Geohot, Sony Mühendisleriyle Buluştu!

Talha Aynacı


    Bu nesilde korsana karşı en çok direnci gösteren konsol Playstation 3'dü... Ta ki George "Geohot" Hotz kendini gösterene kadar. Sony'nin dava ettiği genç hacker, Playstation 3'ün aşılamaz denilen duvarlarını nasıl aştığını Sony mühendisleriyle gerçekleştirilen bir buluşmada anlattı. Sony'nin davayı geri çekmesinden 2 ay sonra gerçekleştirilen bu buluşmada Geohot, metodlarını Sony mühendisleriyle paylaştı.
 
   New York'da gerçekleştirilen buluşma için Hotz şu yorumda bulundu: "New York'da tanıştığım Sony mühendisleri bana saygılı davrandılar. Şayet orda avukatlar olsaydı, kocaman adi bir pislik olarak gözükecektim."
 
  Sony kanadı ise bu buluşma için şunları dile getirdi: "Sistemlerimizi kullanan müşterilerimizi korumak ve daha iyi güvenlik sağlamak için neler yapabileceğimiz hakkında her zaman araştırma içindeyiz."
 
   Davanın geri çekilmesinin ardından Geohotz, Facebook'ta işe girmiş be buradan 8 ay sonra ayrılmıştı. Buna gerekçe olaraksa şunları dile getirmişti: "Facebook çalışmak için kesinlikle eğlenceli bir yer ama işçi sıfatıyla orada bulunmaya ne kadar dayanırsınız, bilinmez."