Xbox Live'in Yargıcına Hackerlardan Büyük Darbe

Levent Polater

Stephen Toulouse'u yukarıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.

 
    Microsoft'un Xbox Live hizmetindeki yargıcı konumunda bulunan Stephen Toulouse, yani nam-ı değer Stepto'ya hackerlardan büyük darbe.
 
     Microsoft'un Xbox Live için yürürlüğe soktuğu kurallara herkesin uyup uymadığını kontrol eden ve en ufak yanlış hamlede oyuncuları istediği süreyle banlayabilecek bir gücü elinde bulunduran Stepto, banladığı çoğu oyuncunun antipatisini kazanıyor. Durum böyle olunca, Toulouse'un bu konuda bazı düşmanları var; hackerlar. Bugün alınan bilgilere göre Stepto'nun kendine ait Xbox Live hesabı ve web sitesi stepto.com hackerlar tarafından ele geçirildi!
 
     Bunları yapan hackerın, 35 defa Xbox Live'den banlanmasının intikamını aldığı belirtildi.

    Sitenin domain'i Network Solutions tarafından kurtarılmayı başardı. Sitenin ne kadar süredir hacker'ın kontrolü altında olduğu veya üzerinde ne gibi değişiklikler yapıldığı bilinmiyor, ancak Network Solutions'ın açıklamasına göre durum araştırılıyor.

    Korsan oyuncuları ve hile yapanları acımaksızın banlayan Touluse, çoğu oyuncu tarafından nefret ediliyor. Birileri bu nefreti aksiyona dökmüş diyebiliriz. Aranızda Xbox Live'de korsan yoluyla oyun oynayanlar olabilir, şimdiden uyaralım, Stepto bu durumun acısını sizden çıkarabilir.