çıkarıldığını aktaran geliştirici ekip, açık dünyadan 300 kilometre kare olduğundan bahsedebilir ve 5 farklı bölgenin burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Yaşayan bölgelere geçiş yapabileceğiniz, gerçekten de devasa bir dünyaya karşı karşıya gelebileceğiniz bu yapımda, yapacağınız tahminlerle beraber gidişatınıza yön verirken aynı zamanda kendi bölgenizi inşa edebiliyor, hasat edebiliyor ve zanaatkarlık sistemi ile beraber yeni üretimlere geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda her şeyin oyuncular tarafından yapıldığını görebiliyoruz. Yani oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca sadece doğa ve doğal kaynakların bize sunulduğunu ancak her türlü yapının oyuncular tarafından yapıldığını görebiliyoruz. Dolayısıyla yaşayan bir dünya oluşturmak ve kendi bölgemizi inşa etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Evimizi inşa edebileceğimiz, kendi arsamızı büyütebileceğimiz ve dünyanın bir köşesini kendimize ait yapabileceğimiz bu yapımda aslında tamamen yaşayan bir dünyada bulunabiliyor ve üzerinde çalışabileceğimiz çeşitli yapılarla beraber ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.

Oyunda gerçekten de yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterirken aynı zamanda kendimizi hayal dünyamıza kaptırmak durumunda kalıyoruz. Yapısal bir bütünlük sistemi ile beraber ilerleyebileceğimiz ve kendi evimizi oluşturacağımız bu yapımda her şey tamamen bizim aklımızdaki fikirlerle sınırlı kalabiliyor. Klan içerisinde yer alan arkadaşlarla beraber çalışabiliyor, onlarla işbirliği yapabiliyor, çeşitli planlamalar gerçekleştirebiliyor veya diğer klanlarla beraber arazileri birleştirebiliyor ve bütün bir köyü devasa bir kaleye çevirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu tarz detayların olduğundan bahsedebiliyor ve kendi klanınızı diğer klanlarla birleştirerek zindanlara doğru saldırılar gerçekleştirebiliyor, diğer klanlarla çalışmalar yaşayabiliyor ve arkadaşlarınıza ve müttefiklerinizle beraber de gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de gerçekçi bir yapının ve birleşim sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.

Birlikte ilerleyebileceğimiz, tek başımıza gitmenin tehlikeli olabileceği ve aynı zamanda kendi rolümüzü ortaya çıkarabileceğimiz bu yapımda kaynakları bir araya getirebiliyor, arazileri birleştirebiliyor, bütün bir köyü daha da yükseklere çıkarabilir ve kendi oyun tarzımızı oyuna adapte edebiliyoruz. Oyun içerisinde elbette kendi ekibimizi kurabiliyor ve buna uygun ekipmanları elimize almak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Kısaca oyunu toparlayacak olursak, Orta Çağ efsanelerinden ilham alan ve büyük bir yapı içerisinde kendimize yer bulabileceğimiz bu oyunda geniş kapsamlı çok oyunculu ve çevrimiçi bir sistem bulunuyor.  İstediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, farklı noktalara geçiş yapabiliyor ve araziyi keşfedebiliyoruz. Evimizi inşa ederken diğer unsurlardan yararlanabiliyor ve dünyaya nasıl bir etki bırakabileceğimizi tamamen biz seçebiliyoruz. Oyun içerisinde karakter odaklı bir yapıya ek olarak ürettiklerimiz ve yaptıklarımızla da ön plana çıkabiliyoruz. Kendi itibarımızı yükseltebiliyor ve diğer oyuncular tarafından tanınabiliyoruz.
 
Ayrıca kendi hikayelerimizi yazabilir, karakterimizi özelleştirebilir ve binlerce oyuncuyla birlikte ilerleyebiliriz. Hangi dünyayı yaratabileceğimiz tamamen bizim seçimimize bağlıdır ve bu dünyada hangi yönleri vurgulayacağımızı, hangi hikayeleri yaşayacağımızı belirleyebiliriz. Orta Çağ efsanelerine dayanan bu oyunda sosyal bir yapı bulunur. Gerçek efsaneler yaratabilir, hayaletlerin varlığından bahsedebilir ve büyü/sihir unsurlarını özgürce kullanabiliriz. Bu oyun, ilgi çekici bir sistem sunar ve kendi yolumuzu bulmamıza izin verir. Ortaçağ temasıyla birçok oyuncunun ilgisini çeker ve bu oyunla deneyimlerimizi kişiselleştirip özelleştirebiliriz. Yüzlerce, hatta binlerce oyuncuyla birlikte katılarak hangi oyuncularla işbirliği yapacağımızı veya karşı karşıya geleceğimizi seçebilir ve gidişatımızı şekillendirebiliriz.
 
 
 
Yer aldığınız dinamik gün sistemine sahip oyun içinde, Gece Boyunca ilerlerken gündüz isegüneşin altında dilediğiniz gibi bulunabiliyor ve açık bir dünyayı keşfedebiliyorsunuz. Hangi rolü seçerseniz seçin, çevreyi keşfedebiliyor, evinizi inşa ederken itibarınızı artırabiliyor ve kendi hikayelerinizi yaratabiliyorsunuz. Binlerce oyuncuyla birlikte kendinizi kaptırabiliyor ve gerçeküstü durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Farklı ortamlarda bulunurken tuhaf gerçeklikle karşılaşıyor, sihir ve hayaletlerle dolu bir dünyada Orta Çağ temasıyla karşılaşıyorsunuz. Kendi evinizi kurmak için bir bölge arıyorsunuz ve yapınızı belirleyebiliyorsunuz. Araziyi keşfedip, evinizi inşa etmek için uygun yeri bulmak durumunda kalıyorsunuz ve karakterinizi ve sisteminizi yönetiyorsunuz.
 
Klan sistemiyle kendi topluluğunuzu oluşturabiliyor ve büyütebiliyorsunuz. Seyahat edebiliyor, farklı bölgelere geçebiliyor, savaşlara katılabiliyor ve köyünüzü kurmak için çalışabiliyorsunuz. Canlı bir dünyada farklı aletler ve malzemelerle yolunuzu çizebiliyor ve karakterinizle ilerlemenize karar verebiliyorsunuz. Giysilerden yiyeceklere kadar çeşitli içeriklerle karşılaşıp hayatta kalma mekanikleriyle başa çıkabiliyorsunuz. Klanınızı büyüterek yeni topraklara geçiş yapabiliyor ve keşfedilmemiş yerleri araştırabiliyorsunuz. Bu yapımda heyecan verici bir deneyim sunulabiliyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2024 Yaz Mevsimi'nde 2. Hafta Başlıyor! Hogwarts Legacy İçin 55 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız