Battlefield 3 Betasına 12 Milyon Kişi!

Samet Konuksal

Betadaki buglar oldukça rahatsız ediciydi.

 
     EA ve DICE, beta test kavramını oyunlarına tam anlamıyla yaşatıyor. Battlefield'ın resmi blogu üzerinden yapılan açıklamayla birlikte, Battlefield 3'ün 29 Eylül'de açılan açık betasına katılan kullanıcı sayısı açıklandı.
 
     Tam bir açıklama yapılmasa da yazıda Karl Magnus Troedsson, Battlefield 3'ün açık betasının kullanıcı sayısının, Battlefield: Bad Company 2'nin beta katılımcılarına oranla 6 kat daha fazla olduğunu yazdı. DICE daha önce, Bad Company 2 betasının indirilme sayısının 2 milyonu aştığını açıklamıştı. Kısacası, Battlefield 3'ün betasının toplam 12 milyon civarında bir kullanıcı sayısına sahip olduğu, dolaylı yoldan duyuruldu. 
 
     Bu arada yazıda, Battlefield 3 betasını oynadıktan sonra birden umutsuzluğa kapılan oyuncuları rahatlatacak bir de açıklama yapıldı. Yazıda, oyunun çıkış sürümünün açık betadan daha iyi gözükeceğini, grafik ve oynanış buglarının giderileceği tekrardan hatırlatıldı. Ayrıca, şuan beta olarak sunulan sürümün, final sürümünün çok öncesinde yapıldığı da eklendi.