SEGA: "10 Yıldır Hayranlarımızın Güvenine İhanet Ettik"

Alkan Adakaner

Yeni Bir Dynamite Cop Çıksa da Oynasak


    Büyük oyun firmalarının çalışanları kamuoyuna açıklama yapacakları zaman genellikle politik bir dil kullanırlar. Cümlelerinde genellikle keskinlik yerine yumuşatılmış, samimiyeti olmayan bir dil vardır. Tabi genelin dışına çıkabilen yöneticiler de var. SEGA'nın başkanı Hajime Satomi de bunlardan birisi.
 
     Satomi, Famitsu dergisine verdiği röportajda firmanın hayranlarına samimi açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar şu şekilde:
 
    "SEGA'nın eski hayranlarıyla karşılıklı güven ilişkisini inşa etmek için (son dönemlerde) elimizden geleni yaptık, ama geriye bakınca son 10 yılda bazı yapımlarla o güvene kısmen ihanet ettiğimiz de oldu"
 
    "90'larda SEGA markalarıyla bilinirdi, ama ardından bu güveni yitirdik ve elimizde şöhretimizden başka bir şey kalmadı. Bu nedenle hayranlarımızın güvenini yeniden kazanmak ve yeniden marka sahibi olmak istiyoruz."

     Satomi aynı zamanda SEGA'nın Tokyo Game Show'da yeni duyurular yapabileceği konusunda da ipuçları verdi. "Yeniden ciddi şekilde kaliteyi düşündüğümüzden beri, şu an bunun sözünü veremesem de, Tokyo Game Show'da ev konsolları için bir şeyler duyuracağımıza inanıyorum"