"Battlefield 3 Ön-Alımları 1.5 Milyona Ulaştı"

Alkan Adakaner

Battlefield 3'ün yüksek inceleme puanlarına layık görüleceğine eminiz


     Battlefield 3'ün serinin önceki oyunlarından çok daha fazla satacağını tahmin ediyoruz. Oyunun yayınlanan videolarının yarattığı heyecan bunu anlamamıza yetiyor. Tabi elimizde bir de sayısal veriler var.

     Hatırlarsanız Electronic Arts yetkilileri daha önce Battlefield 3'ün 1.25 milyondan fazla ön-alımının yapıldığını söylemişlerdi. Şimdi de Sterne Agee analisti Arvind Bhatia bu rakamın 1.5 milyonu geçtiğini söyledi. Bu rakam oyunun çıkış tarihine kadar 2 milyonu bulur mu dersiniz?
 
     Bhatia, Battlefield 3'ün inceleme puanlarının en az 80 olması gerektiğini (daha fazla olacağına adımız gibi eminiz) söylerken ancak bu sayede Bad Company 2'yi geçebileceğini belirtiyor. Bu arada Modern Warfare 3'ten iki hafta önce piyasaya çıkacak olan Battlefield 3'ün satışlarının bu oyun çıktıktan sonra biraz durgunlaşacağı da yine analistin öngörüleri arasında yer alıyor.
 
     Ayrıca Battlefield 3'ün %60'ının amerika Birleşik Devletlerinde %40'ının ise dünyanın geri kalanında satılmasını beklediklerini söyleyen Bhatia'nın tahmini ABD'nin ne kadar büyük bir pazarının olduğunun da kanıtı.