Modern Warfare 3'ün Yeni Kill Streak Sistemi/Video

Samet Konuksal


     Her ne kadar çoğu kişi tarafından içerik olarak birbirinin rakibi denmese de, Call of Duty serisinin FPS marketindeki en güçlü rakibi Battlefield'a göre bu sene durgun bir yapım süreci geçiren Modern Warfare 3 için yeni videolar gelmeye devam ediyor.
 
     Serinin önceki oyunlarına göre bu kez farklı bir kill streak sistemine giden Modern Warfare 3'ün bu videosunda, yeni kill streak sistemi aydınlanıyor. Bu sisteme göre oyuncular başlangıçta üç sınıftan birini seçmek zorunda. Sınıflardan eğer Assault seçilirse oyuncunun açacağı kill streakler saldırıya yönelik olacak.
 
     Ayrılan sınıf sistemlerinin ikincisi, Support adı altında görünüyor. Support sınıfı bu kill streaklerden daha çok defansa veya takım oyununu arttırmaya yönelik olanlarını açabiliyor. Örnek vermek gerekirse UAV veya Turretlar bunlardan bazıları. Son sınıfımız Specialist ise bu kill streaklerden faydalanamıyor. Ancak düşman öldürdükçe ekstra perk kullanabiliyorlar.
 
     Ayrıca yeni sistemde bu özelliklerden yararlanmak için artık sadece düşman öldürmek de gerekmiyor. Kaptığınız bayrak veya bölge, hatta düşman öldürmesine yardımcı olduğunuzda bile, "Point Streak" sisteminden faydalanabiliyorsunuz. Daha fazlası için Infinity Ward'dan Mark Rubin, Sledgehammer'dan ise Michael Condrey'in anlattığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.