Nintendo 3DS'in Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Ersin Kılıç

Hasan çolakoğlu, firmanın faliyetlerini de kısaca anlattı.


     Geçtiğimiz hafta Japonya çıkışını yapan Nintendo 3DS, 25 Mart itibari ile tüm Avrupa ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkacak. Bugün Türkiye lansmanı yapılan Nintendo 3DS'in merakla beklenen fiyatı da lansmanda netlik kazandı.
 
     Nintendo 3DS'in sunumunu yapmak üzere sahneye çıkan Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, öncelikle Nortec Eurasia ve Nintendo'nun genel faliyetlerini açıkladı. Bu açıklamalarda her iki firmanında mali sonuçları ve toplam konsol satışları açıklandı. Bu açıklamalara göre Nortec'in net satışları 40 milyon TL, Nintendo'nun 1.4.2009 ve 31.3.2010 tarihleri arasındaki mali dönemde 15.423 milyar dolarlık satışa ulaştığı belirtildi.
 
     Nintendo'nun konsol ve oyun satışlarına da değinen Çolakoğlu, toplamda 577 milyon konsol satışı ve 3.5 milyarda oyun satışının geride bırakıldığını açıkladı. El konsollarına gelince "ise bu işin selpak'ı" olarak nitelendirdiği Gameboy satışlarına kadar bilgiler verildi. Bu açıklamalara göre Gameboy 119 milyon, GBA 81 milyon, DS, 145.5 milyonu geride bırakmış. Gerçekten ulaşılması zor bir rakam...
 
 
     62 milyonluk NES satışlarından sonra çıkan Nintendo 64 ve Gamecube'un beklenen başarıya ulaşamadığını da kabul eden Hasan Çolakoğlu, analist tahminlerine rağmen nintendo Wii'nin zoru başararak 85.2 milyonluk satış rakamını geride bıraktığını da sözlerine ekledi. 
 
     Genel satışlardan sonra Nintendo'nun Türkiye'deki satışlarına da değinen Hasan Çolakoğlu, GBA'nın 8.016, DS'in 35.969, GameCube'ün 1.832 ve Nintendo Wii'nin de 130.880 adet sattığını açıkladı.
 
     Nintendo 3DS ve oyunlarından da kısaca bahseden Hasan Çolakoğlu son olarak ise Nintendo 3DS'in Türkiye fiyatını açıkladı. Bu açıklamalardan önce oyun sektörünün Türkiye'deki durumuna da değinildi ve bu fiyatlara %20 ÖTV, %3 KDF gibi %40'lara varan vergilendirilmenin geldiği açıklandı.
 
     Nintendo 3DS'in Türkiye'deki satış fiyatı için ise 12 taksit ile 750-800 TL arası bir fiyat aralığı olacağı belirtildi.