"Oyunların Walter White'a İhtiyacı Var"

Samet Konuksal


     Gün geçtikçe daha da büyüyen oyun endüstrisine şöyle bir baktığımızda çıkan oyunlar ile fenomen haline gelen karakterlerin epey fazla bir ters orantıda olduğunu görüyoruz. Yani oyunlarda da filmler gibi temel olarak hikaye ele alınsa da, özgün karakter sayısı oldukça az. Mirror's Edge'in yazarı da, bu durumdan şikayetçi.
 
     BeefJack sitesine bir röportajda konuşan Mirror's Edge'in yazarı Rhianna Pretchett, oyun karakterlerinin çoğunun, birbirinin aynısı özellikleri barındırdığını söylerken, endüstriye özgün içeriklerin gelmesinin gerektiğini ekledi. Bunun hem erkek hem de kadın karakterler için geçerli olduğunu söyleyen Pretchett, "Oyun dünyasının bir Walter White'a ihtiyacı var, veya Luther'e, veya da Tyrion Lannister'e." diyerek TV dizilerindeki karakterleri örnek gösterdi.
     
     Röportaj sırasında geçen konuşmada Pretchett, Breaking Bad'in kimya profesörü Walter White üzerinde sıkça durdu. Rhianna Pretchett, 2008 senesinde Mirror's Edge ile kaleme aldığı Faith karakteriyle birlikte isminden söz ettirmişti.