Smite'ın Geleceği Ne Olacak?

Gökhan Yılmaz

Smite'ı merak ettiyseniz çekmiş olduğumuz Oyundayız videosunu izleyebilirsiniz.

 
     Bu aralar Tribes: Ascend ve Smite gibi oyunlarıyla tanıdığımız Hi-Rez stüdyosundan Smite ile ilgili açıklamalar geldi. Oyuncuların Smite'ın geleceği konusunda sordukları soruları stüdyonun CEO'su Erez Goren cevapladı.
 
     "Bazı oyuncular Hi-Rez'in geçmişine bakarak karamsarlığa düşüyor olabilirler fakat öncelikle sizlere oyun yapımı ve yayıncılığıyla ilgili bir kaç bilgi vereyim. Bakın ÇOĞU oyun başarısız olur, hatta batarlar ve sadece çok ufak bir kısmı çok başarılı olabilir. Bu oyun endüstrisinin doğasında var. Yani her bir WoW, LoL, CoD ve TF2 için yüzlerce oyun ölür gider."
 
     "Global Agenda bizim için büyük bir para kaybıydı fakat tamamen kayıp olmadı. Onun sayesinde geliştirdiğimiz teknolojilerle Tribes ve Smite'ı yapmayı başardık. Şimdi Tribes Ascend başarılı gibi görünüyor olabilir fakat ben oyuna kişisel olarak yatırım yaptım ve 30 Milyon Dolar'dan fazla para harcadım. Ve karşılığında 10 Milyon Dolar kazandırdı. Yani şirketi 40 Milyon Dolar'la yönetiyoruz ve bu paranın gelir kısmı sadece 10 Milyon Dolar."
 
     "Smite'a dönecek olursak o sıradan bir oyun değil. Her ay büyümeye devam eden nadir oyunlardan biri ve mümkün olduğunca ekibi geliştirip destekleyerek haftalık güncellemeler ile içerikler çıkarmaya devam ediyoruz. Hatta şanslıyız ki bu tip bir oyun için en iyi firmalardan biri olan Tencent ile anlaştık. Bu yüzden piyasadaki en iyi Moba oluncaya kadar gideceğiz ve bizi uzun & başarılı bir yol bekliyor gelecekte."