PC Oyunculuğunun Öldüğüne Yönelik Sözler Saçmalık

Alkan Adakaner

Bad Company 2'nin konsol sürümleri oyunun satışlarının çok büyük bir kısmını oluşturuyordu


      Özellikle son dönemlerde PC oyunculuğuınun eski gücünde olduğu söylemesi zor. Eskiden sadece PC'ye oyun yapan bir çok firma konsollara doğru yöneldi, ama bu PC'nin yalnız kalacağı anlamına gelmiyor. Battlefield serisinin yaratıcısı DICE da PC'ye destekten vazgeçmeyecek. En azından geliştirici firmanın patronu Karl Magnus Troedsson'ın sözleri böyle.
 
       Battlefield 3'te lider platformun PC olduğunu söyleyen yetkili,  bu defa Pc oyuncularına konsollardan daha fazla sevgi vermenin zamanı olduğunu belirtti. Battlefield: Bad Company'nin (ilk oyun) PC sürümü yapmamalarından dolayı pişman olduklarını ve hata yaptıklarını söyleyen Troedsson PC oyunculuğunu şu sözlerle savundu:
 
      "Bad Company 2'de bu durumu (ilk oyunun PC'ye çıkmamasını) düzelttik. Şimdi Battlefield 3 zaman ve PC cephesine daha fazla sevgi gösterme zamanı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, PC oyunculuğuna inancım üst düzeyde. İki yıl önce, belki de geçen yıl insanlar "PC Oyunculuğunun Çöküşü"  ya da "PC Oyunculuğunun Ölümü" hakkında konuşuyordu. Etrafta bu türden sözleri dolaşıyordu; doğrusu, bu sözler saçmalık"
 
      "PC oyuncuları "hardcore" kitleyi en çok barındıran topluluk. Tabi ki, online oyun Xbox 360 ve Playstation 3'te de son dönemlerde arttı. Onlar arasında da çok sayıda hardcore oyuncusu var. Yine de PC, bizim çekirdek kitlemiz"
 
      Battlefield 3 ile PC, Xbox 360 ve Playstation 3'te karşımıza çıkacak olan DICE bakalım PC oyuncularına beklediğini verebilecek mi? Firmanın önceki oyunlarına bakarsak beklentilerin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.