LoL, Türkiye Sunucularına Geçiş Bu Ay Ücretsiz

Ersin Kılıç

 
     Türkiye ofisinin açılmasının 1. yılı şerefine ve de Türkiye’deki 1 milyonu aşkın oyuncudan gelen yoğun talep üzerine 5 Nisan- 5 Mayıs 2013 tarihleri arasında, dünyadaki diğer sunuculardan Türkiye sunucusuna geçmek için yapılacak tüm transferler ücretsiz olacak.

     League of Legends Türkiye sunucusu 19 Eylül 2012’de açıldı. Bu tarihten itibaren yapılan, Türkiye’ye özel çalışmalarla Türkiye’den bağlanarak League of Legends oynayan oyuncu sayısı 3 ay gibi kısa bir sürede 1 milyonu geçti. Özellikle E-Spor alanında yaptığı aktiviteler ve yatırımlarla Türkiye sunucusunda oynayan oyunculara 4 ay içerisinde 200 bin TL’nin üzerinde ödül dağıtıldı.

     Tüm bu çalışmalar, daha önce yurt dışı sunucularda oynayan oyuncuların dikkati çekmiş olacak ki, oyuncu destek bölümüne gönderdikleri taleplerinde oyuncular, Türkiye sunucusuna yapılacak transferlerin ücretsiz olmasını istedi. Bu konuda Riot Games yaptığı özel çalışma ile Türkiye sunucusuna transferlerin ücretsiz yapılmasını sağladı.

     1 ay sürecek bu kampanyada oyuncular; eğer AB Batı veya AB Kuzey & Doğu sunucularında bir hesaba sahipse “Mağaza” kısmında ücretsiz olarak yer alan “TR Sunucusuna Transfer” biletini tıklayarak, hesaplarını hızlı bir şekilde Türkiye sunucusuna taşıyabiliyor. Kullanılan sihirdar adı veya kullanıcı adı Türkiye sunucusundaki mevcut bir hesap ile çakışıyor olsa dahi artık arayüz aracılığıyla transferler kolaylıkla gerçekleşiyor.

     Oyuncular Kuzey Amerika sunucusunda bir hesaba sahip ise “Mağaza” kısmında yer alan ve RP ile satılan Türkiye transfer biletini kullanarak transfer işlemlerini tamamlayabiliyor ve oyuncu destek ekibiyle irtibata geçtikten sonra ödenen RP tutarının iadesini talep edebiliyorlar. Bu sayede Kuzey Amerika sunucusunda yüksek ping süreleri ile ideal olmayan bir şekilde oyun oynamak zorunda kalan sihirdarlar da ücretsiz bir geçiş yapma şansını yakalamış oluyor.

Daha detaylı bilgi için: http://duyuru.tr.leagueoflegends.com/transfer/
 
Basın Bülteni