Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dünyanın En Şanslı Counter Strike Oyuncusuyla Tanışın (Video)


    Oyunlarda hepimize bir kerecik olsun şans gülmüştür. Yine de bazı oyuncular 4 ayaklarının üstüne düşüyorlar desek yeridir. Bir Counter Strike oyuncusunun şansı tam anlamıyla tavan yapmış diyebiliriz.
 
    Aşağıda keskin nişancı tüfeğiyle kafadan vurulmaktan çok büyük bir şans eseri kurtulan bir oyuncu görüyoruz. Aşağıda hem normal görüntüyü, hem de yavaşlatılmış halini görebilirsiniz. Bu kadar da olmaz diyeceksiniz.
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Counter Strike: Global Offensive counter-strike valve psn xbox live arcade ps3 xbox 360 pc mac steam fps multiplayer
Pokemon Red/Blue, Şimdi de Ritimler Tarafından Oynanıyor Bloodborne için Photo Mode Gelebilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Maskeli Bilo

15.8.2014 12:28:09

0
Seni o kadar banlatmak istiyorum ki tahmin edemezsin.

obantr

15.8.2014 12:13:06

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo Lütfen bana küfür et.
Sana küfredip niye günah işleyeyim ki ayrıca ben sana küfür etmediğim için senin de sinirlenip küfür etmeni ve günah işlemeni engelliyorum. Eğer birbirimize küfür edersek sinirlendiğimiz için bu işe sevinecek mahluklar gif'te mevcuttur ( ) Ben seni anlamadım mı çakal ! Ayrıca ben kurallara uyarım. Beni banlatmak için bu yaptığını da biliyorum. Sana küfür edeceğime Allah yolunu açık etsin diyorum. Hayatta mutluluklar diliyorum.

Maskeli Bilo

14.8.2014 15:37:42

0
Lütfen bana küfür et.

obantr

14.8.2014 14:10:49

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo Saatte 936 metre/saniye. Hmm
Bak kardeşim yazım hatası yapmış olabilirim. Saniyede yazmam gerektiğini bende biliyorum. Dinimizde başkasının hatasını aşağılamak dalga geçmek günahtır. Biz insanız hepimiz hata yapabiliriz. Sende hata yaparsın bende Yaratılmış en mükemmel canlı insandır. Ama oda hata yapabilir ufak bir yazım hatası yaptık diye sen benle dalge geç hmmm yaz mesaj yaz olmaz böyle şey adamı hasta etme neyse ki Allah'tan öfkeme hakim olup nefsime uymadım ve sana küfretmedim. Allah'ım sen bana sabır ver.

Maskeli Bilo

12.8.2014 22:37:43

0
Saatte 936 metre/saniye. Hmm

oguzyilmaz

12.8.2014 16:37:44

0
Adam silahını atarken sniper mermisi silaha geliyor :D süper

RedBearded

12.8.2014 10:59:41

0
Slowda bakın tam kafa hizasında bir silah var o nasıl olabilir ki??

TITAN

12.8.2014 10:10:18

0
CS:S zaten tam bir fail oyun olmuştu çoğu CS oyuncu için, Valve CS:GO ile hatasını telafi etti

obantr

12.8.2014 09:49:39

0
Tamam zaten bu özellikler oyunda olmak zorunda değil sonuçta similasyon değil haklısınız. Terminal Balistik ilgi alanlarımdan biridir. Fizikle uğraşmayı severim. Video içinde teşekkrüler.

maniague

12.8.2014 00:55:42

0
Tam da anlatmaya çalıştığım şey, eyvallah hocam.

AutumnRain

11.8.2014 22:39:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: maniague
alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

O oyuncunun orada ölmesi gerekirdi.<br><br>Oyunlar gerçekçi olmak zorunda değil. Ancak ! CS gibi bir oyunda kafasına ateş ettiğiniz adamın sağ kalması çok büyük bir BUG'tur.<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: obantr<br><br>Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar.<br>Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.</blockquote><br><br>Merminin hareketli bir nesneye çarptıktan sonraki yön değiştirme eğilimini hesaba katmamışsınız. Çarpışmayla birlikte silahta uzaklara bir yere gidiyor zaten. Yani gerçekleşen durum gayet ihtimaller dahilinde.</blockquote><br><br>Zırh Delici Mermi (ARMOR PIERCING PENETRATOR ROUND)<br>Tungsten veya Seyreltilmiş Uranyum(Deplated Uranium) Çekirdeğe sahiptir ve dışı bakır bir kabukla kaplıdır. Bu mermilerin ucu siyah renktedir. Ve herhangi metal - tahta - beton v.b cisimlere çarptıkları zaman diğer mermilerinin aksine cisimlere çarpıp yön değiştirmezler. Saplandıkları cisimleri eğer yeterli hızda ve ağırlıkta iseler delerek arkalarında ne varsa ona saplanırlar. 338. Lapua zırh delici mermisini durdurabilen insanların giydiği bir zırh bulunmamaktadır. En güçlü zırh NIJ Level 4 = 5cm çeliğe bedel güçte bor seramik alüminyum kevlar bileşenlerinden oluşan çok kuvvetli bir zırhtır. Bu bile 338.Lapua'yı durduramaz.<br>Bir tabancayı değil 3 tane tabancıyı arka arkaya koysan bile 338.Lapua tüm bu tabancaları delip geçecektir.<br><br>338.Lapua mermisinin 5cm'lik çeliği 500 metreden deldiğini de söyleyeyim yapılan balistik testlerde bu balistik testler ABD NIJ ve FBI Laboratuvarlarına aittir. Ve veriler 1980'li yıllara aittir.<br><br>Bu arada Garry's Mod oynayanlar bilir. Garry's Mod'da M9K Silahlarında Keskin nişancı AWP - Metal varilin arkasındaki oyuncuyu öldürür. Çünkü zırh delicidir.<br>Bana inanmayan Gmod'a gelsin deneyelim.


İlgi duyduğun bir alanda ayrıca detaylı bir şekilde bilgi hasılı olmanı takdirle karşılıyorum kardeşim. Gayet makul ve mantıklı şeyler anlatmaya çalışıyorsun. Fakat bahsettiğin özellikler ancak simülasyon oyunlarından beklenmesi gereken şeyler. CS maalesef bir simülasyon oyunu değil. "Iron sight" denilen, gez göz arpacık olayı dahi yok bildiğin üzere :) Penetrasyon olayı da cs'da tamamen olmayan bir şey değil, bahsettiğin varilin delinip geçmesi cs'da da var. İnce duvar, tahta vs gibi şeylerde işliyor ve her silah aynı etkiyi vermiyor. Ayni fizik motoru ile yapılan (Source) Gmod da belki silah'ın ardına mermi işletmiyor olabilir. Denemek lazım. Dediğim gibi bahsettiğin özellikleri Arma, OFP, OAH vs gibi oyunlarda aramak daha mantıklı olurdu.
http://www.youtube.com/watch?v=cix07R1vlhI

BSC Misafiri

11.8.2014 20:32:17

-4
bu absürd internet cafe oyunu yerine daha ne kaliteli mp oyunlar var piyasada ama hakikaten milletin zeka lobları yerlerde.....

Orange20

11.8.2014 18:28:42

0
Şansın böylesi gerçekten :)

creed87

11.8.2014 18:11:39

0
elindeki silahı atıyor adam orda awp li tabancayı vuruyor ölmüyolar olan o sans hata fln yok

maniague

11.8.2014 16:47:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr O oyuncunun orada ölmesi gerekirdi.<br><br>Oyunlar gerçekçi olmak zorunda değil. Ancak ! CS gibi bir oyunda kafasına ateş ettiğiniz adamın sağ kalması çok büyük bir BUG'tur.<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: obantr<br><br>Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar.<br>Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.</blockquote><br><br>Merminin hareketli bir nesneye çarptıktan sonraki yön değiştirme eğilimini hesaba katmamışsınız. Çarpışmayla birlikte silahta uzaklara bir yere gidiyor zaten. Yani gerçekleşen durum gayet ihtimaller dahilinde.</blockquote><br><br>Zırh Delici Mermi (ARMOR PIERCING PENETRATOR ROUND)<br>Tungsten veya Seyreltilmiş Uranyum(Deplated Uranium) Çekirdeğe sahiptir ve dışı bakır bir kabukla kaplıdır. Bu mermilerin ucu siyah renktedir. Ve herhangi metal - tahta - beton v.b cisimlere çarptıkları zaman diğer mermilerinin aksine cisimlere çarpıp yön değiştirmezler. Saplandıkları cisimleri eğer yeterli hızda ve ağırlıkta iseler delerek arkalarında ne varsa ona saplanırlar. 338. Lapua zırh delici mermisini durdurabilen insanların giydiği bir zırh bulunmamaktadır. En güçlü zırh NIJ Level 4 = 5cm çeliğe bedel güçte bor seramik alüminyum kevlar bileşenlerinden oluşan çok kuvvetli bir zırhtır. Bu bile 338.Lapua'yı durduramaz.<br>Bir tabancayı değil 3 tane tabancıyı arka arkaya koysan bile 338.Lapua tüm bu tabancaları delip geçecektir.<br><br>338.Lapua mermisinin 5cm'lik çeliği 500 metreden deldiğini de söyleyeyim yapılan balistik testlerde bu balistik testler ABD NIJ ve FBI Laboratuvarlarına aittir. Ve veriler 1980'li yıllara aittir.<br><br>Bu arada Garry's Mod oynayanlar bilir. Garry's Mod'da M9K Silahlarında Keskin nişancı AWP - Metal varilin arkasındaki oyuncuyu öldürür. Çünkü zırh delicidir.<br>Bana inanmayan Gmod'a gelsin deneyelim.
İlgi duyduğun bir alanda ayrıca detaylı bir şekilde bilgi hasılı olmanı takdirle karşılıyorum kardeşim. Gayet makul ve mantıklı şeyler anlatmaya çalışıyorsun. Fakat bahsettiğin özellikler ancak simülasyon oyunlarından beklenmesi gereken şeyler. CS maalesef bir simülasyon oyunu değil. "Iron sight" denilen, gez göz arpacık olayı dahi yok bildiğin üzere :) Penetrasyon olayı da cs'da tamamen olmayan bir şey değil, bahsettiğin varilin delinip geçmesi cs'da da var. İnce duvar, tahta vs gibi şeylerde işliyor ve her silah aynı etkiyi vermiyor. Ayni fizik motoru ile yapılan (Source) Gmod da belki silah'ın ardına mermi işletmiyor olabilir. Denemek lazım. Dediğim gibi bahsettiğin özellikleri Arma, OFP, OAH vs gibi oyunlarda aramak daha mantıklı olurdu.

Hekatonkheir

11.8.2014 16:03:15

0
aslında silah atan kişinin yaptığı kullanılan bir taktik karşıdaki oyuncu tabancayı bomba sanıp afallıyoama burda biraz amacı dışında olmuş

obantr

11.8.2014 15:38:14

-1
quote:

Orijinalden alıntı: diverapo
alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar.
Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.

Görende balistik uzmanı sanacak. Burada oyundan ve şans faktöründen bahsediliyor. Bu kadar kasmana gerek yok. Counter Strike'ı hiç oynamam, sevmemde. Fakat bahsettiğin fizik hesaplarını yapabilen bir tane oyun söyle bana. Tamamen saçmalık olmayacak kadar harika tasarlanmış bir tane oyun.
Garry's Mod 'ta M9K Silahları bunu yapıyor. M9K Silahlarında keskin nişancılar 1 tane metal varili deliyor. 2. metal varili delemiyor. Yani mermi duvara veya metal cisme çarptığında Gmod'ta 1. Duvar veya Metali deliyor. (Eğer metalin veya duvarın kalınlığı belirtilen değerden inceyse) ama 2. Duvara çarptığında güç kaybediyor ve delemiyor. Ayrıca Gmod'ta mermiler duvarları deldiğinde merminin verdiği hasar gerçeğe uygun %50 düşüyor. Ayrıca Gmod'ta kafasından vurulan oyuncu normal hasarın 6 katını alıyor. Tabi böyle olunca bizim oynadığımız modda tabancalar 25 hasar veriyor. Ama kask takınca tüfek mermilerini değil ama tabanca mermilerinden koruyor.

obantr

11.8.2014 15:32:30

-3
O oyuncunun orada ölmesi gerekirdi. Oyunlar gerçekçi olmak zorunda değil. Ancak ! CS gibi bir oyunda kafasına ateş ettiğiniz adamın sağ kalması çok büyük bir BUG'tur.
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar.
Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.


Merminin hareketli bir nesneye çarptıktan sonraki yön değiştirme eğilimini hesaba katmamışsınız. Çarpışmayla birlikte silahta uzaklara bir yere gidiyor zaten. Yani gerçekleşen durum gayet ihtimaller dahilinde.
Zırh Delici Mermi (ARMOR PIERCING PENETRATOR ROUND) Tungsten veya Seyreltilmiş Uranyum(Deplated Uranium) Çekirdeğe sahiptir ve dışı bakır bir kabukla kaplıdır. Bu mermilerin ucu siyah renktedir. Ve herhangi metal - tahta - beton v.b cisimlere çarptıkları zaman diğer mermilerinin aksine cisimlere çarpıp yön değiştirmezler. Saplandıkları cisimleri eğer yeterli hızda ve ağırlıkta iseler delerek arkalarında ne varsa ona saplanırlar. 338. Lapua zırh delici mermisini durdurabilen insanların giydiği bir zırh bulunmamaktadır. En güçlü zırh NIJ Level 4 = 5cm çeliğe bedel güçte bor seramik alüminyum kevlar bileşenlerinden oluşan çok kuvvetli bir zırhtır. Bu bile 338.Lapua'yı durduramaz. Bir tabancayı değil 3 tane tabancıyı arka arkaya koysan bile 338.Lapua tüm bu tabancaları delip geçecektir. 338.Lapua mermisinin 5cm'lik çeliği 500 metreden deldiğini de söyleyeyim yapılan balistik testlerde bu balistik testler ABD NIJ ve FBI Laboratuvarlarına aittir. Ve veriler 1980'li yıllara aittir. Bu arada Garry's Mod oynayanlar bilir. Garry's Mod'da M9K Silahlarında Keskin nişancı AWP - Metal varilin arkasındaki oyuncuyu öldürür. Çünkü zırh delicidir. Bana inanmayan Gmod'a gelsin deneyelim.

diverapo

11.8.2014 15:22:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar. Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.
Görende balistik uzmanı sanacak. Burada oyundan ve şans faktöründen bahsediliyor. Bu kadar kasmana gerek yok. Counter Strike'ı hiç oynamam, sevmemde. Fakat bahsettiğin fizik hesaplarını yapabilen bir tane oyun söyle bana. Tamamen saçmalık olmayacak kadar harika tasarlanmış bir tane oyun.

BSC Misafiri

11.8.2014 15:05:20

0
Aslında silahın awpnin gücüyle adamın kafasına çarpıp onu öldürmesi gerek :DD

vipersix

11.8.2014 14:29:46

0
hayatımda adam gibi cs oynayamadım online modda. her el ilk ölen ben oluyordum. arada 2 adam üst üste kafadan vurunca da banlanıyorsun hemen.

Bushido Brown

11.8.2014 13:33:03

+3
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar.
Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.
You must be fun at parties.

positiveboy

11.8.2014 13:19:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pEAxgOne1 Oyun lan bu. o kadar gerçekçilik aramayın. o zaman tek kurşunda ölmemiz lazım.
kanka yanlız kafaya veya kalbe gelmediği sürece tek kurşunda ölmezsin bi 10 dk falan süründürür ki counterde da bi tane kurşun yedikten sonra en fazla 5 dk yaşıyosun biri mutlaka gelip beynine veriyo kurşunu

Reul

11.8.2014 13:17:24

0
böyle ince detayları görmek hoş oluyor

iamburak

11.8.2014 12:47:48

0
Oha Muhtemelen diğer oyuncu hile var diye tepki vermiştir.

wolfgangg

11.8.2014 12:45:08

-1
Havoc fizik motorunun yararları.

iamburak

11.8.2014 12:44:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: 1094ali1094 Vay be gerçekten çok şaşırtıcı :) Ama nasıl olmuş pek anlamadım karşı oyuncu silah mı atmış o an ?
Aynen öyle. Tam o anda G'ye basmış ve mermi silaha çarpıp hayatını kurtarmış

vergosa

11.8.2014 12:39:46

0
gercekte pekde olamayacak bısı ama hangı oyunda boyle bısı vardır sızce helal olsun bunu yapan dusunennlere ve valveyekı boyle ınce bıseyı bıle oyuna eklemısler cogu oyunda o mermı ordan gecerdı :D

pEAxgOne1

11.8.2014 12:18:41

+4
Oyun lan bu. o kadar gerçekçilik aramayın. o zaman tek kurşunda ölmemiz lazım.

BSC Misafiri

11.8.2014 11:48:01

+2
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar.
Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.
Merminin hareketli bir nesneye çarptıktan sonraki yön değiştirme eğilimini hesaba katmamışsınız. Çarpışmayla birlikte silahta uzaklara bir yere gidiyor zaten. Yani gerçekleşen durum gayet ihtimaller dahilinde.

BSC Misafiri

11.8.2014 11:46:39

0
Akıllıca ama saçma. Silahi dağıtırdı o mermi normal şartlarda, dağıtmasa bile karşıdaki oyuncunun yüzüne sektirirdi. Düz sağlam bir zeminmiş gibi geri sekiyor kurşun.

BSC Misafiri

11.8.2014 11:43:55

0
Şeytan ayrıntıda gizli derler ya tam o laf cuk diye oturmuş

obantr

11.8.2014 11:41:10

-2
Tamamen saçmalık AWM Keskin Nişancı Tüfeği 338. Lapua Magnum Mermisini saatte 936m/s hedefe gönderir. 6000 Joule'den fazla bir kuvvet ortaya çıkar. Bu kadar kuvvetli bir zırh delici merminin 3-4 cm kalınlığında çeliği rahatlıkla delebileceğini söyleyebilirim. Hemde atış aşırı yakın mesafeden yapılıyor. Keskin nişancı mermisinin oyuncunun fırlattığı tabancayı delip oyuncunun kafasını parçalayıp arkadan çıkması ardından duvara saplanması gerekirdi.

1094ali1094

11.8.2014 11:09:22

0
Vay be gerçekten çok şaşırtıcı :) Ama nasıl olmuş pek anlamadım karşı oyuncu silah mı atmış o an ?

blackboard

11.8.2014 11:06:02

+1
İnce detaylar hayat kurtarır. :)

winxperror

11.8.2014 10:39:37

+1
Asıl güzel olan bunun Valve tarafından düşünülmesi.

konuşantahta

11.8.2014 10:39:29

+4
yazılımcıyı tebrik etmek lazım. bir çok oyunda o kurşun o silahın içinden geçerdi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Counter Strike: Global Offensive
+ TAKİBE
AL
108 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız