Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubi: "Watch Dogs ve GTA Birbirine Rakip Değiller"


    Açık dünya oynanışına sahip olan her aksiyon oyunu, Grand Theft Auto serisiyle kıyaslanmaya devam ediyor. Bundan daha önce Just Cause, Sleeping Dogs, Saints Row gibi serilerde gördüğümüz kıyaslamalar, Watch Dogs'un duyurulmasıyla birlikte Ubisoft cephesine sıçramıştı. Watch Dogs'un yönetmeni, yapılan kıyaslamalarla ilgili konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Jonathan Morin, "Bu dünyada sadece bir tane 'güzel oyun' yok. Size şunu söyleyebilirim, Watch Dogs gerçekten yetenekli bir geliştirici ekip tarafından geliştiriliyor ve amaçları oyunculara daha yeni ve daha yaratıcı düşünceler sunmaktan başka bir şey değil." sözlerini söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Jonathan Morin, Watch Dogs'un GTA serisinden tamamen farklı bir deneyim sunduğunu ve oynanışın daha farklı bir temel üzerine oluşturulduğunu belirtti. 

Bu haberin bağlantısı
URL
watch dogs ubisoft ubisoft montreal ps3 xbox 360
Steam'den Civilization & Saints Row İndirimleri The Walking Dead'in DLC'si Gözüktü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Cihathalitt

10.6.2013 22:29:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: tokuchi77 Herkes aynı tür oyunları karşılaştırmaya çalışıyor ama adam doğru söylemiş dünyada bir tane güzel oyun yok diye,aynı türde birbiriyle yarışmayan bir sürü oyun var.
+1

bkaakco

8.6.2013 23:54:28

-1
Watch Dogs daha çizgisel ve kısıtlı olacak büyük ihtimal. GTA ise bildiğimiz GTA zaten.

dIsAstEr

7.6.2013 21:09:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Kardeş şu ana kadar hangi firma 50 yıl ve üzeri piyasa lideri kalabildi, sonsuza kadar devam etmez diyorum. Şu an iyiler ama bunlar boş hayaller. Akıl akıldan üstündür[:'(]... Nokia alakasız ise Need For Speed'in sonunu örnek vereyim. Daha alakalı oldu değil mi? Carbondan sonra gümledi . He rockstar böyle devam etsin, bizde çok iyi oyunlar oynayalım ama elbet bir gün bir son olacak, bu mecburi[:'(]...
Bir fikr-i mülkten bahsediyoruz ve GTA markası oyun dünyasının doruğudur. NFS serisinin sahibi EA olduğu için böyle hazin bir yol almasını normal karşılıyorum. T2 ile EA oyunculara farklı bakan firmalar. Tamam, hiçbir şey mutlak egemen kalamaz ama sen, ben görmeyiz GTA'nın tahttan indiğini, öyle söyleyeyim. Bunları söyletmeyin artık, klişe yapıyorum burada resmen kendimi açıklayacağım diye. :(

oxlayer

7.6.2013 19:26:31

-2
watch dogs gta 5 gibi oyunun zevkini veremez.ama çok kaliteli oyun.ubisoft tabiki rakip değil diycek oyununa.gta 5 in gücünü biliyor.

- The Stig -

7.6.2013 17:59:19

0
Bu sene sabahtan akşama kadar oynayacağım 2 oyun! :)

aydogdu1453

7.6.2013 15:58:02

0
Watch Dogs ayrı bir dünya.Rakip olamazlar ama fikirdaş olabilir.

any77

7.6.2013 14:35:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: tokuchi77 Herkes aynı tür oyunları karşılaştırmaya çalışıyor ama adam doğru söylemiş dünyada bir tane güzel oyun yok diye,aynı türde birbiriyle yarışmayan bir sürü oyun var.
Aynen hocam. Gta iyi diye watch dogs kötü olacak hali yok ya! Gta fanboyları uçtu gitti nedense, bir aralar iki kişi bayağı baş ağrıtıyordu. Açık ve net, kabul etmiyorlardı ama açık olarak gta fanboyuydular. Her yere gta iyi wd götü yazıp duruyorlardı. Neredeler bilemiyorum... Gta iyi diye wd kötü değil. İkiside iyi, ama yarışmıyorlar. Öyle düşünün. Ayrı havuzlarda yüzen iki yüzücü gibi. İkisi de yüzücü ama yarışmıyorlar. Kendi hallerinde hızlı gitmeye çalışıyorlar.

any77

7.6.2013 14:28:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: dIsAstEr

Rockstar ve T2 böyle devam ettiği sürece çok zor. Nokia örneği de alakasız bir örnek.
Kardeş şu ana kadar hangi firma 50 yıl ve üzeri piyasa lideri kalabildi, sonsuza kadar devam etmez diyorum. Şu an iyiler ama bunlar boş hayaller. Akıl akıldan üstündür ... Nokia alakasız ise Need For Speed'in sonunu örnek vereyim. Daha alakalı oldu değil mi? Carbondan sonra gümledi . He rockstar böyle devam etsin, bizde çok iyi oyunlar oynayalım ama elbet bir gün bir son olacak, bu mecburi ...

Tokuchi Toua

7.6.2013 13:59:56

+1
Herkes aynı tür oyunları karşılaştırmaya çalışıyor ama adam doğru söylemiş dünyada bir tane güzel oyun yok diye,aynı türde birbiriyle yarışmayan bir sürü oyun var.

MiyopBey

7.6.2013 11:53:40

+2
Değil tabiki de gel bunu bilinçsiz tüketiciye anlat.Anlamıyorlar.

sumituran

7.6.2013 11:48:37

0
rakip olamamalarının belki de en büyük nedeni bütçe meselesi. rockstargames oyunun gelişmesi uğruna ciddi miktarlarda para harcayabiliyor. ubisoft da harcayabilir ancak bir rockstargames kadar değil. gta 4 ü geliştirmek için 100 milyon dolar harcamışlardı.profosyonel ses sanatçılarıyla seslendirmeler, radyo programlarındaki müzikler için satın alınan lisanslar.... bu miktarda para harcamayı ubisoft şu an için göze alamaz. eğer watch dogs, gta gibi başarılı bir seri olursa onlar da bu masrafları göze alabilirler.örnek olarak ; assasins creed tuttuğu için bütçeyi genişletebildiler.

BSC Misafiri

7.6.2013 11:34:05

0
''daha yeni ve daha yaratıcı düşünceler'' adam lafı da sokmuş arada:D haklı bence gta artık kendini tekrar etmekten öteye gidemiyor san andreas'tan beri hiçbir yenilik gelmedi seriye.

BSC Misafiri

7.6.2013 11:33:36

0
arkadaşım tamam, dediğin doğruda farklı türlerden bahsetmiyoruz burada. neyle karşılaştıracan WD'u, Pes ile mi? Tabi ki gta ile karşılaştıracan. iki oyunda farklılıklar içeriyor diye ayırmak mantıksız çünkü oyunların özü zaten içlerindeki farklılıklardan geliyor. he bu karşılaştırma sonucu biri kötü diğeri iyi olacak anlamına gelmez, sadece kimi ne göre biri diğerinden iyidir ama sonuçta ikisi de başarılıdır. bu tarzda rekabetin olması güzel olur iyisi mi çıkmasını bekleyip görmek.

dIsAstEr

7.6.2013 11:32:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Nokia'nında zamanında rakibi yoktu, ne oldu? Bir senede yerle bir! Gta çok iyi bir oyun serisi ama üzülerek belirtmeliyim ki, elbet bir gün gta serisinin de sonu gelecek .
Rockstar ve T2 böyle devam ettiği sürece çok zor. Nokia örneği de alakasız bir örnek.

any77

7.6.2013 10:20:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri oyunların beğenilip beğenilmemesi göreceli bir kavramdır ama emek sarf edilip çıkarılan oyunlar her zaman başarılıdır. Tabi ki WD ile GTA karşılaştırılacak. aynı tür olmasını geçtim benzer pilatformlara aynı zamanda ve bu iki rakip firma tarafından çıkartılmaları bile yeter. çok saçma, yani iki oyunu birbiriyle karşılaştırmak kadar doğal ne olabilir ki. neyle karşılaştıracak tık Galaksi S4 ile mi? Sanki ubi biraz tırsmış gibi konuşuyor ama hayırlısı bakalım.
Önceki mesajımı okuyun . Neden karşılaştırılmaması gerektiğini yazmıştım önceden ben, söylediğimde çıktı .

any77

7.6.2013 10:18:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: dIsAstEr Endüstrinin ve oyuncuların ısrarla anlamak istemediği veya kabul etmek istemediği bir şey var, GTA'nın rakibi yok, yok, yok.
Nokia'nında zamanında rakibi yoktu, ne oldu? Bir senede yerle bir! Gta çok iyi bir oyun serisi ama üzülerek belirtmeliyim ki, elbet bir gün gta serisinin de sonu gelecek .

dIsAstEr

7.6.2013 09:55:30

-2
Endüstrinin ve oyuncuların ısrarla anlamak istemediği veya kabul etmek istemediği bir şey var, GTA'nın rakibi yok, yok, yok.

BSC Misafiri

7.6.2013 09:53:40

0
oyunların beğenilip beğenilmemesi göreceli bir kavramdır ama emek sarf edilip çıkarılan oyunlar her zaman başarılıdır. Tabi ki WD ile GTA karşılaştırılacak. aynı tür olmasını geçtim benzer pilatformlara aynı zamanda ve bu iki rakip firma tarafından çıkartılmaları bile yeter. çok saçma, yani iki oyunu birbiriyle karşılaştırmak kadar doğal ne olabilir ki. neyle karşılaştıracak tık Galaksi S4 ile mi? Sanki ubi biraz tırsmış gibi konuşuyor ama hayırlısı bakalım.

any77

7.6.2013 09:41:15

+3
Eski mesajımdan alıntı: (Ben dememiş miydim karşılaştırmak saçma, bir tek open world benzerliği var diye!) Gta tabiki de watch dogs'tan iyi bir open world sunuyor ama watch dogs'un amacı open world deneyimi yaşatmak değil ki? Çok daha farklı bir konsept var oyunda. İyidir kötüdür bilemem, çıkınca dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Gta severler wd'yi gta gözünden bakarak değerlendirirse wd'yi beğenmezler. Daha çok aksiyon ve senaryo oyunlarını sevenler in daha çok hoşuna gider wd. Zaten kimsenin watch dogs'tan beklentisi gta gibi özgürlük, sosyal hayat işte harita büyüklüğü gibi şeyler beklemesin, saçma olur. Watch Dogs'u kendi türünden değerlendirmek gerekir. Yeni bir tür gibi bir şey olmuş wd . Herkes'inde dediği gibi: Grand Theft Auto: Herşeyiyle tamamen gerçek, yaşayan bir open world Watch dogs: Aksiyon + senaryo + open world Saints row: Absürt bir open world Şimdi saints row konusunda "Bu ne yha! Hiç gerçekçi değil, grafikleri şöyle, mantıksız!" gibi yorumlar yapanlar vardı. Sen gelip saints row'da mantık, gerçekçilik ararsan zaten hiç oyun oynama, bırak oyun işlerini. Saints row'a mantıksız diyen kafadan sorunludur. Çünkü oyunun amacı zaten mantıksızlık. Bir arkadaşın mesajı konuyu çok güzel özetliyor: "Saints row'a saçmalık diyenlere söylüyorum: böyle güzel saçmalık mı olur." Aynı şey watch dogs içinde geçerli. Kendi türünden değerlendirmek gerekir bazı şeyleri... Bazıları sevmez saygı duyarım ama eleştri yaparken dikkat etmek gerekir.

ultralisan

7.6.2013 09:36:05

+1
Adam doğru demiş Ubi yada Rockstar babanızın oğlu sanki nedir bu körü körüne savunmak ikisine oynayın işte

Havya Makinesi

7.6.2013 08:49:34

-4
"Yemedi" diyemiyorda lafı uzatıyor.

konuşantahta

7.6.2013 05:29:20

-1
İnşaallah guzel oyun yapmislardir, su ana kadar ki gosterilenler gayet guzeldi zaten. Bence gta dan daha guzelini yine rockstar yapabilir, gta nin ustune ancak onlar cikabilir. Noughtydog un unchartedin ustune, the last of us la ciktigi gibi. Hayirli cumalar Edit: imla

BSC Misafiri

7.6.2013 02:59:03

0
gta watch dogs saints row ve daha bir çok oyun emek harcanarak yapılan işler öyle bi köşeye atılmaz keşke ülkemizde bir şeyler yapılabilse ama zor

Uncy

7.6.2013 02:41:14

+1
İki oyunda çok farklı bir çizgi izliyor. Bu iki oyunu kıyaslayanlara yazık ...

RealArek

7.6.2013 02:31:13

+1
Just Cause, Sleeping Dogs, Saints Row, Watch Dogs, Grand Theft Auto bu serilerin hepside kendilerine özel farklı bi oynanışları var hiç biride birbiriyle kıyaslanamaz.

digimon52

7.6.2013 02:21:32

+1
İki oyunuda ayni kafese kotanlar neresinden düsünüyor . Adamlar kendileri bile dile getiriyor .kaldiki Skyrim bile acik dünya oyunu aynı sevki verir mi bu ikisi . NAYIR

xsonickersx

7.6.2013 02:12:41

+2
ikiside oynanması gereken oyunlar gta 5 watch dogsdan daha iyi ya da watch dogs gta 5 den daha iyi diye bir söz konusu olmamalı
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Watch Dogs ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
296 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız