Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gothic ve Risen Geliştiricisi Piranha Bytes'ın Kapatıldığı Bildirildi

 
Gothic, Risen ve Elex oyunlarını geliştiren Piranha Bytes'ın, 25 yılı aşkın bir sürenin ardından kapatıldığı bildirildi. CD Action'a konuşan eski bir çalışana göre Alman stüdyonun ana şirketi Embracer Group, Haziran ayı sonunda faaliyetlerini durdurdu.
 
Piranha Bytes oyuncular tarafından sevilen bir stüdyoydu 
 
 
 
Ocak ayında Piranha Bytes stüdyosu, çatı şirketi Embracer tarafından yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu sürecin bir parçası olarak şirket kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Her ne kadar bu eşiğe gelse de ekip, Unreal Engine 5 oyun motorunu kullanarak Gothic'e benzeyen yeni bir karanlık fantezi oyunu geliştirmek için Embracer'dan nakit yardımı talep etti. Ancak bu talebin karşılıksız kaldığı ortaya çıktı.
 
Kapatıldığı bildirilen Piranha Bytes şu anda herhangi bir resmi açıklama yapmamış durumda. Oyun sektöründeki önemli kişiler böyle bir açıklamanın gelmeyeceğini ve stüdyonun sessiz sedasız kapalı kapılar ardında kepenk indirdiğini vurguluyor.
 
1997 yılında kurulan Piranha Bytes, Mayıs 2019'da Embracer tarafından satın alındığında yaklaşık 31 tam zamanlı geliştiriciye sahipti. Gothic stüdyosunun kapanacağına dair haberler, Piranha Bytes'ın kıdemli kişileri Björn Pankratz ve Jennifer Pankratz'ın yeni bir stüdyo kurmasıyla aynı zamana denk geliyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Paper Ghost Stories: Third Eye Open Çıkış Tarihi Açıklandı The First Descendant, Destiny 2 Simgelerini Taklit Etmekle Suçlanıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.7.2024 01:05:40

0
piranha bytes'a teşekkürler , gothic başta olmak üzere risen ve elex serilerini de severek oynadım.Asla unutmayacağım geliştiricilerden biridir.Keşke imkan verilseydi.

BSC Misafiri

9.7.2024 22:12:59

0
Embrace tam eşşek beyinli ya.Ulan bi bok yapamayacaksanız stüdyoların vaktini neden harcıyorsunuz boş yere ve sonrada bir anda çaaat! İyice sarmal döngüye girdi.Beyinsizler yüzünden oyun sektörü kamburlu şekilde yürüyor ya.

SakuraiTomoki

8.7.2024 21:15:52

0
Embracer, Microsoft, EA oyun sektörünün zararlı virüsleri madem bu güzelim stüdyoları kapatacaktınız niye aldınız bu kadar stüdyoyu?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız