Xbox Live PC'de Nasıl Olacak? (Video)

Samet Konuksal

Windows 8


     Major Nelson, Xbox Live'ın PC'lere Windows 8 aracılığıyla geleceğini açıkladığında herkes şaşırmıştı. PC oyuncuları bunun ne anlama geldiğini, Xbox 360 oyunlarının PC'lerde oynanabileceğini düşünürken Microsoft, Windows 8 konferansında yeni programın tanıtımını yaptı
 
      Öncelikle konferansdaki konuşmayı özet halinde sunacak olursak Xbox Live PC'de daha çok sosyal medya içeriklerine yönelik olacak. Xbox Live'ın Xbox 360'daki çoğu özellikleri PC'de de bulunacak. Filmler, avatarlar, oyunlar için achievementler ve Gamerscore sistemi, bunlardan bazıları. Ayrıca Xbox Live'ın temel özelliklerini kullanmak için ekstra bir ücret istenmeyecek.
 
     Sunumda Xbox Live'dan bazı özellikler gösteriliyor. Aslına bakarsanız Windows 8'deki Xbox Live'ın tasarım dışında Games for Windows Live'dan pek de farklı olduğunu söyleyemeyeceğim. Sunumda oyun açısından, Xbox Live'daki achievement karşılaştırma sistemi, arkadaşlık sistemi gibi özellikler gösterilmiş. Xbox Live'ı farklı kılan özellik olarak, Xbox 360 kullanıcılarıyla birlikte bazı oyunları online olarak oynayabileceksiniz.
 
     Konferansı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Kendi yorumum, Microsoft daha ilgi çekici özellikler koymalı. Yoksa başka bir GFWL hezimetiyle daha karşı karşıya kalabiliriz. Tabiki kullananı çok olur ancak, Steam gibi neredeyse her hafta yenilenen bir sistemin karşısında durmaları epey zor olur.
 
     Bu arada merak edilen bir soruyu da cevaplamış olalım, konferansda Xbox 360 oyunlarının PC'lerde oynanabileceği duyurulmadı. Yani şimdilik böyle bir plan ortada yok.