Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

G-Sync Modülü Olmadan da G-Sync Teknolojileri Kullanılabiliyor


    Geçtiğimiz haftalarda ASUS'un Norveç kanadı tarafından yanlışlıkla yayınlanan bir mobil sürücü G-Sync teknolojisinin modül olmadan da kullanılabileceğini ortaya çıkarttı.
 
     Özel olarak ASUS'un G751 laptop'ı için hazırlanan 346.87 kodlu bu sürücüyle şans eseri karşılaşan bir kullanıcının sürücüyü ROG forumlarında paylaşması ardından ellerindeki G751'e alfa aşamasındaki sürücüyü kuran pcper ekibi laptop'ın G-Sync desteklediğini görmüş.
 
     Eğer laptop'ın kendisinde bu modül olsaydı ASUS bunu daha önceden belirtirdi diye düşünüyoruz. Nvidia kanadından konu hakkında açıklama bekleniyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC g-sync nvidia
Mortal Kombat X'in Ermac Videosu Yayınlandı Dying Light'ta Tekmenizin Gücü Artarsa Ne Olur? (Video)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FantasyFiRe

4.2.2015 14:03:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei herşey iyi güzelde el mahkum amd alternatif fizik motoru geliştirmedikce elmahkum nvidida ya kimisi benim için önemli değil diyor lakin atmosfer inanılmaz değişiyo Dying light ta 4 senelik kartım (gtx 590) 60+ fps veriyosa herşey full texture mediumda bence öncelikle amd kendini bir sorgulaması gerek nvidianın kartları 5 para etmez diyorsak, amd ye para bile verilmez alev alev çalısıyo kartım tık demedi çok memnunum.. Ati radeon iken çok aldım ucuzdu fakat sağlamlık performans sıfırdı kart 1 senede ölüyordu hop kara ekran sürücü ekran kartıyla bilmem nesini kesti.. Çok zımbırtı Ati
fizik motorundan kastın physx teknolojisi galiba. bu teknolojiyi kullanan sayılı oyun var ve bir çoğu da oynamaya zaman ayrılmayacak basit yapımlar. Physx'in kullanıldığı en göze batan oyunlar borderlands, batman ve metro ve amd kartlarda da hiçbir fark olmaksızın aynı efektler ile oynanabiliyor. nvidia'nın tek yaptığı göz boyamak. Firmalara bazı efektlerin amd de çalışmasını engellemek veya düzgün çalışmaması için sponsor oluyor. Ayrıca cayır cayır yandığı halde halen çalışabilen bir kartın kaliteli olduğunu nerden çıkardın ? Bu durum tamamen kartın mimarisiyle alakalı nm düştükçe kartın tj.max sıcaklığı da düşer. Mesela gtx590 110 derecede çalışabilir ama gtx980 'in tj.max sıcaklığı 90 derecedir atıyorum. Sonuçta iki kartta nvidia ama 980'i 110 dereceye çıkarırsan transistörleri pert edersin.

CodeMachine

4.2.2015 01:43:48

0
nvidia gsync diye bişey ortaya atmasa amd nin aklına böyle bişey gelmeyecekti, amd bu duruma freesync ile karşılık vermeseydi nvidia milleti sömürmeye çalışacaktı, yani bu iki firma birbirini tamamlıyor, biri eksik olsa ya yerimizde sayarız yada kaz gibi yolunuruz. ikiside lazım bize.

bladeGny

4.2.2015 00:14:31

0
ya abi nvdia böyle sahtekar ama, amd de kendine bi çeki düzen verse bu tarz şeyler olmaz. kaç yıllık adamlar bi doğru dürüst çalışıp, karttan tam verim sağlayan bir sürücü geliştiremediler. sırf yazılımsa sorunlar ve oyunlarda gereksiz fps dropları yüzünden amd almak istemiyorum. öte yandan nvdianın gerçek yüzüde ortada. olan biz tüketicilere oluyor.

BSC Misafiri

3.2.2015 22:22:34

-1
Ne cektiniz be PC'ciler, ne cektiniz...

RedTurkei

3.2.2015 21:41:37

0
herşey iyi güzelde el mahkum amd alternatif fizik motoru geliştirmedikce elmahkum nvidida ya kimisi benim için önemli değil diyor lakin atmosfer inanılmaz değişiyo Dying light ta 4 senelik kartım (gtx 590) 60+ fps veriyosa herşey full texture mediumda bence öncelikle amd kendini bir sorgulaması gerek nvidianın kartları 5 para etmez diyorsak, amd ye para bile verilmez alev alev çalısıyo kartım tık demedi çok memnunum.. Ati radeon iken çok aldım ucuzdu fakat sağlamlık performans sıfırdı kart 1 senede ölüyordu hop kara ekran sürücü ekran kartıyla bilmem nesini kesti.. Çok zımbırtı Ati

BlackBeasT

3.2.2015 21:23:05

+3
Nvidia kanadından 970/ 3.5 olması hakkında açıklama geldi...

emrebdt

3.2.2015 19:48:47

0
Ya arkadaş noluyoruz yaa kimse toz kondurmazdı şimdi fanboylar bile küfür etmeye başladı.Demekki millet bahane arıyomuş laf atmak için nvidiaya.

FantasyFiRe

3.2.2015 17:47:57

-1
quote:

Orijinalden alıntı: fierro35 Ulan varya 970 aldık ramlar sorunlu çıktı. G-sync li monitör aldık modül tırt çıktı Sağlam bir küfredesim var bu nvidia ya ama edemiyom yayınlanmaz diye. Şöyle yapalım en iyisi nvidia senin .......................................................................................................... emi
valla kardeşim allah sabır versin. Nvidia ezelden beri böyle hali hazırda olan teknolojilere afilli isimler verip çok yeni fark yaratan bir teknolojiymiş gibi amd ye göre baya yüksek fiyatla satıyor. bu son olan olaylar da işin tuzu biberi oldu. İşin kötüsü sattıkları ürünlerin söylediklerinden daha düşük veya işlevi bile olmayan donanımlar taşıması. Bana göre bu resmen dolandırıcılık kartı 4gb diye alıyorsun 3.5gb si çalışıyor. Millet bu kartlar sorunlu deyince önce güncellemeyle halledicez sonrada özel güncelleme çıkmayacak diyorlar. Kullanıcısına sahip çıkmayı geçtim resmen dalga geçiyorlar.

FantasyFiRe

3.2.2015 17:29:05

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BERATTAN Bu G sync ne oluyor arkadaşlar biri bana açıklayabilirmi ?
oyunlardaki V-sync açınca monitörünün özelliğine bağlı olarak dikey yenileme hızıyla fps yi eşitleyerek ani hareketlerdeki veya sahne geçişlerindeki kırılmaları önlüyor. Mesela 1080p 60hz bir monitörün varsa oyunda max alabileceğin fps 100 olsa bile v-sync açınca 60fps de kitleniyor ama yırtılmalar olmuyor. G-sync bu özelliği fps yi kitlemeden yapıyor fark bu. AMD'nin freesync özelliği çıkacak aynı işi yapan daha önceden freesync'in monitör ayrımı olmaksızın kullanılabileceğini açıklamışlardı umarım değişmez

FantasyFiRe

3.2.2015 17:19:46

+1
Arkadşlar nvidia üzerinde paralel firma algı operasyonu yapıyor hepsi kuru iftira Amd aylar önce freesync teknolojinden yazılım güncellemesiyle monitör ayrımı olmaksızın tüm amd kullanıcıları yararlanabilecek dediğinde nvidia fanatikleri vay efendim donanımsal bir şey yazılımsız olmaz diyerek zeytinyağı moduna geçtimişlerdi umarım bu haberide görmüşlerdir. Anlaşılan skandallar gtx 970 ve g-sync ile sınırlı kalmayacak gibi. Nvidia bağıra bağıra milleti dolandırıyor

KortX

3.2.2015 16:32:06

0
Vertical Sync gibi. Monitörle ekran kartlarının beraber çalışarak kare yırtılmalarını önlüyor. Bence çok da lazım birşey değil. Böyle şeylerle uğraşacaklarına optimizasyonları düzgün yapsınlar (AMD için de geçerli bu).

einhander

3.2.2015 15:40:53

+3
ati biz bu teknolojıyı gsync gibi bir kart gerektırmeden yapabılıyoruz demıstı demekkı haklılarmıs.

BERATTAN

3.2.2015 15:35:07

0
Bu G sync ne oluyor arkadaşlar biri bana açıklayabilirmi ?

fierro35

3.2.2015 14:47:51

+1
Tüm bu olaylar karşısında aklıma hem amd ye hem nvida ya şunu sormakta gelmiyor değil.Madem bu iş bu kadar kolaydı niçin yıllardır bi halt yemediniz bu sorun için????? Birde dikkatinizi çektimi bilmem ama videonun başında 50 inci saniyede bu olayı yapan adamın bakışını gördünüzmü herif baya bi hallenmiş nvidia ya :)

fierro35

3.2.2015 14:33:08

+1
Ulan varya 970 aldık ramlar sorunlu çıktı. G-sync li monitör aldık modül tırt çıktı Sağlam bir küfredesim var bu nvidia ya ama edemiyom yayınlanmaz diye. Şöyle yapalım en iyisi nvidia senin .......................................................................................................... emi

KortX

3.2.2015 14:08:24

0
Nvidia'nın böyle bir şirket olduğu zaten fiyatlardan belliydi. Bunlar sadece ortaya çıkıyor .

DubSteq

3.2.2015 13:14:35

+1
Hadi birde burdan yak :D Ya biri Nvidia'yı karalıyo yada Nvidia kendini.

Murat.92

3.2.2015 12:30:29

+1
nvidianın açıklaması: yahu modülleri napıcaz şimdi niye öyle diyosunuz üff.s.s

turbo-powwer

3.2.2015 12:25:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Kısacası bu olay resmi bir güncelleme ile ortaya çıkan veya çıkabilecek bir durum değil. Teşekkürler bilgi için
Rica ederim de ilerleyen zamanlarda driver ile glebilmesi kuvvetle muhtemel , zaten türevi uygulamalar mevcut diyorum

Bay H

3.2.2015 12:13:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer G Sync konusuna yazdığımı buraya da yazayım [:'(] "Daha önce de yazdım. Olay öyle değil. Elemanın biri mobilde sürüvülerde modifikasyon yaparak G sync'i çalıştırmış NVIDIA milleti kandırıyor olayına getirmeye çalışmış. İşin aslı öyle değil. Vblank denilen GSync - Adaptive Sync yapısı laptoplarda yıllardır var ki NVIDIA bunu sürüclerinde yıllardır kullanıyor. Battery Boost u bu yıl yeniden yapılandırıp tanıttılar. Battery Boost ise laptop fişten çekilince ekran kartının verdiği fps i 30 fps e ekranı 30 Hz kilitleyerek akıcılığı korumya çalışıyor. BatteryBoost ise yıllardır NVIDIA nın kullandığı PowerMizer ın gelişmiş hali diyebiliriz yani uzun süredir var[:'(] Zaten bir ara forumlarında görmüştüm driver ile gelecek deniyordu ama mobil tarafta sürücüler hep geç gelir normal alıştık(!) yıllardır."
Kısacası bu olay resmi bir güncelleme ile ortaya çıkan veya çıkabilecek bir durum değil. Teşekkürler bilgi için

turbo-powwer

3.2.2015 12:09:56

+2
G Sync konusuna yazdığımı buraya da yazayım [:'(] "Daha önce de yazdım. Olay öyle değil. Elemanın biri mobilde sürüvülerde modifikasyon yaparak G sync'i çalıştırmış NVIDIA milleti kandırıyor olayına getirmeye çalışmış. İşin aslı öyle değil. Vblank denilen GSync - Adaptive Sync yapısı laptoplarda yıllardır var ki NVIDIA bunu sürüclerinde yıllardır kullanıyor. Battery Boost u bu yıl yeniden yapılandırıp tanıttılar. Battery Boost ise laptop fişten çekilince ekran kartının verdiği fps i 30 fps e ekranı 30 Hz kilitleyerek akıcılığı korumya çalışıyor. BatteryBoost ise yıllardır NVIDIA nın kullandığı PowerMizer ın gelişmiş hali diyebiliriz yani uzun süredir var[:'(] Zaten bir ara forumlarında görmüştüm driver ile gelecek deniyordu ama mobil tarafta sürücüler hep geç gelir normal alıştık(!) yıllardır."

Bay H

3.2.2015 12:04:00

+1
Monitör üreten firmalar ile oturup biz böyle bir şey yapacağız sizde destek olun hem biz hem siz kazanın dediler herhalde, işe bak.

obantr

3.2.2015 12:00:35

0
Bu tüketiciyi kandırmak demek Nvidia'ya olan güvenim tamamen çökmüş durumda...

mementopolis

3.2.2015 11:57:00

+3
Eger Gercekten Öyle ise ki Öyle gözüküyor video'dan anlasildigi üzere Sadece yazilima bakiyor demek ki. Donanim/monitör Satmak icin son kullaniciya hhazirlanan düzenbazlik. Nvidia'ya güven sifir artik.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız