GameStop CEO'su Kutulu Oyun Döneminin Kapanmayacağını Düşünüyor

Samet Konuksal


    Dijital oyun pazarının günden güne geliştiği ortada olan bir gerçek. Çoğu bağımsız firma dijital mağazalara özel oyunlarla karşımıza çıkarken, büyük firmalar da elde ettiği gelirlerin büyük kısmını dijital satışlara borçlu. Hal böyle olunca kutulu oyunların önemi de günden güne yitiriliyor. Yine de ünlü oyun mağazası GameStop'un CEO'sunun kutulu oyunlara güveni tam.
 
    SuperData'nın son araştırmalarına göre 82.5 milyar dolarlık genel oyun piyasasının 11.1 milyar dolarlık geliri dijital piyasaya ait. Yine de GameStop CEO'su ilerledikçe gelişen piyasaya inat kutulu oyun döneminin asla kapanmayacağından emin. Dijital mağazaların gelişmesiyle müzik CD satışlarının %50, kutulu film satışlarının da %60 azaldığını belirten Paul Raines, "En kötü senaryoda bile kutulu oyunların uzun yıllar boyunca piyasada kalacağını düşünüyorum." sözlerini söylüyor. 
 
    Peki siz ne düşünüyorsunuz? Özellikle Steam sayesinde PC'de birçok oyuncunun kutulu oyunları unuttuğunu düşünüyorum. Sizde durumlar nasıl? Kutulu oyunları mı yoksa dijital mağazaları mı tercih ediyorsunuz?