Xbox One 1 Milyar Satışı Hedefliyor!

Gökhan Yılmaz

Şu an 77 milyon satmış olan X360'dan sonra 1 milyar hedefi biraz yüksek gibi duruyor.

 
      Microsoft'un İnteraktif Eğlence Sektörü Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, Xbox One'ın bu geniş multimedya özellikleri ile 400 milyon - 1 milyar adet satmaması için hiç bir nedenin olmadığını belirtti. Ayrıca şirketin Xbox 360 satışlarının 100 milyona varacağı belirtiliyor.
 
     "İnanıyoruz ki önümüzdeki beş sene içerisinde 100 milyon barajını geçeceğiz. Tamamlayacağımız bu ekstra 25 milyon satışın yarısı konsolu tekrar alanlar, diğer yarısı da ilk defa Xbox 360 alanlar olacaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek için yeni fiyat politikaları ve yeni kitlelere ulaşmak için yeni eğlence deneyimleri sunacağız. Yani Xbox One çıkmış olsa da önümüzdeki nesilde Xbox 360'ı görmeye devam edeceksiniz.
 
     Şimdiye kadar öğrendiklerimize bakarsak her oyun neslinde genel kitle %30 miktarında büyüme gösteriyor. Bu nesil 300 milyondu ve bu önümüzdeki nesilde 400 milyona çıkacaktır. Tabii bu sadece oyun konsolu için geçerli, Xbox One ile oyun dünyasından daha geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Bizim hedefimiz 400 milyonu geçip 1 milyar satışa çıkmak ve Xbox aliesi olarak bu fırsat elimizde."
 
     Xbox One'ın sunumlarından sonra açıkça görülüyor ki Microsoft oyun işinden çok ev eğlence sektörüne gözünü dikmiş durumda. Yani yeni rakibi Apple...