Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Riven Remake Çıktı: İlk İncelemeler Nasıl?

 
 
Cyan Worlds stüdyosu tarafından bir süredir geliştirilen bulmaca macera oyunu Riven Remake nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Steam platformu üzerinden PC için piyasaya sürülen bu yapım oyuncular tarafından bir hayli sevildi ve ilk incelemelerin çok olumlu olduğunu aktarabiliriz.
 
Riven Remake DLSS ve FSR desteğine sahip
 
 
 
Riven Remake, Steam üzerinden PC için Mac App Store üzerinden Mac için bunun yanı sıra Quest 2 ile Quest 3 platformlarına çıkışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda sanal başlıklarla da oynanabilen bu yapım 1997 yapımı orijinal oyunun temelini koruyor ve Unreal Engine 5 ile tamamen baştan oluşturulmuş durumda.
 
Dikkat çekici bulmaca unsurları ve üst düzey grafikleri ile bizlere sunulan bu yapım NVIDIA DLSS 3.7 Super Resolution ve AMD FSR 2.2 desteklerine sahip. Bu yeni teknoloji destekleri ile beraber oyunu daha akıcı bir şekilde oynayabilir ve görüntü kaybı yaşamadan ekran kartınıza daha az yük bindirerek FPS'nizi yükseltebilirsiniz.
 
Oyun şu anda Steam platformu üzerinde %10'luk bir indirimle beraber 16.19 dolarlık satış fiyatına sahip. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna bir göz atmanızda fayda var.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve buralarda kendinizi kaybedebileceğiniz bulmaca macera oyunu The Room, yeniden yapım sürümü ile karşımıza çıkıyor. Yapımda kolaydan zora doğru bir bulmaca zorluk seviyesi bulunuyor ve kendinize en iyi şekilde deneyimleyebiliyorsunuz.

Gizemli ortamları keşfedebileceğiniz ve buralarda kaybolabileceğiniz yapımda, etrafta bulunan bulmacaları çözmek tamamen sizin işiniz oluyor. Elbette tuhaf ortamlarda ve akabinde tuhaf bulmacalarla da karşı karşıya gelebiliyorsunuz.

Zaten oyunun özünde tamamen bulmaca ve macera içerikleri bulunuyor ve herhangi bir bulmacayı çözmeden diğer tarafa geçiş yapamıyorsunuz. Farklı şekillerdeki bulmacaları çözmek için elbette farklı taktikler gerçekleştirmek durumunda kalıyor ve akabinde etrafı keşfederek çeşitli etkileşime girebileceğiniz öğelerle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Bu unsurlarla etkileşime girdikten sonra elbette bulmacanın nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyor ve akabinde ise çeşitli denemeler gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu yapım The Room serisi ile oldukça benzerlik gösteriyor. Ancak bu oyunun elbette daha eski olduğunu biliyoruz. Fakat yeniden yapım sürümü geçtiğimiz günlerde çıkış yaptığı için oldukça yenilikçi bir yaklaşımı benimsiyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun, farklı şekillerde DLSS ve FSR desteklerini beraberinde getiriyor. Bu desteklerle beraber oyunu akıcı bir şekilde oynayabiliyor ve ekran kartınız fazla yorulmadan oyunu bitirebiliyorsunuz. Herhangi bir oyunda bu destekler bulunuyorsa muhakkak açmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu tarz desteklerle oyunda herhangi bir görüntü kaybı yaşamadan daha fazla FPS alabiliyor ve bununla beraber oyunu daha akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Böylece ekran kartınız daha az ısınıyor ve kendine fazla yük binmiyor.
Dolayısıyla bu tarz destekler gerçekten de oyuncular açısından oldukça önemli ve kullanıcı dostu bir yapıyı beraberinde getiriyor diyebiliriz.

Yapım içerisine elbette 1997 yılında çıkış yapan orijinal oyunun esintileri bulunuyor. Bu esintilerle beraber yeniden yapım sürümü içerisinde, çöküşüne hazırlanan ve tamamen sona ermeyi bekleyen bir medeniyetin kalıntılarına rastlıyoruz. Elbette oyun içerisinde çeşitli sırları açığa çıkarmaya çalışır ve tuhaf ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.

Genel olarak rahatlatıcı ve ilgi çekici atmosferlerle karşılaşabileceğimiz yapımda, karmaşık bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve bunun yanı sıra entrika, ihanet ve medeniyetin çöküşü temaları ile karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Sıfırdan oluşturulan ve tamamen yeniden yapım sürümü ile bizlere sunulan bu yapım için ilk etapta yorumların oldukça olumlu olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten Steam platformdaki sayfasına bakacak olursak "Çok Olumlu" etiketine sahip olduğunu görebiliyoruz.
Bu etiketlerle beraber istediğiniz her şeyi yapabiliyor ve elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Çöküşün eşiğindeki güzel ve gizemli bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde seyahat edebiliyor, yeni yerler keşfedebiliyor ve bulmacaları çözebiliyorsunuz. Zaten oyunun odak noktasında hem keşif unsurları hem de bulmaca unsurları bulunuyor.

Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edemiyor ve genel olarak aynı deneyimi yaşıyor. Dolayısıyla bulmacaları çözmek için elbette ilk etapta farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebilirsiniz. Fakat farklı şekillerde bulmacaları çözmek ne yazık ki mümkün olmuyor. Çünkü bulmacaların çözülecek şekilde elbette herhangi bir değişiklik göstermiyor. Dolayısıyla bunların keşif noktalarında elbette bazı değişimler söz konusu diyebiliriz.
 
Diğer taraftan yapım içerisinde elbette bölge bölge kısımlar bulunuyor. Her bölge içerisinde farklı bulmacalar bizleri bekliyor ve çözülmesi gereken bulmacaların zorluğu gitgide artış gösteriyor. İlk etapta elbette alışmak ve bulmacaların sistemine bir göz atmak için kolay bir sistemle karşı karşıya gelebiliyoruz. Daha sonrasında ise zorlu ortamlarda ve bulmacalarda kendimizi bulmak için büyük bir mücadele içerisinde kendimizi hissedebiliyoruz. Kurtarma operasyonlarından kaçış operasyonlarına kadar oldukça farklı yerlerde bulunabildiğince bize bununla yürüyüş simülasyonu diyebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya geliyor ve karakterimizi burada birinci şahıs kameraya bakacağız ile beraber kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla klasik bir bulmaca macera deneyiminin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Bulmaca severleri ve tavsiyeler açığa çıkarmayı merak edenlere hitap eden yapısıyla beraber medeniyetin hikayesini burada ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve girdiğiniz bölgelerdeki bulmacaları çözmek için farklı hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Ek olarak burada farklı bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya geliyor ve orijinal yapının burada sanat tarzının korunduğunu aktarabiliyoruz. Ek olarak üst düzey grafiklerle animasyon stili ile beraber yer aldığımızı yapım içerisinde gizemli dünyalarda yerimizi alabiliyor ve istediğimizi gerçekleştirmek için mücadelemizi sürdürmek durumunda kalıyoruz.

İhanet, entrika ve çöküşün eşiğindeki medeniyet konularının yer aldığı yapım içerisinde gizemli bir dünya ziyaret edebiliyor ve arka planda yer alan hikaye ile beraber kendimize ilerletebiliyoruz. Elbette arka planda yer alan hikayeyi belki de hemen hemen hiç kimsenin dikkatini çekmeyi biliyor. Ancak bu tarz oyunlarda size biliyorsunuz ki bulmaca içerikleri ve bulmaca mekanikleri oldukça ön plana çıkması gerekiyor ki bu oyun bunu gerçekten güzel bir şekilde başarıyor. Bu başarısını da şu anda kanıtlıyor.
 
 

Dolayısıyla oyuncuların ilk etaptaki yorumlamaları ve hayranların bakış açıları gerçekten olumlu diyebiliyoruz. Hem optimizasyon anlamında hem de oyunu uygulama anlamında gerçekten de yeniden yapıp sürümü içerisinde baktığımız projeler arasında oldukça ön plana çıkan bir yapı diye biliyoruz.

Diğer taraftan yapım içerisinde elbette çeşitli ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bir yandan kendimizi manzaralara kaptırırken diğer canlılar ise bu manzaralar eşliğinde bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Etrafı seyahat edebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, gizemli yerleri açığa çıkarabiliyor ve tuhaf sırlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde farklı ortamlar bulunuyor ve bu ortamlar arasında yoğun ormanların, mağaraların, tuhaf yapıların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsetmek gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken kendimizi ormanlarla kaplı bir kısımda bulabiliyor, sonrasında ise kendimizi bir yandan aşağılara ve mağaralara inerken görebiliyor ve bunun yanı sıra ise eski medeniyetten kalma unsurlarla ve yapılarla karşılaşabileceğimiz bölgelerde kendimizi hissedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bölgeler ve özen gösterilen ve oluşturulan kısımlar bizleri bekliyor. Bu kısımlarda kendimizi aslında bulmaca ustası olarak görmek durumunda kalıyor ve uzun bir yolculuğa çıkıyoruz diyebiliriz.
 
Sürekli gece bir dünyanın yer aldığı ve akabinde ise bulmacaları çözmeye çalıştığımız yapımda kendimizi gerçek bir manzaraya kaptırmaya hazırlanıyor ve bununla beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Hayranlık uyandıran mağaralardan ağaçlarla kaplı ormanlara kadar çok çeşitli bölgelerde kendimizi bulabildiğimiz yapımda elbette tuhaf medeniyet unsurları ile karşı karşıya geliyor ve bu unsurları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda sadece bulmacaları çözmek kalmıyor, aynı zamanda adeta bir kurtarma operasyonuna giriyor ve operasyon akabinde ise kendimizi buradan kaçmak zorunda görüyoruz. Bu kaçış ile beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ancak oyun içerisinde elbette yürüme simülasyonu olduğundan dolayı yavaş bir şekilde hareket ediyoruz. Yapının içerisinde oyunun yavaş bir sistemin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve daha çok yavaş bir şekilde ilerleyişimizi görebiliyoruz.

Yapım içerisinde aynı zamanda arka planda bir tanrı figürü bulunuyor ve bunlarla beraber elbette farklı şekillerde ve konularla karşı karşıya gelebiliyoruz. Gizemli yerleri keşfedebileceğimiz ve 97 yapımının yeniden yapım sürümü içerisinde yer alabileceğimizi yapımda bir medeniyetin hikayesini keşfetmek durumunda kalıyor ve bu medeniyeti çöküşüne gitmeden önce kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyunlar sizde biliyorsunuz ki bulmaca severlere ve rahatlatıcı bir deneyim elde etmek isteyenlere hitap ediyor çünkü oyun içerisinde sadece etrafı keşfediyor ve herhangi bir aksiyon ve nişancı unsurlarıyla karşı karşıya kalmıyoruz. Aynı zamanda oyun elbette korku ve gerilim unsurları ile de karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla ilgi çekici atmosferleri ve manzaraları beraberinde getiriyor ve burada sırtımıza yaslanarak ilgi çekici bir detay ile karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde biraz daha detaya girecek olursak, kendini bir tanrı olarak gören bir adamın rolünü üstleniyor ve burada tuhaf bir maceraya adım atmak durumunda kalıyoruz. Kaprisi ve çekilmez bir adam olarak karşımıza çıkan ana karakterimiz her köşe başında farklı ve tuhaf unsurlarla karşı karşıya gelebiliyor. Başka bir dünyalara geçiş yapabileceğimiz ve farklı dünyalarda kendimizi kaptırabileceğimiz yapımda tuhaf maceralar boyunca elbette gidişatımıza yön verebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Gerçekten de tuhaf bir hikaye içeriğiyle yer alabildiğimiz yapımda farklı yapılar arasına geçiş yapabiliyor ve eski medeniyet bağlantıları arasında gezip tozabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan açık bir dünya bulunmuyor, bölüm bölüm ilerleyebileceğimiz ve bir bulmacanın kilidini açtıktan sonra diğer tarafa geçiş yapabileceğimiz bir sistem yer alıyor.
 
Oyun içerisinde elbette dikkatli bir şekilde bulmacaları çözmek durumunda kalıyor ve gözümüzü dört açmak tamamen bizim işimiz oluyor. Çünkü oyunda bazı bulmacalar gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bunları çözmek için bazen saatler harcamamız gerekiyor. Dikkatle gözlerin ödüllendirildiği bu yapım içerisinde elbette hikaye boyunca farklı şekillerde anlatılan bir anlatıcı ile karşı karşıya geliyor ve aynı zamanda ustalıkla ve kurnazlıkla hazırlanmış bulmaca içerikleriyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Bulmacaları meydan okuyabileceğimiz ve görünüşe farklı parçalardan oluşan ve akabinde ise farklı noktalardan oluşan tuhaf bulmacalarla beraber karşı karşıya geliyor ve onları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Geliştirici ekip zaten orijinal sürümü ile beraber oyunda ustalıkla ve kurnazlıkla hazırlanmış bulmacaları bizlere sunuyordu. Şimdi ise bu bulmacaların yeniden yapım sürümüyle ve yeniden oluşturulmuş sistemleriyle karşı karşıya geliyoruz.

Dolayısıyla yapım içerisinde elbette bulmacaları çözmek için etraftaki unsurları keşfetmek durumunda kalıyor ve etkileşime girebileceğimiz öğelerle karşı karşıya geliyoruz.
Yapım içerisinde aynı zamanda etraftan tuhaf ipuçları bulabiliyor ve bilgi parçaları ile beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Riven dünyasında tuhaf unsurların yer alması elbette oyuncuların dikkatini çeken türler arasında yer alıyor. Sırları çözebileceğiniz ve akabinde ise bu unsurlara ilerleyebileceğiniz yapımda yeniden oluşturulmuş ortamlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, bulmaca-macera oyunu, dikkat çekici ve kendinizi kaybedebileceğiniz ortamlara geçiş yapmanıza olanak tanıyor. Yeniden yapım ortamlarda bulunabilir ve istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda, kolaydan zora doğru değişen bulmaca zorluk seviyeleri bulunuyor ve gizemli ortamları keşfederek bulmacaları çözmek tamamen sizin işiniz oluyor. Tuhaf ortamlarda ve tuhaf bulmacalarla karşılaşabiliyor, her bulmacayı çözmeden ilerleyemiyorsunuz. Farklı şekillerdeki bulmacaları çözmek için çeşitli yöntemler denemeniz ve etkileşime girebileceğiniz öğeleri keşfetmeniz gerekiyor. Oyun, "The Room" serisine benzerlik gösteriyor ancak daha eski bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
Yeniden yapım sürümü geçtiğimiz günlerde çıkmış olup, yenilikçi bir yaklaşımla sunuluyor. DLSS ve FSR destekleri sayesinde oyunu akıcı bir şekilde oynayabilir, ekran kartınızı fazla yormadan daha fazla FPS alabilirsiniz. Bu destekler, oyun deneyimini iyileştiriyor ve ekran kartının ısınmasını azaltıyor, böylece kullanıcı dostu bir yapı sunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Sanal Gerçeklik Kurtarma Görevi Oyunu Deep Cuts PS VR2, SteamVR ve Quest için Duyuruldu EA Sports FC 24 Xbox Game Pass'e Dahil Oldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız