Koreli "Gold Farmer"lar Diablo 3 Yolunda

Samet Konuksal

Oyunların kötüye kullanımı dendiğinde akla ilk gelen yerlerin başında Asya ülkeleri geliyor.


     Bugüne kadar Koreliler, ya da genel haliyle Asyalılar, birçok MMO oyununda kendilerini bizlere göstermişti. MMO piyasasının en güçlü yapımı World of Warcraft'da artık Koreliler insanlara bıkkınlık getirmeye başlamışken, bir başka Blizzard oyununda daha kendilerini göreceğimiz kesinleşti.
 
     Bildiğiniz üzere Diablo 3, gerçek paraya dayanan bir oyun içi eşya takas sistemini kullanacak. Asya ülkelerinde artık bir meslek haline gelen, hatta çalışma kamplarında "işkence" olarak kullanılan gold farmerlara yeni bir oyun kapısı daha açılıyor.
 
     Blizzard, bugün Diablo 3'ün resmi Kore sitesinin açılışını yaptı. Daha önce Blizzard ağızlarından kararsız cümleler duymuştuk fakat, sitenin açılmasıyla birlikte oyunun bu takas sisteminin, Asya sınırları içerisinde yer alacağı da kesinleşti.
 
     Herşeye rağmen Blizzard tarafı, açık bir kapı da bırakıyor. Geçtiğimiz haftasonu Blizzard'dan Paul Sams, "Aslına bakarsanız bu durumda bizim büyük bir sorun yok. Takas sistemini buna benzer ülkelerde de eksiksiz olarak uygulamayı düşünüyoruz. Tabiki bu düşüncemiz gelecekte olabilecek bazı kötüye kullanımlar sonrasında değişebilir. Fakat Blizzard olarak oyunumuzun her yerde aynı sürümle oynanmasını istiyoruz." açıklamasını yapmıştı.