Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Polonya Cumhurbaşkanı, Esporun Spor Sayıldığını, Spor Ortamını Desteklediğini Söyledi

 
     Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşlanlığı Sarayı’nda düzenlediği özel bir basın toplantısıyla Polonya Ulusal Espor Takımı'nı duyurdu ve aynı zamanda elektronik sporun, spor olarak sayılıp sayılamayacağı üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.
 
 
 
     Andrzej Duda, FIFA eWorld Cup 2019'a katılacak sekiz Polonyalı FIFA temsilcisinin, Polonya Ulusal Espor Takımı bünyesinde milli bir takım çatısı altında mücadele edeceklerini duyurdu. Başkan daha sonra, elektronik sporun spor olarak sayılıp sayılamayacağına dair açıklamalarda bulundu. "Esporun, spor olduğunu söyleyebilir miyiz? Nasıl ki satrancın bir spor olduğunu bu noktada köprü olarak görüyorsak, elektronik spor da spordur ve bir oyuncunun el becerilerini ve reflekslerini geliştirdiği için spor ortamını destekler, şüphesiz elektronik spor, bir spor olarak kabul edilebilir." dedi. 
 
     Polonya Ulusal Espor Takımı, Polonya'nın en başarılı ve ünlü 8 FIFA oyuncusundan oluşuyor. 
 
Polonya Ulusal Espor Takımı
 
KadrosuMilosz “milosz93” Bogdanowski
Damian “damie” Augustyniak
Nikodem “Piko” Pawlak
Gracjan “El Polako” Golebiewski
Kamil “Riptorek” Soszynski
Bartosz “bejott” Jakubowski
Jakub “Cyanide” Mikolajewski
Marcin “mRN” Sczes 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Catherine: Full Body için Yeni Bir Fragman Yayınlandı, Ön Siparişe Açıldı Valve'ın Yeni Sanal Gerçeklik Sistemi Valve Index Tanıtıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

HIGHER

1.5.2019 19:05:57

0
Satranç sporsa bu da spordur.

Mütercim Bey

1.5.2019 16:55:00

0
Ben zaten oyun oynayarak fit oldular demedim ki, nereden çıkardın onu? Ama obezlikten dert yanan tipler de değiller. Adamlar hem sporunu yapıyor hem oyununu oynuyor, arkadaşın bahsettiği tanımlara girmiyor yani profesyonel oyuncular. İlle de spor olarak kabul edilsin diyen biri de değilim. Ancak satranç gibi masa oyunları spor olarak kabul edilmişse (edilip edilmediği hakkında bir fikrim yok) pekala video oyunları da kabul edilebilir. Hatta satrançtan bir kaç adım önde olduğu kanaatindeyim, zira satranç sadece zekaya dayalı iken, video oyunları el-göz koordinasyonu ve zekaya dayanıyor.

Jack Rabbit Slims

1.5.2019 16:11:36

0
Profesyonel arenadaki oyuncular oyun oynarken mi fitleşip sağlıklı kalıyor, yoksa oyun dışında gerçek spor yaptığı için mi? Bu profesyonel arenadaki oyunculardan bugün 5 saat LoL oynadım kondisyonum coştu diyen var mı mesela? Hepimiz oyuncuyuz burada, ama oyun oynamak spor falan değildir kabul edelim.

Mütercim Bey

1.5.2019 15:52:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Polonyanin cumhurbaskani cahilce konusmus.Spor yapmak birkere insanin mutluluk hormonlarini calistirdigi icin depresyonun ve hareketsizlikten dogacak hastaliklarin da onune gecer.Video oyunlarinin spor olarak degil musabaka olarak kabul edilmesi lazim.Hicbir spor dali insani depresyona,obezlige,asosyallige,bagimliliktan dogacak sorunlara itmez.Video oyunlari bu etkilerin hepsini yapar.
Profesyonel arenadaki oyuncular için söyledikleriniz hiçbir anlam ifade etmiyor. Zira hepsi gayet sağlıklı, fit, sosyal hayatı olan insanlar. Sizin kullandığınız tabirler ancak sıradan oyun bağımlıların karşılaştığı sorunlardır. Ayrıca diğer spor dallarının profesyonel oyuncular için ne tür sakatlıklara ve hatta ölümlere yol açtığı da ayrı bir tartışma konusu.

BSC Misafiri

1.5.2019 11:28:43

+1
Polonyanin cumhurbaskani cahilce konusmus.Spor yapmak birkere insanin mutluluk hormonlarini calistirdigi icin depresyonun ve hareketsizlikten dogacak hastaliklarin da onune gecer.Video oyunlarinin spor olarak degil musabaka olarak kabul edilmesi lazim.Hicbir spor dali insani depresyona,obezlige,asosyallige,bagimliliktan dogacak sorunlara itmez.Video oyunlari bu etkilerin hepsini yapar.

Eeltorm

1.5.2019 11:01:10

0
polonya köyünün cumhurbaşkanın sözü çok da bir şey ifade etmiyor açıkçası.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız