Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Wolf Among Us 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı

 
 
Telltale Games tarafından uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan hikaye temelli seçim odaklı macera oyunu The Wolf Among Us 2 için yeni ekran görüntüleri yayınlandı. Resmi Twitter adresinden paylaşılan iki farklı ekran görüntüsü, kontrol ettiğimiz ana karakteri farklı açılardan gösteriyor.
 
The Wolf Among Us 2 beklenen yapımlar arasında
 
 
 
The Wolf Among Us serisinin yeni oyunu için beklentiler bir hayli yüksek. Oyun, geçtiğimiz yıl 2024’e ertelenmişti. Şimdi ise yılın ilk yarısını tamamlamış bulunuyor ve hala herhangi bir çıkış tarihi bizlere sunulmuyor. Bunun yanı sıra devam oyunu Unreal Engine 5 tarafından destekleniyor.
 
Telltale Games oyun için yayınladığı iki farklı ekran görüntüsünde Bigby Wolf karakterini farklı perspektiflerden bizlere sunuyor. Oyun hakkında şu anda yeni bilgiler hala kısıtlı seviyede. Dolayısıyla ilerleyen süreçte daha fazla detayı bekliyoruz.
 
Öte yandan geliştirici ekip geçen yılın Ekim ayında oyun sektöründeki olumsuz koşullar nedeniyle bazı işten çıkarma durumlarıyla karşı karşıya kaldığını aktardı. Stüdyo o süreçten bu yana The Wolf Among Us 2'nin hâlâ geliştirme aşamasında olduğunu belirtti. Beklenen oyun PS5, Xbox Series X/S ve PC için geliştiriliyor.
 
Yeni ekran görüntüleri
 
 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Masal karakterlerinin yer aldığı ve yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebileceğimiz bu yapımda, serinin en yeni oyunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Geliştirici ekip bu oyunu, yani serinin yeni sezonunu uzun süredir geliştiriyor. Daha önce bildiğiniz üzere geliştirici ekip iflas etti ve sonrasında ise ekipteki personeller bir araya gelerek oyunun yeni sezonunu geliştirmeye devam etmeye çalışıyor.

Daha önce birçok hikaye odaklı ve seçim temelli yapımla karşımıza çıkan geliştirici ekip, şimdi ise bu oyunla beraber masallar diyarına adım atmaya hazırlanıyor. New York şehrinde bulunduğumuz ve ilk oyunu ile beraber gönüllere taht kuran bu yapımda, elbette yapacağımız seçimlerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve farklı sonlarla beraber diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyoruz.

Kötü Büyük Kurt ile beraber ilerleyebileceğimiz ve Bigby adlı bir karakteri kontrol edebileceğimiz yapımda, ana karakterimiz bu şekilde karşımıza çıkıyor ve ana karakterimiz Masallar Diyarı'nda bir Şerif rolünü üstleniyor. Şerif rolünde olduğumuzdan dolayı elbette çeşitli soruşturmalara katılabiliyor, bu soruşturmalarla beraber neler yaşandığına dair çeşitli kanıtlar bulmaya çalışıyor ve olayların gidişatına burada gerçekten yön verebiliyoruz.
Sırlarla dolu bir dünyada yer aldığımız yapımda kimin ne olduğu belli değil. Üst düzey bir yapıyla yer alabileceğimiz bu yapımda hem grafiklerin hem de sanat stilinin oldukça ön planda olduğunu görüyoruz. Dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Masalların sonuna sahip olmayan puslu bir hikaye içerisinde yer aldığımız yapımda neler olacağına biz karar verebiliyoruz. Etraftaki etkileşime girebileceğimiz unsurlarla beraber neler yaşandığına dair ipuçları bulmaya çalışıyor ve bulmaca içeriklerine burada olduğunu aktarabiliriz. Aynı şekilde yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca daha çok sinematik ve diyaloglar arasında geçiş yapabiliyor ve hem diyaloglarla beraber hem de sınırlı oynanış içeriği ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere sınırlı bir oynanış sistemi bulunuyor. Bu sistemle beraber kendinizi en iyi şekilde geliştiriyor ve böylece oyunda neler olabileceğine dair çeşitli teoriler ortaya atabiliyorsunuz. Bunun dışında elbette Kötü Büyük Kurdu kontrol ettiğimizden dolayı içimizde bir kötü tarafımızın olduğunu ve daha önceden işlediğimiz cinayetlerden dolayı bazı noktalarda bizim suçlu bulunduğumuzu görebiliyoruz.

Genel olarak hem ortamdaki duyguların hem de karakterlerin yapısının oldukça güzel bir şekilde aktarıldığını söyleyebiliyoruz ve Şerif olarak burada elbette güvenliği sağlamak tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak burada güvenliği sağlamanın ötesinde gerçekten de şaşırabileceğimiz sırlarla dolu bir dünyada kendimizi bulabiliyor ve ortam içerisinde neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyoruz.
 
 

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi sınırlı bir oynanış kısmı bulunuyor. Bu oynanış kısmıyla beraber elbette daha çok sinematik anlatımlar bizlere sunuluyor ve burada farklı kamera açıları ile beraber karakterler arasındaki diyalogları sürekli olarak izlemek durumunda kalıyoruz. Adeta film izler gibi sinematik bir deneyimle yer alabildiğimiz yapım içerisinde yer yer oynanış kısımları bizlere sunuluyor ve bu inanış kısımlarında aslında sınırlı bir alanda kendimizi bulabiliyoruz. Bu alan içerisinde elbette etkileşime girebileceğimiz oldukça fazla unsur bulunuyor. Ve öğelerle beraber etkileşime girdiğimiz esnada elbette karakterimiz her etkileşime girdiğimiz Öğe ile beraber konuşmaya başlıyor ve ona karşı tepkilerini dile getiriyor.
 
Bu sayede oyun içerisinde nasıl bir yapının olduğunu görebilir ve etraftaki ipuçlarını anlayarak elbette bazı olayların çözümüne kavuşabiliyoruz. Masalların sonunu getirmeye çalıştığımız ve aynı zamanda puslu bir macera içerisinde yer alabildiğimiz yapımda, dedektiflik romanlarında yer alan bir sistemin olduğundan bahsediliyor ve aslında burada büyük bir Dedektif rolünü üstlenebiliyoruz. Zaten kötü kalpli bir kurdu rol aldığımızdan dolayı elbette birçok kişi bizden korkuyor ve hala o eski kurt olduğumuzu öne sürüyor. Çünkü daha önceden işlediğimiz cinayetler hala masalların ötesinden karakterlere yansıyor da. Dolayısıyla bizim eskiden beri kötü kalpli bir kurt olduğumuzu düşünüyorlar ve değişmediğimizi aktarıyorlar. Bazı noktalarda ise kendi kötülüğümüzü ortaya çıkarmaya çalışıyor ve bununla beraber düşmanları yani karşımıza çıkan tehlikeleri korkutabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve farklı sinematik alanlarla beraber elbette kendimizi üst düzey bir yapıyla bulabildiğimiz oyunda sürekli olarak yeni bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bölüm bölüm seçebileceğimiz ilerleyebileceğimiz kısımların olduğunu bahsedebiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber en iyi şekilde ilerleyebiliyor ve sinema tek sistemlerin orada olduğunu söyleyebilir ve karakterlerin oldukça dikkat çekici olduğuna vurgulamak gerekiyor. Burada farklı farklı karakterlerin olduğundan bahsedebilir ve hayvanların yani canlıların bile konuşabildiğini aktarabiliyoruz. Çünkü Masallar Diyarı'nda yer aldığımızdan dolayı elbette üst düzey bir fantastik sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Masalların sonuna getirmeye çalışabildiğimiz ve dedektiflik rolüyle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda, Masallar Diyarı'na geçiş yapmaya çalışıyor ve bu Masallar Diyarı bildiğiniz üzere Fabletown olarak adlandırılıyor. Oyun içerisinde bu tarz nitelendirme ile beraber yer alabildiğimiz yakından masal karakterlerine tanımaya çalışıyor ve aynı zamanda New York şehrinde aslında aramızda dolaşan bu kişilerin Masallar Diyarı'ndan fırladığını söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde New York şehrinde yer alıyor ve bu şehir içerisinde bu karakterlere ayrılan bir bölgenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu bölgeden dışarı çıkan ve aynı zamanda çeşitli sistemlerini kullanan kişiler elbette kontrol ettiğimiz karakter aracılığıyla tutuklanıyor ve böylece aslında burada Masallar Diyarı'ndan gelenlerin kendilerini açığa çıkarmaması gerekiyor.

Bunların akabinde ise arka planda bir Konsey bulunuyor. Bu konseyle beraber elbette direktifler doğrultusunda ilerlemek durumunda kalıyor ve konseyin ötesinde herhangi bir güç bulunmuyor. Dolayısıyla onlar ne derse biz de onların emrine amade olarak yerimize almak durumunda kalıyoruz. Buna göre biz de en iyi şekilde adaleti yerine getirmeye çalışıyor ve adalete aslında burada bir nevi kendimizi sağlamak durumunda kalıyoruz. Ancak seçimlerin burada oldukça önemli olduğunu ve bazı durumlarda masumların da arada kaynadığını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimlerle beraber oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve daha önceden düşünmeniz lazım. Dolayısıyla bazı durumlar göründüğünden de farklı olabiliyor ve buna göre yapacağınız seçimlerin oldukça dikkat çekici olduğunu vurgulamakta fayda var.
 
Genel olarak toparlayacak olur masal karakterlerinin yer aldığı ve seçimlerimizle gidişatı yönlendirebileceğimiz bu yapımın en yeni oyunu ile karşı karşıyayız. Geliştirici ekip, serinin yeni sezonunu uzun süredir geliştiriyor. Daha önce iflas eden ekip, yeniden bir araya gelerek oyunun yeni sezonunu tamamlamaya çalışıyor. Bu yeni oyun, New York şehrinde geçen masalsı bir dünyada, hikaye odaklı ve seçim temelli yapısıyla dikkat çekiyor.Oyunda, kötü büyük kurt Bigby olarak bilinen ana karakteri kontrol ediyoruz. Bigby, masal diyarında bir şerif rolünü üstleniyor. Şerif olarak çeşitli soruşturmalara katılıyor, kanıtlar bulmaya çalışıyor ve olayların gidişatına yön veriyoruz. Grafik ve sanat stili açısından üst düzeyde olan yapım, oyuncuları dikkat çekici ortamlara davet ediyor.
 
 
 
Masalların sonu olmayan puslu bir hikaye içerisinde, etkileşime geçebileceğimiz unsurlar ve bulmacalar bulunuyor.Oyunun en büyük özelliklerinden biri, yapacağımız seçimlerle hikayenin farklı sonlara ulaşması. Bu sayede, diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Sinematik ve diyaloglarla zenginleştirilmiş oyun, sınırlı oynanış içeriği ile hikayeye odaklanmamızı sağlıyor. Eğer masalsı dünyalarda geçen, hikaye odaklı ve seçimlerle şekillenen oyunları seviyorsanız, bu yeni yapım sizin için ideal olabilir. Oyunun sunduğu bu eşsiz deneyimle, masal diyarında bir şerif olarak neler yaşanacağına siz karar vereceksiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Overwatch Benzeri Marvel Rivals'tan Venom Oynanış Görüntüleri PROTALITY EMEA TOUR 2 Yaza Damgasını Vurmaya Geliyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız