Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Enotria: The Last Song Geliştiricisi Xbox İle Yakından Çalışıyor

 
 
Aksiyon rol yapma oyunu Enotria: The Last Song'un geliştiricisi Jyamma Games, yaptığı açıklamayla beraber Microsoft'un oyun bölümü Xbox ile yakından çalıştığını duyurdu. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta oyunun Xbox Series X/S sürümü süresi olarak ertelendi. Yaşanan bu durum üzerine iki stüdyo işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyor.
 
Enotria: The Last Song soulslike deneyim sunuyor
 
 
 
Twitter platformunda Jyamma Games yeni bir gönderi paylaştı. Bu gönderi ile Xbox sürümünün ertelenmesinin ardından alınan tepkilerden ve daha sonrasında Microsoft ile iletişime geçilmesinden bahsedildi. Şu anda iki stüdyo, oyunu Xbox'a getirmek için yakın bir şekilde çalışıyor. Jyamma Games ayrıca Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer ve ekibine, kendilerine bu kadar hızlı ulaşıp durumlarını çözmeye yardımcı oldukları için teşekkürlerini iletiyor.
 
Oyunun şu anda Xbox Series X/S konsollarına ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak en azından ilerleme kaydedildiğini biliyoruz. Soulslike bir deneyim sunacak Enotria: The Last Song, 19 Eylül tarihinde PlayStation 5 ve PC için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve farklı bölgeler içerisinde aksiyon ve macerayı da alabileceğimiz yapımda soulslike bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunda zorluk, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri beklerken, aynı zamanda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. En parlak güneşin karanlık gölgelerle örtüldüğü bir yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tuhaf düşmanların olduğu bir dünyayı ele geçirmek durumunda kalan bir düşmanın olduğundan bahsedebiliyor ve tekrar tekrar oyun oynanabilirlik açısından zengin olan bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. İtalyan kültüründen etkilenen ve esinlenmiş yapılarla karşı karşıya kalacağımız yapım içerisinde tehlikelerle dolu ortamlara geçiş yapabiliyor ve heyecan verici deneyimler yaşamak için hızımızı daha da artırabiliyoruz.
 
Gece ve gündüz döngüsünün bulunduğu ve farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz oyun içerisinde her bölgede farklı düşmanlar, ortamlar, manzaralar, etkileşime girebileceğimiz karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyor ve bu görevleri tamamlayarak daha fazla kaynağın sahibi olabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda karakter odaklı bir yapı yer aldığından dolayı karakterimizi daha da üst seviyelere çıkarabiliyor, farklı silahları elimize alabiliyor, düşmanlara karşı istediğimiz komboyu ve aksiyonu kullanabiliyor ve daha fazla detayla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yazarların yarattığı bir dünya bulunuyor ve bu dünyada tuhaf unsurların olduğundan bahsedebilir ve tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerledikten sonra İtalyan doğasından esinlenmiş, güneşin aydınlattığı bir diyarda yer alabiliyor ve aydınlık görüntünün arkasında karanlık sırların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla burada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise karanlık sırları açığa çıkarabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Çarpıcı dünyanın sırlarını ortaya çıkarmaya çalışabileceğimiz yapımda elbette hem kendimizin hem de dünyanın kaderi bizim elimizde bulunuyor ve bu tarz detaylarla oyunda hızlı bir şekilde yararlanabiliyoruz.
 
 

İtalyan kültürü ile bezeli yapımda yer aldığımız süre boyunca oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda farklı maskeleri burada takabilir ve oyunun zaten maske sistemi oldukça üst düzey bir şekilde bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda oyunun zaten ön planda olan bu maske sistemi ile beraber diğer oyunlardan farklı şekillerde kendine ayrılabiliyor ve alacağınız maskelerle beraber farklı düşmanların rollerine bürünebiliyorsunuz. Aksiyon ve rol yapma deneyimi ile ön plana çıkabileceğimiz yapımda eşsiz maskeleri takabiliyor ve o maskelerle daha güçlü ve daha dinamik bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Sırları açığa çıkarabileceğimiz ve düşmanın gücünü zayıflatabileceğimiz yapımda maskesiz olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve aynı zamanda kaderimizi şekillendirmek için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra serbest biçimli bir şekilde ilerleyebildiğimiz oyunda her türlü maskeden yararlanabiliyor ve düşmanları öldürdükten sonra bu maskeleri kullanabiliyor ve üzerinize takabiliyorsunuz. Zaten oyunun özünde bu tarz bir mekanik yer alıyor ve bu mekanikle beraber farklı düşmanların rolüne bürünebiliyor, onların kılığına girebiliyor ve onların güçlerini doğrudan üzerimize alabiliyoruz. Değişimin maskesi olabileceğimiz yapımda dünyanın sırlarını açığa çıkarmak için büyük bir çaba sarf ederken bir sürü maskenin olduğundan bahsedebiliyor ve tek bir yüz içerisinde bu maskeleri kullanmak durumunda kalıyoruz. Yani Demir düşmanlarının maskesini takarak onların rollerini alabiliyor, her birinin kendi avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Dolayısıyla hangi maskeyi kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve böylece 3 farklı özelleştirilebilir ekipman arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz.
 
İstediğiniz zaman ekipmanları değiştirebileceğiniz ve farklı konularla beraber yer alabileceğiniz yapımda farklı bonuslar elinize alabiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra her bir oyuncu farklı maske sistemlerinden yararlanabiliyor ve bir düşmanın karşına çıkmadan önce taktığı maskeyi istediği gibi seçebilir ve özelleştirilebilir ekipmanlar arasında geçiş yapabiliyor. Bu sayede düşmanlara karşı farklı kombolar ortaya çıkarabiliyor, kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyor ve hangi sistem size uygunsa ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirerek aksiyona dahil olabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda birden fazla kez oynanabilirlik sisteminin oldukça yüksek olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Bir sürü maske sistemi ile beraber farklı kılıklara geçiş yapabileceğimiz ve düşmanların kılığına bürünebileceğimiz yapım içerisinde yendiğimiz düşmanların maskelerine takabiliyor ve onların kılığına bürünerek aynı zamanda güçlerini de elde edebiliyoruz. Bu sayede farklı şekillerde dinamik yol haritası ile karşı karşıya kalıyor ve oynanış seçeneklerimizi buna göre düzenleyebiliyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi her ortamda farklı düşmanlar maskesini alabileceğimiz yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor.
 
Patron savaşları ile beraber gerçekten zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve onları ortadan kaldırmak için diğer oyunlarda uyguladığımız taktikleri burada da yapabiliyoruz. Patron savaşları ile karşı karşıya kaldıktan sonra öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenebiliyor ve kendimize ait bir savunma stili ön plana çıkarabiliyoruz. Saldırılarından kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebiliyor ve böylece yavaş yavaş düşmanın canını azaltabiliyoruz. Bu şekilde bir taktik benimsediğimiz esnada elbette karakterimize en iyi şekilde ve en hızlı şekilde kullanabiliyor ve oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda arka planda karanlık bir hikayenin aktarıldığını söyleyebiliyor ve arka plan hikayesinin hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarıldığını belirtmekte fayda var. Bu sayede oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, eşsiz yeteneklerimizi çeşitlendirebiliyor ve tek bir ekran içerisinde yetenekten maskemize kadar oldukça farklı kısımlara geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem yeteneklerimizi düzenleyebileceğimiz hem de maskemize takabileceğimiz bir bölümün olduğunu aktarabiliyoruz.

Bunun yanı sıra yapım içerisinde elbette karakterimizin seviyesini atlatabiliyor ve bu seviye atlama sistemi ile beraber karakterimizi daha da güçlendirebiliyoruz. Aynı zamanda daha fazla yeteneğin ve becerinin kilidini açabiliyoruz. Üst düzey bir yetenek sistemiyle karşı karşıya kalabileceğimiz oyunda beceri ağacı içerisinden istediğimizi seçebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı yeteneklerle ön plana çıkabiliyor. Bunun yanı sıra yine kullanabileceğiniz maskeleri burada seçebiliyor ve aynı zamanda dünyanın çarpıcı sırlarını açığa çıkarmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi 3 özelleştirilebilir ekipman arasından seçiminizi yapabiliyor ve buna göre istediğiniz zaman bu ekipmanları değiştirebiliyorsunuz. Ekipmanları kendi stratejinizi ve planınızı ortaya dökebilecek şekilde değiştirirken aynı zamanda hayatta kalma şansınızı buna göre artırabiliyorsunuz.
 
 
 
Bu sayede diğer oyunculardan farklı olabilir, kendi planınızı ve stratejinizi oyuna dökebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Ek olarak yapım içerisinde gerçekten de dikkat çekici animasyon ve grafik stilinin olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber oyunda dikkat çekici ortamlara geçiş yaparken aynı zamanda atmosferlere bir bakış atabiliyoruz. Farklı maskelerle beraber farklı rolleri bürünebileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici ortamlarda gerçekten de dikkat çekici düşmanların olduğ
undan bahsedebiliyor ve zaten oyunun temel amacı içerisinde düşmanları ortadan kaldırmak ve karakterimizi hayatta tutmak yer alıyor. Bu tarz bir amaç doğrultusunda mucitlerin yoluyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda kendi oynanışımızı, oyun tarzımızı ve maskelerimizi atayarak farklı şekillerde ve farklı durumlarda geçiş sağlayabiliyor ve oynanış seçeneklerimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Eşsiz yetenekler üzerinde ustalaşabileceğimiz ve tek bir ekran içerisinde farklı kısımlara geçiş yapabileceğimiz yapımda oyun tarzımızı oyuna adapte ederken aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve oyuna ne kadar çok yer alırsak doğru zamanda doğru tuşlara basarsak o kadar çok usta olabiliyoruz.
 
Zaten oyunun temelinde düşmanları ortadan kaldırma olduğundan dolayı sürekli olarak onları ortadan kaldırabiliyor, onların hamlelerini ezberlemek gerekiyor ve yapacağımız hamlelerle beraber karakterimize en iyi şekilde yönlendirmemiz lazım. Bu şekilde eşi benzeri olmayan esneklik ve özgürlüklerle beraber ilerleyebildiğimiz yapımda hangi maskeyle savaşacağımızı stratejik olarak biz belirleyebiliyor yani bir düşmanla karşılaşmadan önce onun zayıf noktalarını ortaya çıkarabileceğimiz maskeyi seçmek durumunda kalıyor ve hangi maskeyi seçerseniz seçin ona göre farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. 3 maskeye kadar farklı dizilimler yapabiliyor ve bu maskeler arasında geçiş yapabiliyor. Aynı zamanda düşmanın hangi maskeden daha fazla etkilendiğini öğrenmek için elbette öncelikle biraz aksiyona giriş yapabiliyor, daha sonrasında ise aksiyon dahilinde bu maskeleri değiştirebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan çeşitlilik içerisinde yer alıyor. Bu sayede daha farklı şekillerde aksiyona dalabiliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Oyun zaten bu maske sistemi ile beraber ön plana çıkmaya çalışıyor ve umuyoruz ki güzel bir deneyimle karşı karşıya gelebiliriz.

Gerçekliği değiştirebileceğimiz eşi benzeri olmayan esneklikle beraber maske sistemi içerisinde yer alabileceğimiz ve kendimize oyuna kaptırabileceğimiz yapımda gücümüzü kullanarak çevrenin durumuna stratejik bir şekilde kullanabiliyor ve aynı zamanda oyunda sadece aksiyon sistemi yer almıyor. Diğer taraftan bulmaca içeriklerinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bulmaca içerikleriyle beraber kayıp hazineleri bulabiliyor, etrafta keşfedebileceğiniz unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Çürüyen bir dünyayı dolaşabileceğimiz, bulmacaları çözebileceğimiz, sırları açığa çıkarabileceğimiz ve savaşlarda taktiksel üstünlük sağlayabileceğimiz yapım gerçekten de oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor. Ancak bu tarz oyunlar son zamanlarda oldukça sık karşımıza çıktığından dolayı elbette belli bir doygunluğa ulaşmış durumda fakat umuyoruz ki maske sistemi ile beraber oyun bizlere sunmak istediği içeriği aktarabilir ve buna göre biz de beklentilerimizi yükseltebiliriz.
 
 

Farklı dizilimlerle beraber gücümüzü ortaya çıkarabileceğimiz ve düşmanların duruşunu bozarak yok edici kombolar ve saldırılar gerçekleştirebileceğimiz yapımda arka arkaya öldürmeler ve kombolar yaparak gerçekten de hızlı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Maskeler arasında geçiş yapabileceğimiz yapımda aldığımız güçlendirmelerle beraber düşmana karşı karta taktikler benimseyebiliyor ve kendimize oyuna adapte edebiliyoruz. Hızlı adımlarla beraber sıralanabilir savuşturmalar yapabiliyor ve saldırılarımıza sürekli olarak tekrar tekrar devam etmek durumunda kalıyoruz. Bu sayede üç farklı dizilimle beraber oyundaki yerimizi alabilir ve stratejik olarak hangisini kullanmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyoruz. Düşmanların duruşunu bozduğumuz esnada elbette yok edici bir saldırı yapabiliyor ve böylelikle çeşitli güçlendirmeler alabiliyoruz. Etrafı keşfederek de aynı zamanda mucitlerin yolunda yeni özellikler kazanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla bezeli yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi karanlık ve gri bir atmosfer bizleri bekliyor. Ancak bu şekilde oyundaki yerimizi alabilir ve hızlı bir şekilde ilerleyebiliriz.

Genel olarak toparlayacak olursak, soulslike deneyim sunan aksiyon ve macera oyunu, zorlu düşmanlar ve tehlikeli ortamlarla dolu bir dünyada geçiyor. Oyuncular, gece ve gündüz döngüsü içerisinde farklı bölgeleri keşfederek hayatta kalmanın yollarını arıyor. En parlak güneşin bile karanlık gölgelerle örtüldüğü bir atmosferde, düşmanlar dünyayı ele geçirmeye çalışırken, oyuncular bu tehditle yüzleşmek zorunda kalıyor.
 
 
 
Oyun, İtalyan kültüründen esinlenen mimari ve doğal güzelliklere sahip, çarpıcı manzaralarla dolu. Her bir bölge, farklı düşmanlar, etkileşime geçebileceğiniz karakterler ve çözmeniz gereken sırlar sunuyor. Ana ve yan görevler, oyunculara hem hikayeyi ilerletme hem de ek kaynaklar toplama fırsatı veriyor. Görevleri tamamlayarak karakterinizi geliştirebilir, yeni silahlar elde edebilir ve daha güçlü yetenekler açabilirsiniz. Bu yapımda, yazarların yarattığı bir dünya yer alıyor ve bu dünyada tuhaf unsurlar ve derin hikaye öğeleri bulunuyor. Tek oyunculu ve hikaye odaklı yapısıyla, her bir bölge gizemli sırlar ve karanlık olaylar barındırıyor. İtalyan doğasından esinlenmiş bu dünyada, güneşin aydınlattığı manzaraların ardında karanlık sırlar yatıyor. Oyunda soulslike tarzının getirisi olarak, tekrar tekrar oynanabilirlik ve oyuncuların stratejik hamlelerle düşmanları alt etmesi gerektiği bir yapı öne çıkıyor. Düşmanların saldırılarını analiz edip, doğru kombolarla karşılık vermek ve kendi yolunuzu çizmek burada büyük önem taşıyor. Dünya ve karakterin kaderi, tamamen oyuncunun seçimlerine ve aksiyonlarına bağlı olacak.

Son olarak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Space Marine 2 Erkenden Erişim İle 134 Bin Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız