Counter-Strike: GO'da Half Life 3 İzleri

Samet Konuksal


     Valve şu son dönem içerisinde gerçekten çelişkili davranışlar sergiliyor. Öncesinde bir çalışanın üstünde görülen Half Life 3 tişörtü, sonrasında Global Offensive'da gözlemlenen "Freeman was here" yazısı, şimdi de yine Global Offensive'dan alınmış parçalar. Peki tüm bu olanlar sonrası Valve'dan gelen cevap ne? Sadece bir yalanlama.
 
     İnternetin önde gelen paylaşım sitelerinden Reddit'de bir kullanıcı, Counter-Strike: Global Offensive'ın dosyalarını kurcalarken birkaç görüntüye rastlamış. Half Life evreninden öğeleri içeren dört görüntünün içerisinde, bazı sırlar gizli. 
 
     Reddit'de açılan konuya gelen cevaplarda Lurkertron9000 isimli kullanıcı, resimleri iyice kurcalamış. Bakın neler bulmuş?
 
     Aşağıda görebileceğiniz resimlerin ilkinde renkleri negatifleştirince, karikatür tarzında bir çizimle birlikte gözlüklü bir suratla karşılaşıyoruz. Projenin bitiş tarihleri olarak ise bu resimde, 17 Haziran, 23 Temmuz ve 20 Ağustos gösteriliyor. Görüntüde Haziran ve Temmuz tarihlerinin üstü tamamen çizilirken, Ağustos tarihinin 20'si çizili. 
 
     Yine aynı resimde karşımıza çıkan "6172010" sayısını tarih haline getirince, E3 2010'un son tarihiyle, 17 Haziran 2010 ile karşılaşıyoruz. Bu tarihin Half Life serisiyle bağlantısı henüz bilinmiyor. Birçok tarihi karşımıza sunan görüntüdeki notların birisinde de, Sep 19 Wed yani 19 Eylül Çarşamba yazıyor. 19 Eylül tarihi Çarşamba gününe 2012 yılında denk geliyor.
 
      Diğer görüntülere geçtiğimizde ise, ikinci görüntü daha derin referanslar içeriyor. Şimdilik görünen en kolayı, sağ alttaki isim listesinde üstü çizilen Eli karakteri. Yeni Half Life'da Eli'nin başına bir şeyler mi gelecek? Yine bu görüntüde, elinde tabanca bulunan "Carl" ismindeki bir kişi gözüküyor. 
 
     Son iki görüntüde de "Blue Mesa" ve meşhur levyemiz yer alıyor. Blue Mesa'daki espri adına Orange Box misali bir Blue Box tahminleri yer alırken, diğer görüntüden bir şey çıkarabilmek pek mümkün değil.
 
      İşte çıkan görüntüler... Steam forumlarındaki beyin fırtınasına katılmak için buraya tıklayabilirsiniz. Dikkatli olun, çıkışınız olmayabilir (!)