Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bethesda Sonunda Suskunluğunu Bozdu

Kolay mı Bethesda ile uğraşmak.
 
     Geçtiğimiz ağustos ayında oyun sektörünün önde gelen firmalarından birisi olan Bethesda, Minecraft ile büyük sükse yapan İsveçli Mojang ekibine uyarı mahiyetinde bir yazı göndermiş ve bunun sonucunda iki firma karşı karşıya gelmişti.
 
     Bethesda'ya göre Mojang'ın hazırlık aşamasında olan  "Scrolls" isimli dijital kart oyunu, The Elder Scrolls markasının telif haklarını ihlal etmekte, oyuncuları şaşırtabilecek bir karışıklığa sebep olabilecek bir benzerlik göstermektedir ve şayet isimde değişikliğe gidilmezse yasal yollara başvurulacağı yazıda belirtilmişti.
 
     Ancak Mojang'ın kurucusu Markus Persson bu reste cevaben önce "Eğer mahkemeye verileceksek, bunun için sonuna kadar savaşacağız. Bu sahte bir iddaa." yorumunda bulunmuştu. Bu yorumun hemen ardından Persson kendi kişisel blogunda devam ettiği açıklama ile duruma açıklık getirmeye çalışmıştı:
 
" Scroll ismini tescillemek istediğimizde Bethesda bizimle iletişime geçti. Biz de Scroll adı üstünde (ufak kelime oyunlarıyla) değişikliğe gitmeyi teklif ettik. Ancak bunu kabul etmediler. Bizi dava etmelerinin sebebini anlayamadık. "Scroll" kelimesini tescilletmekten yana bir korkumuz olmadığı gibi bundan vazgeçebileceğimizi de söylemiştik."
 
     Bu yorumların üstüne durum hakkında bir açıklama da nihayet Bethesda tarafından geldi. Hikayeyi bir de ünlü yayıncıdan dinleyelim:
 
"Bu tescillenmiş isimlerin nasıl kullanılacağıyla ilgili, avukatların anlayıp ele alabileceği hukuki bir durum. Biz veya yapımcılarımızın değil. Mojang'ın yaptığı açıklama resmin bütününü göstermekten uzakta ve kendi boşluklarını doldurmaktan ibaret. Hiç kimse bunu onlara zorla yaptırmaktan keyif almıyor. Umarım bu sorun yakında bir çözüme ulaşacak."
 
Mojang'ın kurucusu Persson ise son yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
 
"Tüm tekliflerimiz iyi bir gelecek içindi. İsteğimiz bu işe arkadaşça bir son vermekti. Bethesda'nın çok büyük bir hayranıyım ve Skyrim bu yıl içinde en çok beklediğim oyun. İdollerime karşı bir savaş başlatmak bana aptalca göründü."
 
     Hatırlayacağınız gibi Bethesda, Fallout MMO'su üzerine oyunun eski isim sahibi Interplay'le de mahkemelik olmuştu.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG The Elder Scrolls V Skyrim Elder Scrolls 5 Skyrim Bethesda 2K Games RPG
Saints Row: 3rd'te Araçların Önüne Atlıyoruz AC: Revelations'a Hayranlarından Türkçe Dublaj
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

9.10.2011 03:23:54

0
Bethesda adı geçen son üç oyundan (Brink-Rage-Hunted: The Demon's Forge) sonra hala konuşmaya hakkının olduğunu düşünmesi ilginç.

BSC Misafiri

8.10.2011 20:47:22

0
sayın editörler sitenize üye olmaya çalışıyorum ama server application error hatası alıyorum lütfen ilgilenirmisiniz

[Z3R0]

8.10.2011 18:03:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: atahan12 Bethesta da Elder Scrolls ile Scrolls ismini karıştıracak kadar yarım akıllı insan olmadığını biliyor.Kendi uydurdukları bir sözcük de değil,kullanılmasında ne sakınca varsa artık.
Sakında makınca yok bu iş apple-samsung olayına döner artık yok efendim kullanırım-kullanamazsın olur. ve Scrolls özel bir cümle değildir. Bunu bethesda nın benden daha iyi biliyor olması lazım.

atahan12

8.10.2011 17:44:32

0
Bethesta da Elder Scrolls ile Scrolls ismini karıştıracak kadar yarım akıllı insan olmadığını biliyor.Kendi uydurdukları bir sözcük de değil,kullanılmasında ne sakınca varsa artık.

Kumarbazz!

8.10.2011 17:31:47

+4
quote:

Orijinalden alıntı: duygum14022 bu oyunu hiç takip etmediğim için bethesda kimdir bilmiyorum . KİMDİR ? :)
O senin baban yavrum ..

duygum14022

8.10.2011 17:13:07

-4
bu oyunu hiç takip etmediğim için bethesda kimdir bilmiyorum . KİMDİR ? :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Elder Scrolls V: Skyrim ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
156 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız