Activision Patronu Bobby Kotick'den İnciler

Levent Polater

 
 
 
    Activision patronu Bobby Kotick, yine ortalığı velveleye verecek açıklamalarda bulundu. Kotick'in bu seferki hedefi, Sony, Microsoft ve Nintendo gibi milyonlara hitap eden firmalar oldu. Bu firmaları kastederek konuşan Kotick, gelecekte Sony, Nintendo ve Microsoft'un online pazarında kendileriyle rekabet etmekte çok zorlanacaklarını iddia etti.

    Kotick'e göre Activision'ın online pazardaki liderliği rakip firmalarla bile ölçülemeyecek seviyede ve konsol sahibi şirketlerin düzeyindeymiş. İddialı açıklamalarını sürdüren Kotick, olaya farklı bir bakış açısından da bakıyor:

    "Bizim online bazında rakibimiz Facebook. Her ne kadar onlar içerik yaratmasalar da, bunu sağlıyorlar, aracılar. Son zamanlarda çok fazla yeni sosyal ağ oyunu yapan şirketler de ortaya çıktı ve bunlar bizim tüketicilerimizi bile çekmeye başladılar. O yüzden bu konuda daha fazla yatırım yapıyoruz. Ancak Electronic Arts, Sony, Nintendo, Microsoft, veya Disney, hala konsol tabanlı oyunlar yapmaya devam ediyorlar. Gelecekte şu an bizim bulunduğumuz online pazardaki halimize gelmek için çok sıkıntı çekecek ve kafa yoracaklar." 
 
    Bobby Kotick'in gelecek konusunda emin konuştuğu görülüyor, peki siz hak veriyor musunuz?
 
 
CVG