Yeni Tomb Raider Oyunu Uncharted'tan Esinlendi

Alkan Adakaner

Yeni Tomb Raider oyunu serinin hayranlarının yanı sıra seriye uzak olan oyuncuların da büyük ilgisini çekiyor


     Tomb Raider serisi bir süredir eski popülaritesini kaybetmişti. Sıradanlığın önüne geçemeyen oyunlar bu serinin hayranlarının içindeki heyecanı söndürmüştü demek sanırım en doğru tabir olur. Yine de yeni Tomb Raider herkese umut veriyor.
 
     Crystal Dynamics'in seriyi yeniden ele alacağı yeni Tomb Raider oyununun oldukça farklı olacağı geliştiriciler tarafından açıklanmıştı, hatta Lara Croft'un görünümü bile değişmişti.
 
    21 yaşındaki Lara'nın yeni macerası ile ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Crystal Dynamics yetkilisi Karl Stewart'ın açıklamasına göre yeni Tomb Raider oyunu Uncharted'tan etkilenmiş.

      Twitter hesabından kendisine sorulan sorulara yanıt veren Stewart, Uncharted'ın sadece Tomb Raider'ı değil herkesin oyununu etkilediğini ve etkilememesinin mümkün olmadığını söyledi.

      Stewart bunun yanı sıra henüz ayrıntılara girmek için çok erken olduğunu, o nedenle beklememiz gerektiğini de belirtti. Oyun hakkındaki bilgileri sır gibi saklayan Crystal Dynamics sonunda beklediğimiz gibi üst düzey bir Tomb Raider yapabilecek mi bilmiyoruz, ama umutlu olduğumuzu inkar edemeyiz.