Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Birinci Şahıs Aksiyon Rol Yapma Oyunu Dungeonborne Duyuruldu

 
 
Geliştirici Mithril Interactive sadece PC platformuna çıkış yapacak olan zindan temelli birinci şahıs aksiyon rol yapma oyunu Dungeonborne'u duyurdu. Oyunda çevrimiçi bir yapı yer alıyor ve PvP unsurları ile beraber  büyük bir mücadeleye atılabiliyorsunuz.
 
Çevrimiçi bir yapıya sahip rol yapma deneyimi 
 
 
 
Oyun için açıklanan detaylar bunlarla sınırlı değil. Diğer taraftan Dungeonborne için açık bir alfa testi düşünülüyor. Geliştirici ekip tarafından belirtildiği üzere oyunun açık alfa beta testi Steam Next Fest etkinliği sırasında mevcut olacak. Bu etkinlik ise 2-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dolayısıyla bu tarihler arasında beta testinde yerinizi alabilir ve bu sayede oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu bizzat deneyimleyebilirsiniz.
 
Dungeonborne oyununda temel olarak kılıçlarınızı ve kalkanlarınızı savuşturabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bu sırada terk edilmiş zindanları keşfetmeye çalışıyor, istila edilmiş bölgelerden sağ çıkmaya başlıyor ve aynı zamanda kendi ekibinizi kurarak taktiklerinizi ön plana çıkarmaya çalışıyorsunuz. Burada ekip koordinasyonunu da oldukça önem arz ediyor. Diğer taraftan oyunun duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Dikkat çekici ortamları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda, tek başımıza bir maceraya atılabiliyor ve diğer taraftan çevrimiçi unsurlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda tehlikeli koridorlarda ilerleyebiliyor, bu koridorları keşfetmeye çalışıyor ve etrafta bulunan unsurları araştırmaya koyuluyoruz. Elbette yanımıza daha fazla müttefiki alarak takımca ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda burada hayatta kalma mücadelesine atılıyoruz.

Bunun dışında oyunda elbette dikkat çekici ortamların bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. Bu ortamlarda manzaralarının değiştiğini ve daha çok karanlık atmosferin bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Oyunda farklı şekillerde karşımıza çıkan canavarları ortadan kaldırmaya çalışıyor, onları yok ederek buradaki yerimizi almaya başlıyor ve duvarlar mezar olmadan elbette buradan çıkış yolunu bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde öncelikle kendi bir grubumuz bulunuyor. Bu grubumuzla beraber elbette buradan sağ çıkmak temel amacımız olarak yer buluyor. Grubumuzu güvenli bir yere götürebileceğimiz ve ortamları keşfedebileceğimiz yapım gerçekten de güzel bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor.

Nitekim oyun içerisinde ateş kaynağının ve ışık kaynağının oldukça önemli olduğunu anlıyoruz. Bu nesnelerle ve ışıklandırma seçenekleri ile beraber de tehlikeli koridorlar boyunca ilerleyebiliyoruz. Oyunda istersek tek başımıza, istersek de yanımıza en fazla iki arkadaşımızı alarak ilerleyebilir ve çok katlı bu mahzeni keşfetmeye başlıyoruz. Oyunda daha çok zindan ve mahzen temelli bir yapı yer alıyor. Bu temellerle beraber dilediğimiz şekilde oyunda ilerlemeye başlıyor ve buraları keşfederek aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırarak tamamen temize çekebiliyoruz. Karanlık odalarda dolanabildiğimiz ve mahzenin farklı bölgelerine geçiş yapabildiğimiz yapımda gerçekten de ortaya çıkarılması gereken çeşitli sırlar bulunuyor. Bu sırlar ortaya çıkarmak için elbette burada farklı düşmanlarla beraber bir araya gelebiliyor, elimizdeki kalıcı düşmanlara, yani canavarlara karşı savuşabiliyor ve burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre hazine avcılığı sistemi de burada yer alıyor. Yani burada yer aldığımız süre boyunca zindanları keşfederek aynı zamanda ilgi çekici ve sırlarla dolu hazinelerle beraber karşılaşabilir, bu hazineleri ele geçirmek için elbette farklı hamleler yapabilir ve onları koruyan çeşitli canavarların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanların olduğunu aktarabiliyoruz.

Oyunda ilerlememizle beraber elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanlar yer alıyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak ve bunların aslında bizlere patron şeklinde sunulması elbette zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu patronları ortadan kaldırmak için elbette hem kendimiz hem de ekibimizle beraber çeşitli hamleler yapmaya koyuluyor ve kendi planlamalarımızı ve stratejilerimize oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten de güzel bir deneyim elde etmek için farklı şekillerde yol alabiliyor ve böylece biz de burada hayatta kalma mücadelesinde güçlü bir şekilde dik durabiliyoruz.
 
Elbette bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etrafta bulunan nesneleri ve donanımları elde etmek oldukça önemli. Burada karakter odaklı bir yapı olduğundan donanımların önemli olmasından dolayı etrafta bulunan hazineleri ve kaynakları araştırmak ve bünyemize dahil etmek oldukça önemli. Bu haliyle daha güçlü donanımların sahibi olabilir ve böylece patronlara ve diğer düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşabiliyoruz. Elbette elimizdeki donanımların gücünün ne kadar artış gösterdiğini elimizdeki nadirlik seviyesinin değişkenliğine bağlı olarak farklılık gösteriyor.
Zindanda hayatta kalacağımız ve efsanemizi kendimiz oluşturacağımız yapımda, bu tarz oyunlar elbette arkadaşlarla beraber daha zevkli bir deneyim sunuyor. Zaten bizim de tavsiyemiz bu tarz oyunları arkadaşınızla beraber oynamak ve bu sayede düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarınızla beraber koordineli bir şekilde ilerleyebilir, görevleri yapmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilir ve arkadaşlarınızla beraber sohbet ederek ve planlamalar yaparak oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda ilerlemenize bağlı olarak elbette arkadaşınızla beraber sohbeti kesmeden ve planlamanızı yaparak düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 
 
Düşmanları ablukaya alabileceğiniz ve etrafınız sarabileceğiniz yapıda, farklı şekillerde düşmanların üstesinden gelmeye başlayabilir ve burada gerçekten ilgi çekici düşman çeşitliliğinden de bahsedebiliriz. Dolayısıyla oyunda bu düşmanların zayıf noktalarını bulmalı ve onların zayıf noktaları ile beraber üstüne gitmeli, kılıcımızı savurarak ve kendimizi savunarak düşmanların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun içerisinde aksiyon sisteminin de ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Çünkü zaten geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda kullanabileceğimiz farklı farklı saldırı stilleri bulunuyor ve bu farklı stiller içerisinden istediğimizi seçebiliyoruz. Ölümsüz iskeletlerle beraber kapışabileceğimiz ve daha farklı canavarlarla mücadele edebileceğimiz yapımda, savaşçı ruhumuzu geliştirip yükseltebiliyor ve aynı zamanda farklı sınıflara sahip karakterleri burada elde edebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca savaşçı, rahip, düzen baskıncısı, ateş büyücüsü, ölüm şövalyesi ve daha fazlasıyla beraber yer alabilir ve bunların rolüne bürünebiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde bir büyücü olursak elimize asamızı alabilir, elimizde farklı şekillerde büyüler kullanabilir, düşmanları kendimize doğru çekebilir, alevleri düşmanların üzerine atabilir, onların kafalarını karıştırabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Diğer taraftan diğer sınıflarla beraber elimizdeki kılıçları fırlatabilir, onları alt edebiliriz. Kılıç ustası ile beraber elimizdeki kılıcı savurabilir ve etrafımızda dönebiliriz. Bu kılıçla beraber etrafımızı döndüğümüz zaman da elbette düşmanlara toplu bir şekilde hasar verebilir, etrafımızdaki düşmanların tamamen hasar almasını ve ölmesini sağlayabiliriz.

Oyunda farklı sınıfların yer alması elbette çeşitliliği arttıran ve aksiyonun dozunu gerçekten de üst düzeye çıkaran unsurlar arasında bulunuyor. Gidişatı da aynı şekilde bu kapsamda değiştirebiliyor ve farklı sınıflarla beraber kendi rolümüzü burada belirleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü farklı sınıflarla beraber farklı şekillerde saldırılara imza atabiliyor ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Aynı şekilde oyunda arkadaşlarınızla beraber farklı sınıflara ait karakterlerin rolünü elinize alabiliyor, onlarla beraber düşmanların üstesinden gelebiliyor ve daha fazla taktikle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda, örneğin siz kılıç ustası olarak düşmanları yakından ortadan kaldırabiliyor, arkadaşınız ise bir büyücü olarak düşmanları uzaktan halledebiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz taktikler benimseyebilir ve biriniz yakın dövüş silahları ile yer alırken diğerleri ise daha farklı stillerle beraber oyuna katılım sağlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin kararınıza bağlı olarak değişeceğini gösteren unsurlar arasında bulunuyor ve böylece kendi kararlarınızı stratejik olarak oyunda alabiliyorsunuz.
 
 
 
Farklı sınıflarla beraber birinci şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber burada karşılaşıyor ve düşmanları yakından ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette hangi karakter sınıfına sahip olursak olalım, her bir karakter sınıfının avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Örneğin büyücüler sadece uzak menzilde dövüşlerde etkili olurken yakın dövüşten biraz daha hasar almaya yatkınken savaşçılar ise yakın dövüş sistemleri ile ön plana çıkıyor ve düşmanları uzaktan halledemiyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz sınıfların elbette hem avantajları hem de dezavantajları bulunuyor. Ancak bu seçimi tamamen size ait oluyor.

Diğer taraftan elinizdeki kılıçları farklı şekillerde kullanabiliyor, bu kılıçlarla beraber farklı donanımlara sahip olabiliyor ve hücum edebileceğiniz ve kendi stratejinize oyuna dahil edebileceğiniz bir yapıda bizlere aktarılıyor. Ek olarak düşman hatlarını yarmak için elbette yıkıcı becerileri açığa çıkarılması gereken bir mekanik de bizlere sunuluyor. Müttefikleri kurtarabileceğimiz aynı zamanda hücum edebileceğimiz yapımda taktiksel ve fırlatılabilir nesnelerinde olduğundan bahsedebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğim gibi elimizdeki kılıçları düşmanların üzerine fırlatabiliyor ve düşmanların bu şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyoruz. Bu tarz oyunda fırlatılabilir ve eksilebilir nesnelerinde olduğundan bahsedebiliyoruz. Aksiyon ve rol yapma deneyiminin gerçekten de güzel bir şekilde harmanlandığı yapım olarak karşımıza çıkıyor. Hedefleyen bu oyunda strateji derinliği de aynı şekilde önem arz ediyor.

Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfetmeye çalışıyor ve keşfederken de elbette düşmanlarla beraber kapışabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda menzil dövüş stillerine sahip olarak yer alabildiğimiz karakter sınıfı kullanıyoruz. Örneğin elimize bir arbalet alabiliyor, bu arbalet ile beraber düşmanları uzaktan avlayabiliyor. Ancak bu arbaletlerinde elbette yayı kurma süresi bulunuyor. Dolayısıyla burada her bir silah farklı şekillerde ve gerçekçi bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan büyücü sınıfı ile beraber düşmanların üzerine şimşekler yağdırabilir, onları alevler içerisinde bırakabilir ve sersemletebilirsiniz. Bu saldırı stilleri elbette sizin aldığınız karakter sınıfını ve yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin oyun içerisinde zindanları keşfederken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor çünkü zindanların içerisinde düşmanlar aniden sağdan soldan ve her taraftan çıkmaya meyilli olarak karşımıza çıkıyor ve burada düşmanları ortadan kaldırarak bir hasar almadan ilerlemek oldukça önem arz ediyor.
 
 

Bunun dışında yine aksiyon şeması içerisinde kendimizi koruyabileceğimiz, kollayabileceğimiz ve karşı saldırıya geçebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Hem saldırı hem de savunma mekanikleriyle beraber oyunda blok yapabiliyor, dövüş içerisinde saldırıları savuşturabiliyor ve zamanında bu saldırılara karşılık verebiliyoruz ve kontra saldırıya geçebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığı bir süre boyunca öncelikle düşmanları vurabildiğimiz kadar vurmalı, daha sonrasında saldırılara karşı gelmek için kendimizi bloklamalı ve hasarlardan korunmalıyız. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde bu tarz aksiyon dahiline geçiş yapabiliyor ve böylece kendinize nasıl hayata tutmak istiyorsanız ona göre stratejinizi akıcı hale getirebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda elbette farklı ekipmanlarla beraber yer alabilir ve bu ekipmanları geliştirebilir ve daha güçlü bir şekilde düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Nitekim diğer taraftan ticaret sistemi ile beraber kendi envanterinizi açabiliyor, bu envanter içerisinde yer alan kaynakları değiş tokuş yapabiliyor ve çeşitli öğeleri takas edebiliyorsunuz. Bunun dışında kaynakları toparlayarak farklı şekillerde silahlar elde edebilir ve bunları zanaatkarlık mekaniği ile beraber birleştirebiliyorsunuz ve böylece daha farklı ve daha önce hiç oluşturulmamış nesnelerle ve silahlarla beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
 

Benzersiz öğelere ortaya çıkarabileceğimiz ve kırktan fazla efsanevi donanımla beraber yer alabileceğimizi yapımda aynı zamanda farklı efektlere sahip bu silahları elimize alabiliyor ve böylece düşmanları daha efektif ve artistlik bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun kısacası bu şekilde bizlere bir aksiyon rol yapma deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Dungeonborne
GOG'dan Ücretsiz Oyun: Süre Bitmeden Kütüphanenize Ekleyin Persona 3 Reload için 50 Dakikalık Oynanış Fragmanı Yayınlandı

BSC Misafiri

27.1.2024 17:46:45

0
Oyunda singleplayer olacak mı ? Bitirilebilir bir hikaye olacak mı yani?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız