Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Silent Hill 2 Remake İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı

 
 
Yayıncılığını Konami ve geliştiriciliğini Bloober Team ekibinin üstlendiği gerilim odaklı korkunç nişancı oyunu Silent Hill 2'nin yeniden yapımı için resmi hikaye fragmanı yayınlandı. Hikaye fragmanının yanı sıra aynı zamanda çeşitli yayın kuruluşları oyun için önizleme videoları yayınladı. Bu içeriklere haberimizin en altından izleyebilirsiniz.
 
Silent Hill 2 Remake için birçok önizleme videosu yayınlandı
 
 
 
Yayınlanan video içerikleri GameSpot, IGN, PlayStation Blog, Polygon, Screen Rant, TheGamer ve VG247 tarafından paylaşıldı. Bunun yanı sıra Japonca olarak 4Gamer.net, Famitsu, Dengeki Online ve Gamer.ne.jp, GAME Watch gibi kuruluşlar oyundan çeşitli görüntüleri bizlere sundu.
 
Ölen eşinden bir mektup alan James karakterini kontrol ettiğiniz yapımda, eşini bir kez daha görme umuduyla birçok anıyı paylaştıkları yere doğru gitmeye hazırlanıyoruz. Oyun oldukça gergin bir ortamı bizlere sunmayı hedefliyor. Yeniden yapım sürümü içerisinde sıfırdan tasarlanmış karakter modellemeleri, düşmanlar, ortamlar, yüksek çözünürlükte dokular ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Açıklanan detaylara göre Silent Hill 2 remake PlayStation 5 ve Steam üzerinden PC için 8 Ekim'de çıkacak.
 
Hikaye fragmanı
 
 
 
Oynanış önizlemeleri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yeniden yapım sürümünde neler var?
 
Efsane serinin ikinci oyununun yeniden düzenlenmiş sürümü ile beraber karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda yeniden düzenlenmiş grafikler, sıfırdan oluşturulmuş karakter modellemeleri, ortamlar, atmosferler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Ölen eşimizden aldığımız bir mektupla beraber farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalıştığımız ve o meşhur bölgeye doğru geçiş yaptığımız yapımda James adlı ana karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber eşimize yeniden ulaşma ümidiyle büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
Ürkütücü derecede benzeyen bir kadınla karşı karşıya kaldığımız ancak arka planda daha farklı olayların döndüğü yapımda gerilim ve korku odaklı ortamlar bizleri bekliyor ve aynı zamanda nişancı ve aksiyon deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yapım içerisinde ana karakterimiz sisli ortamlara doğru geçiş yapabiliyor, farklı binalara doğru giriyor, köprülerden geçebiliyor, sisli ortamlar içerisinden çıkan düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyor ve tuhaf yaratıkların burada olduğunu görebiliyoruz.
 
Yapılmış içerisinde yer aldığımız süre boyunca son teknoloji desteklerinin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Çünkü ilk oyun içerisinde elbette eski bir yapıya sahip olduğundan dolayı oldukça düşük bir yapıyla karşı karşıya geldik. Şimdi ise yeni teknolojilerle beraber desteklenen yapım içerisinde ışın izleme desteğinin ve çok daha fazlasını yer aldığını söyleyebiliyoruz. Işın izleme teknoloji desteği bildiğiniz üzere oyundaki gerçekçiliği artıran ve yansımalarla ve diğer efektlerle beraber gerçekçiliği ön plana çıkaran destekleri arasında yer alıyor. Ancak bu özelliği aktif hale getirirseniz ekran kartına daha fazla yük bindirebiliyor ve bu kapsamda güçlü bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. Dolayısıyla burada açabileceğiniz her yeni teknoloji desteği ile beraber ekran kartınıza yük bindirebilir ancak DLSS ise bunların tam tersi bir durumda yer alıyor. Çünkü DLSS desteği bulunuyorsa onu aktif hale getirirseniz yapay zekanın oluşturduğu pikseller sayesinde ekran kartına daha az yük bindirmiş oluyor ve bu sayede daha yüksek FPS'lerle beraber oyunu akıcı bir şekilde deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Eğer bir oyunda DLSS desteği bulunuyorsa muhakkak açmanız ve ona istediğiniz kaliteye getirmeniz gerekiyor. Eğer düşük bir ekran kartı gücüne sahipseniz ve oyun oldukça yüksek bir performans gerektiriyorsa muhakkak bu ayrı açmanızda fayda var. Bunun yanı sıra yine DLSS içerisinde farklı seçenekler bulunuyor. Bu seçenekler arasında kalite, performans veya dengeli gibi çeşitli özellikler yer alıyor. Ekran kartınızın performansına göre ve oyun içi deneyiminize göre bu seçeneklerden birini seçebilir ve en iyi deneyimle ve akıcılıkla beraber oyunu oynayabilirsiniz.

Tüyler ürpertici atmosferlere ve bölgelere doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda son teknoloji teknik iyileştirmeler sayesinde oyun dağıtıcı bir hale gelebilir ve eski oyun gerçekten de yeniden yapım sürümü ile beraber şahlanmak isteniyor. Oyunun ilk fragmanı bildiğiniz üzere oyuncuların odağı haline gelmiş durumda ve eleştirilerin altında ezilmişti. Çünkü burada gösterilen aksiyon sistemi ve düşmanların animasyonları oldukça hantal bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Ancak geliştirici ekip bu durumun sadece bir görüntüden ibaret olduğunu ve oyundaki gerçekçi durumu yansıtmadığını belirtti ve daha sonrasında ise ortaya çıkan yeni görüntülerle beraber bu durum biraz toparlanmaya çalışıldı.
 
Şimdi ise geldiğimiz noktada elbette oyunun çıkışını bekliyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek durumunda kalıyoruz. Elbette hem hayranları hem de yeni gelecek oyuncuları heyecanlandıracak türden bir bile karşı karşıya kalacağımız yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, burada çözebileceğimiz çeşitli bulmacalar veya etkileşime girebileceğimiz unsurlar yer alıyor. Etkileşime girdikten sonra elbette o unsurun ne işe yaradığını öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikaye konusunda çeşitli detay sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Bunun yanı sıra arka planda yer alan hikaye yukarıda bahsettiğimiz gibi ana karakterimizin eşini aramasıyla beraber bizleri sunuyorlar ve bu temel etrafında dönen bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Geldiğimiz noktada sisin etrafı ele geçirdiğini ve bu durumdan kurtulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda tüyleri ürpertici görsellik ve animasyon kalitesinin olduğundan bahsedebiliyor, aynı zamanda arka planda yer alan seslerin ve müziklerin oldukça gergin ortamı yansıttığını söyleyebiliyoruz. Ki zaten geliştirici ekip bu duruma oldukça özen göstermiş durumda ve bu kapsamda ilerlediğimiz esnada hem gerilim dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyor hem de arka planda yer alan korkutucu ve ürkütücü efektlerle beraber yolumuzu bulmaya başlayabiliyoruz.

Yüksek kaliteli grafiklerle ve seslerle beraber ön plana çıkmayı hazırlanan yapımda aynı zamanda 3 boyutlu yeni ses düzenlemeleri ile beraber etraftan gelen sesleri doğru şekilde konumlandırabileceğimiz yapımda ara sahnelerin kalitesi ve karakterlerin hareketleri oldukça gerçekçi bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor. Kendimizi aksiyonun merkezinde hissedebileceğimiz yapımda daha önce erişilemeyen ve yeni versiyonda ilk kez eklenen mekanlara doğru geçiş yapabiliyor ve dolayısıyla ilk oyunun daha da ötesine geçebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Genel olarak yeniden yapım sürümleri oldukça popüler bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve eski oyunlarla beraber bu sürümleri elde edebiliyoruz. Eski oyunlar günümüze yeniden yapım sürümleriyle beraber ulaştığında elbette hem hayranların hem de yeni gelecek olan oyuncuların dikkatini bir hayli çekiyor. Ancak bu noktada geliştirici ekiplerin oldukça dikkat etmesi gerekiyor.
 
Çünkü ilk oyunun o atmosferini korumak ve aynı zamanda yeniden yapım sürümü içerisinde yeterli düzeyde eklemeleri ve yenilikleri getirmek bir hayli zor. Bazı durumlarda yeniden yapım sürümleri oldukça detaysız ve özensiz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunun yanı sıra yeterli gelişmişlik düzeyine sahip bir şekilde bizlere sunulmuyor. Durum böyle olunca yeniden yapım sürümleri üzerinde bir hayli uğraşılması gerekiyor ve ekiplerin orijinal oyundaki o atmosferi koruması ve diğer taraftan dikkat çekici yeniliklere eklemesi şart diyebiliriz. Daha önce erişemediğimiz yerlere doğru erişim sağlayabileceğimiz ve daha farklı mekanlara, binalara ve çok daha fazlasına geçiş yapabileceğimiz yapımda Silent Hill kasabasına doğru geçiş yapabiliyor ve genişletilmiş bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Genişletilmiş bir harita içeriğiyle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda yepyeni bir bakış açısıyla beraber buraları deneyimleyebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, farklı kısımlara doğru geçiş yapabiliyor ve eski hikayenin tadını çıkarmaya devam etmek durumunda kalıyoruz. Eski ve orijinal hikaye aynı zamanda oyunda daha fazla gelişmişlik seviyesiyle beraber bizlere sunuluyor ve yepyeni deneyimleri burada görmek durumunda kalıyoruz. Orijinal oyundaki sabit kamera açıları artık omuz üstü kamera açısı ile beraber değiştiriliyor ve bu da oyundaki en önemli değişikliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü sabit kamera bakış açısı oldukça eski zamanlarda kullanılan bir yapıyı bünyesinde barındırır ve şu anda günümüzdeki teknolojilerle beraber bir hayli zorlanabileceğimiz bir yapıyı içeriyor. Ancak bu durum yeniden yapım sürümü ile beraber değişiyor diyebiliriz.

Ek olarak oyun içerisinde gelişmiş bir savaş deneyimi bulunuyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber yaratıklara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Çelik boru ve tabanca gibi farklı silahları kullanabileceğimiz yapımda güncellenmiş savaş sisteminin bizleri beklediğini aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyunu istek listenize eklemenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Crimson Desert İçin Yepyeni Oynanış Videosu Yayınlandı Dört Xbox Oyunu Daha PlayStation Yolcusu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

20.8.2024 13:59:23

0
Ben hala aynı düşüncedeyim. Bloober bu oyunun altından kalkamayacak. Çok yanlış bir karar verdiler bence bunlara bu oyunu vererek.

BSC Misafiri

19.8.2024 18:05:49

0
Oyunun oynanış videolarına baktım da, yeni mekanlar eklemişler keşfedilecek, fiyatı da 60 Dolar altında, çıkmadan alırım. Bu oyun bir de, Alone in the Dark'ı düşünüyorum, indirimde almayı.

Rexroth

19.8.2024 17:25:23

0
quote:

Orjinalden alıntı: darkdogan Fena görünmüyor.Eski günlerin hatırına malum yollarla oynanır.
Bu oyunda Denuvo koruması olacaktır, o yüzden o yoldan biraz zor oynarsınız.

darkdogan

19.8.2024 15:41:17

0
Fena görünmüyor.Eski günlerin hatırına malum yollarla oynanır.

lextor

19.8.2024 15:13:28

0
Abi yok ya. Resident Evil 2 Remake fragmanı çıktığında aklımı almıştı heyecandan geberiyordum. Silent hill serisiyle tanışmaya can atarken fragman çıktıkça bu ne olm moduna giriyorum. Böyle olmamalıydı.

BSC Misafiri

19.8.2024 15:08:34

0
Önceki saçma sapan fragmanlardan daha iyi duruyor. Bloober 10 üzerinden 8 lik bir iş çıkarırsa benim beklentilerimi aşmış olur, alır oynarım da ayrıca.

BSC Misafiri

19.8.2024 14:38:18

+1
İlk oyunla başlamalıydılar Remake yapmaya.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız