id Software: Doom 4 Harika Olacak

Alkan Adakaner

Doom 4 görsel olarak yine çıtayı yükseltecektir


      Doom 4'ün bir süre önce sızan ekran görüntüleri ve bu görüntüler üzerinden sürdürülen tartışmalar oyuncuların bu oyunun grafikleri konusuna ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi. Ne de olsa Doom serisi görsel olarak çıktığı dönemin standartlarını zorlaşmıştır.
 
     Sızan ekran görüntülerinin kalitesini beğenmeyen oyuncuların olduğunu çeşitli tartışmalara bakarak söyleyebiliriz. id Software yetkilileri ise Doom 4'ün grafikleri konusunda çok iddialılar. id Software'in tasarım yönetmeni Matthew Hooper'ın açıklamaları serinin hayranlarını mutlu edecektir:

     "Doom 4'ü gördüğünüzde sızdığı söylenen görüntülerle hiç bir ilgisinin olmadığını göreceksiniz. Oyun resmi olarak duyurulduğunda harika şeyler göreceksiniz. Serinin hayranları çok mutlu olacak"
 
     id Software yetkilisinin bu açıklamasını aslında grafiklerin çok daha iyi olacağı yönünde yorumlamak mümkün, çünkü bu görüntülerin Doom 4'ün geliştirme aşamasına ait olduğunu hala doğrudan reddetmiş değiller. Sızan görüntülerin hazırladığımız şeyle ilgisi yok derken aslında görsel kaliteyi vurguluyor gibiler.