Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dying Light, PC'de Nvidia'ya Özel Teknolojileri Kullanacak


     Geçtiğimiz günlerde yalnızca kutulu versiyonları ertelenen Dying Light'ın PC versiyonunda bulunacak olan grafik ayarları bir ekran görüntüsüyle sızdırıldı.
 
     Bu ekran görüntüsüne baktığımızda oyuncuların dokuları, gölgeler, yeşillikleri, efekt kalitesini, NVIDIA'ya özel grafik ayarlarını değiştirebileceğini görüyoruz. Yani oyun son zamanlarda çoğu oyunda olduğu gibi PC'de Nvidia'nın teknolojilerini kullanmakta.
 
     Ekran görüntüsüne aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dying Light Warner bros Tech Land FPS PC PS3 PS4 Xbox 360 Xbox One
Project CARS, 12K Çözünürlüğü Destekleyecek H1Z1'nın Sunucuları Çöktü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

scorpıonkıng

22.1.2015 16:13:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: susunx123456

bende de 45 60 fps arasi aliyor ultrada 1080p de ozaman pek bi sıkıntı yoktur kartimda
Kesinlikle boşa israf yapma kardeş senin kartın gayet güzel bence.

halflıfe

22.1.2015 00:12:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex yapma gözünü seveyim, ben ne diye nvidia yı savunucam, beter olsunlar. ama yiğidi öldürürüm hakkını veririm. bu işi nvidia dan daha iyi yapan başka bir firma var mı? örnek verebilir misin. sokaktan geçen o 95 kişiye bir sor bakalım, dünyanın en hızlı ekran kartını üretseler acaba kaç paraya satarlar? ben sana söyliyi 999 dolara bulursan öp başına koy. nvidia için yazdıklarımın aynısı amd için de geçerli de biraz geri kaldılar şu sıralar. bahsettiğim şey insanlarda oluşan algı. ben de eskiden senin gibi düşünüyordum. mesela AC ilk oyunu aklıma geliyor, o da optimizasyon özürlüydü. farcry3 bu gün bile ekran kartı testlerinde kullanabileceğin bir oyun keza WD da öyle. kabul etmek gerekli ki ubisoftun pc optimizasyondan sorumlu ekip ya bu işi anlamıyor yada ubisoft bu konuda yeterli yatırımı yapmıyor. optimizasyonun da iki şekli vardır. bir, senin bahsettiğin Unity nin sistemleri kasması ama buna değecek görselliği vermesi. oyun bunu hak edecek görselliği vermiyor ise optimizasyonu sıkıntılıdır ki ilk AC oyunundaki optimizasyon sıkıntısı bu değildi. oyunun grafikleri insanın ağzını açık bırakır cinstendi. ama sıkıntı ikinci bahsedeceğim optimizasyon sorunu olan fps drop olmasıydı. bir çeşit bug da diyebiliriz ama öyle grafiksel değil, ekranda görülmez ama arka planda ani fps düşüşlerine sebep olur. fps bir türlü istikrarı sağlayamaması akıcılığı alıp götürüyor ki untiy nin söz konusu optimizasyon sıkıntısı da bu. oyunun şu anki durumunu bilmiyorum yamalarla düzeldi mi düzelmedi mi. Witcher konusu ise ertelenmesinin sebebini tamamen konsollara bağlıyorum. oyunun konsol sürümünden bir video hiç yayınlanmamıştı ta ki aralıkta yapılan etkinliğe kadar. alelacele oyunu ertelediler. sanıyorum konsol sürümü üzerinde duracaklar ki umarım pc sürümüne de çeki düzen verirler. ben nvidia nın ekran kartı sattırmak için oyunun sistemi aşırı kastırma çabasında olduğuna katılmıyorum, tabi ki oyunun grafik ayarları en üst grafik kartına kadar seçenek yelpazesi içinde olacaktır ki en pahalı olanın bir farkı olsun ama sen de şunu kabul et ki en üst seviye ayarlarda witcher3 ün grafikleri de AC unity gibi bunu hak eden görsellik sunacak. esas sorun diğer optimizasyon problemi olan FPS drop konusu. bunu hallederler ise benim için optimizasyonu başarılıdır.
zaten ayrıştığımız konu düşünce olarak belli oldu sen nvidia kart satmak için oyunlarıın sisitem gereksinimlerini şişirtmediğini düşünmüyorsun ben düşünüyorum burada bunu ikimizde herhangi bir şekilde ispatlayamayız bu bir algıdır ama bence kesinlikle nvidia nın girdiği oyunlar kesinlikle sistem gereksinimleri uçuyor unity örneğine gelirsek unity ubisoftun oyun dünyası yaptığı en büyük saygısızlığıdır o oyunda optimizasyon sorunu da yok bence oyun bitmeden çıkmış bitmeyen oyun da tabi ki optimizasyon olmaz. Nvidia olayına gelirsek gerçekten şu anda piyasanın en iyisi driverlar da rakibine bence fark atmış durumda fakat yeniden söylüyorum sen her ne kadar inanamasanda bu durum onun insanları habire kart almak için oyunların sistemlerini şişirtmesini meşru kılmaz işte dying light olayı bu oyun3 ay öncesine kadar eskş nesile çıkacak bir oyunken resmi sistem gereksinimleri açıklandığın da bu sitede de var steam de de yazıyordu directx10 ekran kartlarını bile desteklerken bir anda nvidia girdi olaya oyun gerip bir sistem istemeye başladı itiraz gelince sistem gereksinimi bir günde gtx 670 ten gtx 560 düştü bu bana yapımcı şirketin birileri tarafın dan o şişirilmiş sistem gereksinimlerini açıklatmaya zorlandığını gösteriyor unity minimum gtx 680 istiyor oyun gtx 460 bile çalışıyor youtube da var videoları öyle oynanamayacak durumda da değil bir şirket oyunu daha düşük sistem de çalışabilirken daha geniş kitlelere ulaşabilecekken neden sistemi daha yüksek yazıp alıcısının gözünü korkutsun ki bunun sebebi bence nvidia oluyor bak gör ikimiz de bu formdayız çıkınca yine tartışırız witcher 3 te gtx 560 460 570 lerde tabiki 1080p olmasada çatır çatır çalışacak.

pcrex

21.1.2015 22:32:02

0
yapma gözünü seveyim, ben ne diye nvidia yı savunucam, beter olsunlar. ama yiğidi öldürürüm hakkını veririm. bu işi nvidia dan daha iyi yapan başka bir firma var mı? örnek verebilir misin. sokaktan geçen o 95 kişiye bir sor bakalım, dünyanın en hızlı ekran kartını üretseler acaba kaç paraya satarlar? ben sana söyliyi 999 dolara bulursan öp başına koy. nvidia için yazdıklarımın aynısı amd için de geçerli de biraz geri kaldılar şu sıralar. bahsettiğim şey insanlarda oluşan algı. ben de eskiden senin gibi düşünüyordum. mesela AC ilk oyunu aklıma geliyor, o da optimizasyon özürlüydü. farcry3 bu gün bile ekran kartı testlerinde kullanabileceğin bir oyun keza WD da öyle. kabul etmek gerekli ki ubisoftun pc optimizasyondan sorumlu ekip ya bu işi anlamıyor yada ubisoft bu konuda yeterli yatırımı yapmıyor. optimizasyonun da iki şekli vardır. bir, senin bahsettiğin Unity nin sistemleri kasması ama buna değecek görselliği vermesi. oyun bunu hak edecek görselliği vermiyor ise optimizasyonu sıkıntılıdır ki ilk AC oyunundaki optimizasyon sıkıntısı bu değildi. oyunun grafikleri insanın ağzını açık bırakır cinstendi. ama sıkıntı ikinci bahsedeceğim optimizasyon sorunu olan fps drop olmasıydı. bir çeşit bug da diyebiliriz ama öyle grafiksel değil, ekranda görülmez ama arka planda ani fps düşüşlerine sebep olur. fps bir türlü istikrarı sağlayamaması akıcılığı alıp götürüyor ki untiy nin söz konusu optimizasyon sıkıntısı da bu. oyunun şu anki durumunu bilmiyorum yamalarla düzeldi mi düzelmedi mi. Witcher konusu ise ertelenmesinin sebebini tamamen konsollara bağlıyorum. oyunun konsol sürümünden bir video hiç yayınlanmamıştı ta ki aralıkta yapılan etkinliğe kadar. alelacele oyunu ertelediler. sanıyorum konsol sürümü üzerinde duracaklar ki umarım pc sürümüne de çeki düzen verirler. ben nvidia nın ekran kartı sattırmak için oyunun sistemi aşırı kastırma çabasında olduğuna katılmıyorum, tabi ki oyunun grafik ayarları en üst grafik kartına kadar seçenek yelpazesi içinde olacaktır ki en pahalı olanın bir farkı olsun ama sen de şunu kabul et ki en üst seviye ayarlarda witcher3 ün grafikleri de AC unity gibi bunu hak eden görsellik sunacak. esas sorun diğer optimizasyon problemi olan FPS drop konusu. bunu hallederler ise benim için optimizasyonu başarılıdır.

mehmet4428

21.1.2015 20:32:43

0
Sırf mantel var diye AMD almıştık oda 1 sene etkisi sürdü tam olarak bende Mantel'ı kullanamadım. :D Haa faydası olmadı mı derseniz oldu bu sayede directx 12 gelecek bununda mantığı Mantel'a benziyor. Bir sonraki kartım kesinlikle NVDIA olur tabi AMD adam akıllı sürücü paylaşırsa başka ama AMD bir kere yapıyor yaptığıyla kalıyor.

halflıfe

21.1.2015 18:13:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex arkadaşım bak hala yanlış konuşuyorsunuz, ya anlamak istemiyorsunuz yada ben anlatamıyorum. AC unity, nvidia ekran kartı satsın diye özürlü bir oyun değil, oyun gerçekten optimizasyon özürlü. Konsollarda niye 20-25fps lerde sürünüyor o zaman, o da mı nvidia yüzünden. AMD kartlarda da mı nvidia yüzünden sürünüyor. nvidia nın kart satmak için optimizasyon özürlü oyun çıkarmaya ihtiyacı yok ki. bunun 4k sı var 120fps si var adamların her türlü müşterisi mevcut. ekran kartları daha ne kadar hızlanacağını sanıyorsunuz ki sanki çok hızlılar ya bir de oyunlar darbe vursun. optimizasyonun konsollar kadar iyi olmamasının sebebi zaten biliniyor yani bu kadar genel bir cihaza haliyle ancak genel bir optimizasyon uygulanabilir. günümüzde grafikler öyle bir hal aldı ki %10 görsel artış %40 performans kaybına sebep oluyor, bu kasıtlı değil yani kart satılsın diye yapılmıyor. hatta çoğu oyuncu optimizasyonun ne olduğundan habersiz. Orta seviye ekran kartıyla bütün ayarları ultra açamayınca oyun optimizasyon özürlü diyor. nvidia nın da bunda hatası var, sen gidip optimazyona önem vermeyen yatırım yapmayan firmayla anlaşırsan tüketicilerde 'nvidia destekli oyunlar sorunlu' algısı oluşur tabi.
hocam o sana göre yanlış ben senin ne demek istediğini anladım sen bir oyun nvidia destekliyor diye optimizasyon özürlü çıkmıyor diyorsun tamam onu biz de biliyoruz bizimde en azından benim dediğim bir oyunu bak dikkat et nvidia desteklediği an saçma sapan yüksek gereksinimleri istenmeye başlıyor.Burada nvidianın kart sattırma politikası devreye giriyor. Ayrıca altta bir arkadaş bana destek vermekle birlikte unity örneğini vermiş fakat bence tabi bu görüş evet unity bende yerden yere vurdum ubisoftu hiç sevmeme rağmen dizilimizde güzel bir atasözü de vardır yiğidi öldür hakkını yeme diye şimdi unity grafik olarak bence tabi şu anda piyasa da eşi yok tamam oyun hatalı eksik çıktı falan ama unitynin grafiği 780 hak edebilir.Bu konuya da ayrı bir parantez açmak istedim Hocam yanlış anlama ama belki şu formda çok bu işlerle ilgilenen sayılı insanlardan birisin kusura bakma ama yani burada nvidia yı savunmak sana hiç yakışmıyor hani bunu çoluk çocuk yapsa neyse sokağa çık bu işle ilgilenen 100 kişiye sor 95 bizim gibi işe nvidia girdiği an oyuncuları düşünmeyen sadece kendi cebini düşünen bir şirket olduğu kanısındadır.burada nvidia yı savunmak çokta dürüst bir davranış değil. Fakat şu dediğine de sonuna kadar katılıyorum adamın pc bir oyunu zar zor çalıştırmaya yetiyor oyun kasınca optimizasyon kötü diyor burada haklısın ama sen de sakın şunu reddetme nvidianın nasıl sadece kendini düşünen bir firma olduğu ortada allah aşkına yapma yani şunu witcher 3 olayı bende bu alemde eskiyim yaşım yettiği kadar ben bir oyunun bütün platformlara aynı anda çıkıpta 5 ay önceden (özelliklede bug ve optimizasyon için ertelenmesine rağmen) sistem gereksinimi açıklamasını ilk kez gördüm bunun tamamen amacı nvidia akbaba gibi cdprojecte çöktü gördü ki oyunu bekleyen bir kitle var tabi katıda talebi çok olan oyun için sattıracağına göre piyasanın da %80 çoluk çocuk 5 ay önceden sistem gereksinimi açıklattı

pr0gedys

21.1.2015 16:51:19

0
Bende atı 7950 var sapphire 3 gb 384 bit ben bunu sorunsuz olarak kaliteli bi görselde oynayabilirmiyim?

FantasyFiRe

21.1.2015 15:33:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex arkadaşım bak hala yanlış konuşuyorsunuz, ya anlamak istemiyorsunuz yada ben anlatamıyorum. AC unity, nvidia ekran kartı satsın diye özürlü bir oyun değil, oyun gerçekten optimizasyon özürlü. Konsollarda niye 20-25fps lerde sürünüyor o zaman, o da mı nvidia yüzünden. AMD kartlarda da mı nvidia yüzünden sürünüyor. nvidia nın kart satmak için optimizasyon özürlü oyun çıkarmaya ihtiyacı yok ki. bunun 4k sı var 120fps si var adamların her türlü müşterisi mevcut. ekran kartları daha ne kadar hızlanacağını sanıyorsunuz ki sanki çok hızlılar ya bir de oyunlar darbe vursun. optimizasyonun konsollar kadar iyi olmamasının sebebi zaten biliniyor yani bu kadar genel bir cihaza haliyle ancak genel bir optimizasyon uygulanabilir. günümüzde grafikler öyle bir hal aldı ki %10 görsel artış %40 performans kaybına sebep oluyor, bu kasıtlı değil yani kart satılsın diye yapılmıyor. hatta çoğu oyuncu optimizasyonun ne olduğundan habersiz. Orta seviye ekran kartıyla bütün ayarları ultra açamayınca oyun optimizasyon özürlü diyor. nvidia nın da bunda hatası var, sen gidip optimazyona önem vermeyen yatırım yapmayan firmayla anlaşırsan tüketicilerde 'nvidia destekli oyunlar sorunlu' algısı oluşur tabi.
valla hocam ben nvidia'yı böyle bir durumda çok da masum göremiyorum tamam iş geliştirici de bitiyor ama bir de olaya diğer taraftan bakmak lazım. Ubisoft daha dün ortaya çıkmış bir stüdyo değil yıllardır bu işi yapıyor yani adamlarda tecrübe gırla vardır ve her sene deli gibi satan ac serisi çıkarıyorlar bu serinin hayranları çok fazla ne yapıp edip bu oyunu oynamak isteyen adam dolu. Ee şimdi adamlar unity diyorlar next gen grafikler şöyle müthiş böyle iyi oyunun tanıtımı yapılıyor millettin merakı daha da çok artıyor oyunu daha da cazip kılıyorlar. Zaten hayran olanı daha da hayran bırakıyorsun sonra sen bu oyun için min gtx780 desen bile adam bu oyunu alacak kıvama geliyor. Gtx680 ile gtx780 arasında bariz bir uçurum olması lazım ki birisi min. birisi önerilen olsun sonuçta gtx680 orta seviye bile değil. Yani bu durum gayette nvidia'nın işine geliyor ve dikkat edersen nvidia her sene çıkardıkları oyunlarla piyasayı domine eden firmalarla anlaşma peşinde ubi'nin elinde çok sağlam satan iki seri var ac ve farcry. Ortada kayda değer sistemleri bu kadar üst noktalara taşımayı gerektiricek bir durum yokken özel teknolojiler adı altında şişirmece yapılıyor ve bu da çok kötü bir durum. Bu söylediklerim sadece nvidia için geçerli değil amd böyle bir politika izlese ona da karşı çıkarım onlarda mesela tressfx denilen bir zımbırtı çıkardı yani gerek yok bu tarz saçmalıklara. Bırakın geliştircileri ögürce hareket etsinler oyun yapılsın çıksın ortaya incelemelerde görsün kullanıcı hangisinin performansı ağır basıyor.

FantasyFiRe

21.1.2015 15:09:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: susunx123456 ona diyecek bir sozum yok zaten ama suan icin gerek yok diye duaunuyorum intelin yeni gelecek islemcilerinden alacagim o yuzden biraz daha bekliyecehim ekran karti haric diger sistemimi degistirecegim ddr4 lu anakart ile ddr4 ram alacagim islemci de intel in son cikacak olanlarini alacagim
tabi şu an için işlemcini değiştirmek mantıksız olur ama ekran kartın gayet iyi yani gtx980 e boşuna para vermeni gerektirecek bir durum yok zaten dediğin gibi yeni nesil bir intel aldığın anda farkı bariz göreceksin. Ben de önceden amd phenom x4 kullanıyordum i7-2600k alınca arada uçurum varmış onu gördüm. Sonuçta ikiside 4 çekirdekli işlemci ama performans olarak baya fark var öte yandan oc yapmayı düşünüyorsan intel o konuda da baya başarılı. Tabi oc işi daha çok şansına kalmış elindeki çipin iyi çıkıp çıkmamasına bağlı ama genel olarak intel amd den daha iyi oc karşılayabiliyor. Mesela benim işlemci stok 3.4ghz de çalışıyor ben 7/24 4.8ghz nin üzerinde kullanıyorum. Bu da baya bi fark yaratıyor oyunlarda.

susunx2121

21.1.2015 14:57:08

0
ona diyecek bir sozum yok zaten ama suan icin gerek yok diye duaunuyorum intelin yeni gelecek islemcilerinden alacagim o yuzden biraz daha bekliyecehim ekran karti haric diger sistemimi degistirecegim ddr4 lu anakart ile ddr4 ram alacagim islemci de intel in son cikacak olanlarini alacagim

pcrex

21.1.2015 14:57:06

0
arkadaşım bak hala yanlış konuşuyorsunuz, ya anlamak istemiyorsunuz yada ben anlatamıyorum. AC unity, nvidia ekran kartı satsın diye özürlü bir oyun değil, oyun gerçekten optimizasyon özürlü. Konsollarda niye 20-25fps lerde sürünüyor o zaman, o da mı nvidia yüzünden. AMD kartlarda da mı nvidia yüzünden sürünüyor. nvidia nın kart satmak için optimizasyon özürlü oyun çıkarmaya ihtiyacı yok ki. bunun 4k sı var 120fps si var adamların her türlü müşterisi mevcut. ekran kartları daha ne kadar hızlanacağını sanıyorsunuz ki sanki çok hızlılar ya bir de oyunlar darbe vursun. optimizasyonun konsollar kadar iyi olmamasının sebebi zaten biliniyor yani bu kadar genel bir cihaza haliyle ancak genel bir optimizasyon uygulanabilir. günümüzde grafikler öyle bir hal aldı ki %10 görsel artış %40 performans kaybına sebep oluyor, bu kasıtlı değil yani kart satılsın diye yapılmıyor. hatta çoğu oyuncu optimizasyonun ne olduğundan habersiz. Orta seviye ekran kartıyla bütün ayarları ultra açamayınca oyun optimizasyon özürlü diyor. nvidia nın da bunda hatası var, sen gidip optimazyona önem vermeyen yatırım yapmayan firmayla anlaşırsan tüketicilerde 'nvidia destekli oyunlar sorunlu' algısı oluşur tabi.

FantasyFiRe

21.1.2015 14:54:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: susunx123456 tamam ama daha hic bir oyunda isl3mci %85 bile kullanan oyon yok bu islemciyi.neden degistireyimki farcry 4 te fxaa acik 55-60 fps nin ustunde ultra ayarlar 1080p de gram kasma cokme yok ve islemci kullanimida %50 ile %70 arasi.
bir oyunun işlemciyi kullanma oranıyla işlemcinin performansı doğru orantılı olmasa gerek şöyle bir durum var oyunlar daha yeni yeni 4 çekirdeği de tam olarak kullanmya başladı. Fx buldozerler 8 çekirdekli bir mimariye sahip ve şu anda hiçbir oyun bu mimariyi destekler konumda değil bildiğim kadarıyla. Yani dyinglight fx-8150 ve i5 de 4 çekirdeği kullanıyor. i5 4 çekirdekli ve 4 iş parçacıklı bir işlemci olmasına rağmen fiziksel olarak 8 çekireğe sahip buldozerden daha fazla performans veriyor. Yani bu durum tamamen mimarinin ne kadar verimli olduğu ve yazılımların o mimariye uygunluğuyla alakalı. aşaığda birkaç link atıyorum istersen bak oyunlar gibi single thread uygulamalarda intel baya önde güç tüketimi konusunda da amd ye göre daha başarılı. Sonuçta amd 8 çekirdeğide program kullanmasa bile çalışır vaziyette tutuyor bu da daha fazla güç sarfiyatı demek. http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288 http://www.cpu-world.com/Compare/434/AMD_FX-Series_FX-8150_vs_Intel_Core_i5_i5-2500K.html

Nikomer

21.1.2015 14:28:03

+1
The Way It's Mean to Be Sucked

susunx2121

21.1.2015 14:11:57

0
tamam ama daha hic bir oyunda isl3mci %85 bile kullanan oyon yok bu islemciyi.neden degistireyimki farcry 4 te fxaa acik 55-60 fps nin ustunde ultra ayarlar 1080p de gram kasma cokme yok ve islemci kullanimida %50 ile %70 arasi.

FantasyFiRe

21.1.2015 14:03:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: susunx123456

bende de 45 60 fps arasi aliyor ultrada 1080p de ozaman pek bi sıkıntı yoktur kartimda
dostum kartı gtx980 yapmayı düşünmeden önce bence işlemciyi en azından i5-2500k yapsan bile şimdikinden daha fazla performans alırsın. İstersen quad sli gtx980 tak sistemi tüm sistemi işlemci frenledikten sonra verim alamazsın. Sonuçta oyunları sadece gpu sırtlamıyor cpu ve gpu'nun kombine olarak birbirine ayak uydurması lazım.

FantasyFiRe

21.1.2015 13:51:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: halflıfe

Hocam sizde bizi zır cahil yaptınız zaten yanlış anlamışsın ben optimizasyonu nvidia yapıyor demedim o kadar biliyoruz nvidia logolu oyunların nedense daha fazla sistem gereksinimi istemesinden bahsettim bu da nvidianın kart sattırma politikası tamam oynamadan belki tam anlaşılmaz ama şu oyunun grafikleri öyle gtx 780 isteyecek bir oyun değil nitekim zaten istemiyordu oyunun künyesine git bak resmi ekim ayın da açıklanan sistem gereksinimleri bugün gta 5 in istedikleriyle hemen hemen aynıydı benim bildiğim bu oyun en az 15 aydır geliştiriliyor bir gün oyuncu ekip durdu dedi ki bu oyun eski konsolda çalışmaz 12 ay geliştirdi ondan sonra anladı ekip oyun ertelendi daha sonra oyunun nvidia teknoloji desteği açıklandı oyun bir anda gtx 780 minimum gtx 670 16 gb ram istedi insanlar tepki gösterince oyun bir günde gtx 560 düştü şimdi bütün bu anlattıklarım dan sonra insan ister istemez bu tip şirketlerden tiksiniyor fakat bu olaylar nedense hep nvidia logosu gözükünce oluyor ben bugüne kadar istisnalar vardır tabi ki nvidia logosu olmayan her oyunu rahat rahat oynadım ne zaman olaya bu logo girdi oyunlarda sapıtmaya başladı.
nvidia'nın satış politikası gerçekten oyuncuyu soyma odaklı. hadi bu oyunda yine grafikler sağlam gtx780 istiyor diyelim de ben ac unity de dumur oldum ilk başta yanlış yazılmış sandım umursamadım adamlar resmen dalga geçiyor. 1500tl ye üst seviye kart 2 sene sonra min. req. olarak muamele görsün. Orta seviye kart sahibi olanlar direk ölsün o zaman. Nvidia tüm oyuncuları dük oğlu falan sanıyor...

susunx2121

21.1.2015 12:22:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: scorpıonkıng

Vallaha hocam 780 nin oyunlarda nasıl performans verdiğini tam olarak bilmiyorum, fakat şöyle birsey söyleyeyim daha önce Asus DirectCU II 760 GTX O.C vardı 2 adet SLI onda tam ayarları açtığımda oynayamadığım oyunlar gtx 980 le çok rahat 60 fps de oynuyorum artık mesela shadow mordor oyununda tüm ayarlar en üst seviyede ben 55 ile 61 arası fps alıyorum işlemcim 3770 sende eyerk o aralarda bir fps alıyorsan demekki gerek yok değişmeye tabi bu sadece bir örnek her oyunda farklı olablir sana poligon noktası olsun diye söyledim sadece bu oyunu.
bende de 45 60 fps arasi aliyor ultrada 1080p de ozaman pek bi sıkıntı yoktur kartimda

scorpıonkıng

21.1.2015 12:15:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: susunx123456

slm bende asua gtx 780 drectu ii oc var 980 almaya gerek varmi ve senin kartta da ses sorunu varmi
Vallaha hocam 780 nin oyunlarda nasıl performans verdiğini tam olarak bilmiyorum, fakat şöyle birsey söyleyeyim daha önce Asus DirectCU II 760 GTX O.C vardı 2 adet SLI onda tam ayarları açtığımda oynayamadığım oyunlar gtx 980 le çok rahat 60 fps de oynuyorum artık mesela shadow mordor oyununda tüm ayarlar en üst seviyede ben 55 ile 61 arası fps alıyorum işlemcim 3770 sende eyerk o aralarda bir fps alıyorsan demekki gerek yok değişmeye tabi bu sadece bir örnek her oyunda farklı olablir sana poligon noktası olsun diye söyledim sadece bu oyunu.

halflıfe

21.1.2015 12:07:51

+3
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex
alıntı:

Orijinalden alıntı: halflıfe

alıntı:

Orijinalden alıntı: altunuz

Bu oyunun optimizasyonunun iyi olacağını düşünmüyordum ama hiç optimizasyon olmaması yerine Nvidia'ya özel optimizasyon olmasını tercih ederim.


kusura bakma ama zaten nvidia ya özel optimizasyon zaten optimizasyon olmaması demek oluyor dikkat et hangi oyunun başın da nvidia logosu varsa o oyun saçma sapan gereksinimler istiyor bu oyun gtx 780 isteyecek bir oyun mu? inşallah nvidia elini eteğini şu oyun firmalarının üzerinden çeker.sanırım wticher 3 te de nvidia destekli gelecek oyuncu dostu dediğimiz şirket gitti nasıl bir sistem istedi özellikle de 5 ay önceden.

not: asus gtx 780 kullanıyorum


kardeşim yanlış biliyorsun, oyunun yapımcı ekip ve optimizasyondan sorumlu bölümü bellidir. Optimizasyonu nvidia yapmaz :) yapamaz dolayısıyla optimizasyonu ile uzaktan yakından alakası yoktur :) sadece özel grafik teknolojileri sunar ve bu konuda yapımcı firmaya yardımda bulunur, sürücü uyumu vs.. Buradaki yanlış algı o bahsettiğin firmaların oyunlarının optimizasyon özürlü olmasından kaynaklanır. Yani nvidia ubisoft ile anlaşmamış olsaydı AC unity yine optimizasyon özürlü olacaktı. Witcher eski oyunlarını oynayanlar bilir sistem ağlatan bir optimizasyona sahiptir. Nvidia Cdproject ile anlaşmalı diye oyunun optimizasyonun kötü olmasını hangi düşünceyle nvidia ya bağlayabilirsin ki. Peki diğer oyunlar için ne diyeceksin, örneğin shadow of mordor nvidia destekli o zaman o niye optimizasyon özürlü değil. Tek sorumlu yapımcı ekiptir. Nvidia ya has teknolojilerin yüksek sistem istemesi ise sadece nvidia ile alakalı değil, örneğin AMD nin tressfx teknolojisi de sistemlere çok yük bindiriyordu yani bu işin oluru bu kısaca.
Hocam sizde bizi zır cahil yaptınız zaten yanlış anlamışsın ben optimizasyonu nvidia yapıyor demedim o kadar biliyoruz nvidia logolu oyunların nedense daha fazla sistem gereksinimi istemesinden bahsettim bu da nvidianın kart sattırma politikası tamam oynamadan belki tam anlaşılmaz ama şu oyunun grafikleri öyle gtx 780 isteyecek bir oyun değil nitekim zaten istemiyordu oyunun künyesine git bak resmi ekim ayın da açıklanan sistem gereksinimleri bugün gta 5 in istedikleriyle hemen hemen aynıydı benim bildiğim bu oyun en az 15 aydır geliştiriliyor bir gün oyuncu ekip durdu dedi ki bu oyun eski konsolda çalışmaz 12 ay geliştirdi ondan sonra anladı ekip oyun ertelendi daha sonra oyunun nvidia teknoloji desteği açıklandı oyun bir anda gtx 780 minimum gtx 670 16 gb ram istedi insanlar tepki gösterince oyun bir günde gtx 560 düştü şimdi bütün bu anlattıklarım dan sonra insan ister istemez bu tip şirketlerden tiksiniyor fakat bu olaylar nedense hep nvidia logosu gözükünce oluyor ben bugüne kadar istisnalar vardır tabi ki nvidia logosu olmayan her oyunu rahat rahat oynadım ne zaman olaya bu logo girdi oyunlarda sapıtmaya başladı.

BSC Misafiri

21.1.2015 11:58:25

0
Gtx560 istiyor minumum hala optimasyon kötü olacakolacak diyorsunuz.

ultralisan

21.1.2015 11:58:10

0
Anlaşıldı yeni bir Unity faciası geliyor ne kadar Nvidia anlaşmalı oyun varsa optimizasyon çöpü olarak çıkıyor.

pcrex

21.1.2015 11:57:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: halflıfe
alıntı:

Orijinalden alıntı: altunuz

Bu oyunun optimizasyonunun iyi olacağını düşünmüyordum ama hiç optimizasyon olmaması yerine Nvidia'ya özel optimizasyon olmasını tercih ederim.


kusura bakma ama zaten nvidia ya özel optimizasyon zaten optimizasyon olmaması demek oluyor dikkat et hangi oyunun başın da nvidia logosu varsa o oyun saçma sapan gereksinimler istiyor bu oyun gtx 780 isteyecek bir oyun mu? inşallah nvidia elini eteğini şu oyun firmalarının üzerinden çeker.sanırım wticher 3 te de nvidia destekli gelecek oyuncu dostu dediğimiz şirket gitti nasıl bir sistem istedi özellikle de 5 ay önceden.

not: asus gtx 780 kullanıyorum
kardeşim yanlış biliyorsun, oyunun yapımcı ekip ve optimizasyondan sorumlu bölümü bellidir. Optimizasyonu nvidia yapmaz :) yapamaz dolayısıyla optimizasyonu ile uzaktan yakından alakası yoktur :) sadece özel grafik teknolojileri sunar ve bu konuda yapımcı firmaya yardımda bulunur, sürücü uyumu vs.. Buradaki yanlış algı o bahsettiğin firmaların oyunlarının optimizasyon özürlü olmasından kaynaklanır. Yani nvidia ubisoft ile anlaşmamış olsaydı AC unity yine optimizasyon özürlü olacaktı. Witcher eski oyunlarını oynayanlar bilir sistem ağlatan bir optimizasyona sahiptir. Nvidia Cdproject ile anlaşmalı diye oyunun optimizasyonun kötü olmasını hangi düşünceyle nvidia ya bağlayabilirsin ki. Peki diğer oyunlar için ne diyeceksin, örneğin shadow of mordor nvidia destekli o zaman o niye optimizasyon özürlü değil. Tek sorumlu yapımcı ekiptir. Nvidia ya has teknolojilerin yüksek sistem istemesi ise sadece nvidia ile alakalı değil, örneğin AMD nin tressfx teknolojisi de sistemlere çok yük bindiriyordu yani bu işin oluru bu kısaca.

FantasyFiRe

21.1.2015 11:47:48

+3
bu olaydan nefret ediyorum. Bir oyunun grafik ayarlarında nvidia features veya amd features diye bir seçeneğin bulunması kadar vahim bir durum yok. PC de bu durum sektörü ileriye götürmez tam aksine tekele düşürür ve ilerisi için oyuncu ne verirlirse eyvallah demekten başka birşey yapamaz. Bu nvidia features ne ? sarı çizmeli mehmet ağa teknolojisi. Nvidia features açık eee oyun daha cafcaflı görünüyor. Olmadan da cafcaflı görünebilir tek farkı şu olacak amd kullanan için optimizasyon yerlerde. r9 290x sahibi olan biri bile bu oyunu tüm ayarlar açık bir şekilde oynayamayacak. Çünkü o ne üdüğü belirsiz nvidia features seçneği amd kartlarda büyük ihtimalle aktif bile olmayacak

halflıfe

21.1.2015 11:10:50

-1
quote:

Orijinalden alıntı: altunuz Bu oyunun optimizasyonunun iyi olacağını düşünmüyordum ama hiç optimizasyon olmaması yerine Nvidia'ya özel optimizasyon olmasını tercih ederim.
kusura bakma ama zaten nvidia ya özel optimizasyon zaten optimizasyon olmaması demek oluyor dikkat et hangi oyunun başın da nvidia logosu varsa o oyun saçma sapan gereksinimler istiyor bu oyun gtx 780 isteyecek bir oyun mu? inşallah nvidia elini eteğini şu oyun firmalarının üzerinden çeker.sanırım wticher 3 te de nvidia destekli gelecek oyuncu dostu dediğimiz şirket gitti nasıl bir sistem istedi özellikle de 5 ay önceden. not: asus gtx 780 kullanıyorum

BSC Misafiri

21.1.2015 10:56:22

0
OMG! :D Evet bu oyunu erken erişim ile aldım ve Deli gibi de bekliyorum. Az kaldı sabırsızlanıyorum. Ekran kartı da hazır. Sıkıntısız 60 fps de Rahat rahat oynayalım bakalım :)

susunx2121

21.1.2015 10:55:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: scorpıonkıng HD 6950 Serisinden sonra Nvdia ya geçtim şuan da gtx 980 aldım gayet de memnunum. Ati' nin oyun firmalarına biraz yakınlaşması lazım.
slm bende asua gtx 780 drectu ii oc var 980 almaya gerek varmi ve senin kartta da ses sorunu varmi

scorpıonkıng

21.1.2015 10:43:04

0
HD 6950 Serisinden sonra Nvdia ya geçtim şuan da gtx 980 aldım gayet de memnunum. Ati' nin oyun firmalarına biraz yakınlaşması lazım.

hakande84

21.1.2015 10:05:54

0
Kartı yeni değiştirdim ve çok mutluyum. Çıkan her oyun ayrı bir heyecan yaratıyor artık. Dying Light'ı da alacağım anlaşılan.

altunuz

21.1.2015 09:36:25

0
Bu oyunun optimizasyonunun iyi olacağını düşünmüyordum ama hiç optimizasyon olmaması yerine Nvidia'ya özel optimizasyon olmasını tercih ederim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dying Light
+ TAKİBE
AL
93 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız