Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Splitgate 2 İçin İlk Oynanış Videosu Yayınlandı

 
1047 Games ekibi tarafından biz oyun severlere sunulacak olan çok oyunculu çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunu Splitgate 2 için resmi oynanış fragmanı yayınlandı. Bu video ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve beklentilerinizi buna göre ayarlayabiliyorsunuz.
 
Üç farklı fraksiyon yer alıyor
 
 
Splitgate 2, geliştirici ekip tarafından belirtilene göre göz kamaştırıcı görsellerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve oyun içerisinde üç farklı grubun olduğundan bahsediyoruz. İlk oyundan bu yana yapılan değişikliklerle beraber yenilenmiş grafiklerin, mekaniklerin ve çok daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Farklı fraksiyonların bulunduğu yapımda her grubun kendine özgü yetenekleri bulunuyor ve bunları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun tarzınıza uygun fraksiyonu belirleyerek giriş yapabiliyor ve rakiplerinizi alt etmeye çalışabiliyorsunuz. Video ilk olarak Aeros grubunu tanıtıyor. Aeros'un hızlı aksiyonu ve Rush yeteneği rakiplere karşı büyük üstünlük sağlıyor ve aksiyonun ortasına dalmayı seven oyunculara hitap ediyor.
 
Splitgate 2 açıklanan detaylara göre 2025 yılı içerisinde piyasaya sürülmeye bekliyor. Oyun aynı zamanda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.
 
 
Oyunda neler var?
 
Servis oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan ve 4v4 aksiyona dalış yapabileceğimiz yapım içerisinde istediğimiz şekilde nişancı ve aksiyon deneyimimizi ön plana çıkarabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Ekibimizi kurabileceğimiz ve bu ekiple beraber yer alabileceğimiz yapımda yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyor ve kendi takımımızı burada kurabiliyoruz. İstediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve bir numara olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalabileceğimiz içeriklerle beraber ekibimizi hızlı bir şekilde ilerletebiliyor, ekibimize en iyi şekilde koordine edebiliyor veya tek başımıza hayatta kalmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda istediğimiz gibi arkadaşlara veya tek başımıza bir takım kurabiliyor ve dünyadaki diğer oyuncularla beraber işbirliği içerisine girebiliyoruz. Zafer için yarışırken aynı zamanda bilim kurgu temasıyla oyunun bizlere sunduğu özelliklerden yararlanabilir ve portallardan geçerek farklı yerlere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer alan portallar oyunun temelini oluşturuyor ve bu temel ile beraber bizi bu portallar üzerinde usta olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğimiz ve hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda çevrimiçi unsurlarla gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Yapım içerisinde zaten takımlar arası bir çatışma içerisinde yer aldığımız için neler yapmamız gerektiğini tamamen biz karar verebiliyor; hangi silahı kullanabileceğimiz, hangi silahlarla beraber ve teçhizatlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve çok daha fazlası tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak gerçekleşebiliyor. Hayatta kalabileceğimiz, zaferi eve getirebileceğimiz ve kazanabileceğimiz her bir unsurla beraber farklı ödüllerin sahibi olabileceğimiz yapımda tamamen nişancı bir sistemle karşı karşıya kalıyoruz ve istediğimiz gibi ilerlemek durumundayız. Oyun içerisinde farklı fraksiyonlar yani gruplar bulunuyor; bunlardan istediğimizi seçebilir ve farklı sınıflarla beraber her bir özelliği farklı şekillerde kullanabiliyoruz. Burada yer alan grupların her birinin kendine özgü özellikleri ve istatistikleri bulunuyor. İstediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, tek başımıza ayakta durmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve belli liderlik tablosu üzerinde hızlı bir şekilde yükselmeye hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
Oynaması ücretsiz bir şekilde bizlere sunulması planlanan yapım şu anda eleştirilerin odağında bulunuyor çünkü servis mantığını taşıdığından dolayı bu tarz oyunlar çok fazla uzun ömürlü olmuyor ve sürekli olarak güncellenen yapılarla beraber bizleri sunacağından dolayı elbette oyuncular bu oyunlara oldukça çok vakit ayırmak zorunda kalıyor. Sürekli olarak oynayabileceğiniz ve kendinizi yeni güncellemelerle beraber yeni sezona hazırlayabileceğiniz oyunda arenalara doğru adım atabilir ve hızlı bir şekilde yarışırken aynı zamanda arkadaşlarınızla beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Portal becerileri üzerinde ustalaşabileceğiniz ve farklı portallarla beraber yer alabileceğiniz yapımdan hem şöhretinizi hem de diğer puanlarınızı yükseltebiliyor ve geleceğe daha parlak bir şekilde bakabiliyorsunuz. Birlikte oynayabileceğiniz veya tek başınıza doğrudan ilerleyebileceğiniz yapımda zafer için yarışırken kendi grubunuzu seçebiliyor ve istediğiniz gibi silahlarınızı özelleştirebiliyorsunuz. Burada silah özelleştirme sistemleri oldukça ön plana çıkıyor ve elit bir asker grubuyla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi bilim kurgu teması yer alıyor ve bu bilim kurgu temasıyla beraber elbette farklı ortamların, portalların, gelecek temalı özelliklerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Aksiyona dahil olabileceğimiz yapımda tamamen bedava bir şekilde yer alabiliyor ancak oyun içerisinde mikro ödeme sistemlerinin olacağı belirtiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı özelleştirmelere ve kozmetik ürünlere gerçek para eşliğinde sahip olabiliyor ve buna göre elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Arenalara doğru adım atabileceğimiz ve bu arenalarda istediğimiz gibi dolanabileceğimiz yapımda düşmanımızı kuşatmak için portallar aracılığıyla çok boyutlu savaşlara katılım sağlıyor ve savaşın gidişatını bu sayede değiştirebiliyoruz. Ağızları açık bırakan hava saldırıları ile beraber farklı şekillerde kombolar düzenleyebileceğimiz, düşmanların üzerine doğrudan atılım sağlayabileceğimiz ve gelecek temalı bir fizik sistemi ile yer alabileceğimiz yapımda karakterlerimizin farklı özelliklerinden yararlanabiliyor ve en iyi şekilde buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Çok boyutlu savaşlarla beraber elbette portallardan geçerken doğru şekilde doğru hamle yapmamız oldukça önem arz ediyor ve ekibinizi buna göre ayarlayabiliyorsunuz. Farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebileceğiniz yapımda istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, portallardan dilediğiniz şekilde geçebiliyor ve savaşın seyrini değiştirmek durumunda kalıyorsunuz. Hava saldırıları genel olarak oyun içerisinde oldukça önem arz eder ve arenaya en iyi araçla beraber hakim olmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Düşmanlarınızı kuşatmak aynı zamanda sizin temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor ve hedef tabanlı oyun modlarıyla beraber her arena içerisinde yapmanız gereken farklı unsurlar ve görevler yer alıyor. Dolayısıyla haritalar içerisinde bunları tamamlamak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Ancak bu görevleri sadece siz değil, aynı zamanda diğer takım da tamamlamak istiyor. Dolayısıyla iki farklı takımın burada çatışmasını görebiliyor ve dilediğiniz gibi ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Hızlı bir şekilde hareket etmek oldukça önem arz ediyor ve bunun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı şekillerde gruplar yani fraksiyonlar yer alıyor ve her fraksiyonun farklı şekillerde becerileri ön plana çıkıyor. Bu becerilerimizle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımın aynı zamanda hızlı bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yeni yeteneklerin kilidini açabileceğiniz, karakterinizi geliştirebileceğiniz ve açacağınız becerilerle beraber oldukça önemli bir konuma gelebileceğiniz yapımında diğer taraftan silahlarınızı da yükseltebiliyorsunuz ve burada dilediğiniz şekilde silahlarınızı kişiselleştirebiliyor, istatistiklerinizi yükseltebiliyorsunuz.

Bu tarz özelleştirme ve yükseltme sistemleri ile beraber oyun içerisindeki gelişim dinamikleri oldukça ön plana çıkıyor ve bu dinamiklerle beraber elbette biz de kendi gelişimimizi etkileyen unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca silahları yükselterek düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde gelebiliyor ve burada dilediğinizi gerçekleştirirken en iyi takımı oluşturmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Taktiksel ve zaman kapsamlı yapım içerisinde istediğiniz gibi çevik olabiliyor, farklı alanlara doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kaosun hakim olduğu bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor ve dinamik yeteneklerle beraber ön plana çıkmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca bahsettiğimiz gibi farklı fraksiyonları karıştırabiliyor, eşleştirebiliyor ve ekibinize farklı gruplar alabiliyorsunuz. Bu da oyuna çeşitlilik katan unsurlardan biri oluyor ve dilediğiniz gibi düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Düşmanlara karşı kullanabileceğiniz silahlar arasında roketatarlar, tabancalar, makineli tüfekler ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu sistemlerle dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor, elinize farklı silah kütüphanesinden unsurlar alabiliyor ve potansiyelinizi en üst seviyeye ulaştırmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak yeni şeyler denemek ve istatistiklerinizi yükseltmek oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Oyunun temelinde bu yatıyor ve buna göre siz de karakterinizi ve silahlarınızı geliştirebiliyor ve diğer oyunculardan daha üstün konuma gelmek durumunda kalıyorsunuz. Önünde ne kadar çok vakit geçirirseniz, o kadar çok güçlü konuma gelebiliyor ve bu tarz detaylarıyla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bunun içerisinde yer aldığınız süre boyunca geleceği şekillendirirken aynı zamanda her bir hamlenin burada ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü portallardan geçerken veya doğrudan düşmanların yani oyuncuların üzerine atılırken yapacağınız en ufak bir hamle savaşın seyrini değiştirebilir ve bu da sizin galip ayrılmanızı sağlayabilir. Oyunda yer aldığınız süre boyunca bu tür unsurlara oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve düşmanlarla beraber hem karada hem havada hem de başka boyutlarda kapışabiliyorsunuz.

Arena içerisinde koşabileceğiniz, hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz, taktiksel planlamalarla beraber diğer oyunculardan farklı olabileceğiniz ve zamanın bükebileceğiniz yapımda istediğiniz gibi farklı fraksiyonlarla beraber ilerleyebiliyor ve bu gruplar arasında dilediğiniz gibi seçim yapabiliyorsunuz. Kaosu kontrol edebileceğiniz silahlarla beraber güçlü bir konuma gelebileceğiniz ve bu silahlarla koşabileceğiniz yapımda dinamik yeteneklerin ve sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. En iyi takımı oluşturmak için farklı fraksiyonları karıştırabiliyor, onlara eşleştirebiliyor ve arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyorsunuz ve bu oyunun tadını çıkarabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel ve eğlenceli bir deneyim sunuyor.
 
Çevrimiçi oyunlarda genel olarak elbette takımlarımızı kurabiliyor, arkadaşlarımızla beraber bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise oyuna kendimizden bırakabiliyor ve farklı stratejiler ve taktiklerle beraber de diğer oyuncuların üstesinden gelebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve bu tavsiyeyle beraber oyunu sizlerle baş başa bırakmaya hazırlanabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz çeşitli sistemlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sistemlerle dilediğimiz hamleye yapabiliyoruz. Arkadaşlarımızı işe alabileceğimiz ve tüm galaksinin sayısını kazanabileceğimiz yakında her taraftan portallar olduğunu söyleyebilir ve bu portalların gücünü kullanarak düşmanlarının üstesinden gelmeye çalışabiliyoruz. Oyunda elbette takım halinde bir arada durabiliyor, maç kazanmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve düşmanları yani rakipleri kapsamda ezmek isteyebiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, servis oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, 4v4 aksiyon dolu bir nişancı deneyimi sunuyor. Oyunda, ekibinizi kurabilir, arkadaşlarınızı yanınıza çağırarak birlikte mücadele edebilir veya tek başınıza hayatta kalma mücadelesi verebilirsiniz. Amacınız, bir numara olmak için elinizden geleni yapmak ve zaferi elde etmektir. Oyun, bilim kurgu temalı bir dünyada geçiyor ve portallar, oyunun temel mekaniklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu portallar, sizi farklı yerlere taşıyarak stratejik avantajlar sunar. Portallar üzerinde ustalaşmak, oyunda başarılı olmanın anahtarıdır. Çevrimiçi unsurlar ve takım çatışmaları, oyuncuların strateji geliştirmesine olanak tanır. Hangi silahları ve teçhizatları kullanacağınıza siz karar verirsiniz; bu da oyunun dinamik ve kişiselleştirilebilir olmasını sağlar. Oyunda farklı fraksiyonlar ve sınıflar bulunuyor, her biri kendine özgü özelliklere ve istatistiklere sahip. Bu fraksiyonlardan birini seçebilir, özel yetenekler ve sınıflarla oynayarak stratejinizi belirleyebilirsiniz. Her bir fraksiyon, oyunculara farklı oyun tarzları ve deneyimler sunuyor. Nişancı ve aksiyon unsurlarının ön planda olduğu bu yapımda, liderlik tablosunda yükselmek için yeteneklerinizi sergilemeniz gerekiyor.
 
Oyunda, kazandığınız zaferler ve başarılar, sizi ödüllerle buluşturur. Hızlı tempolu, stratejik ve takım odaklı bu oyunda, kendinizi tamamen aksiyonun içinde bulacak ve zafer için mücadele edeceksiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, kendinizi portallarda ustalaşmak için eğitebiliyor, klavye ve fare kullanımını en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve çok daha fazla detayla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyuna sürekli olarak güncellemelerin geleceğini aktarmakta fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
VALORANT Champions 2024'te Eleme Maçları Tamamlandı! Son and Bone'dan Yepyeni Oynanış Videosu

Hudson51

10.8.2024 12:42:10

0
Oyun o kadar jenerik duruyor ki ömrü 2 yıldan uzun süre olmayacaktır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız