Yeşilay, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile elektronik sporun "teknoloji bağımlılığını tetiklediğini" ve "kumar bağımlılığına giden bir yol olduğunu" söyledi.
Paylaşımına devam eden Yeşilay; "Çok uzun saatler bilgisayar başında kalınması sonucu obezite ve kas iskelet sistem bozuklukları riskini artırıyor. Akademik başarısızlıklara sebep oluyor. Dijitali değil, yaşamayı hayatınızın merkezine alın. Teknoloji bağımlılığının karşısında durun." açıklamasında bulundu.
Yeşilay'ın paylaşımına Türkiye'deki espor takımları, oyuncuları ve içerik üreticileri karşı çıkarak tepkilerini sürdürdü.
Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED), resmi
Twitter hesabı üzerinden Yeşilay'ın espor ile ilgili olumsuz paylaşımına cevap verdi. TESFED, "Olimpiyatlara kabul edilme safhasına gelmiş, dünyanın her yerinde federasyonlaşmış ve spor olarak kabul edilmiş espor ile ilgili
Yeşilay'ın yaptığı yorumlara katılmıyoruz. Arzu ederlerse esporun neden spor olduğunu anlatmak, kişisel gelişime ve gençlerimize katkıları hakkında bilgilendirmek ve bu sayede konuyla ilgili daha sağlıklı bir görüş kazanmalarına yardımcı olmak isteriz." açıklamasında bulundu.
1920 yılında kurulan Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren cemiyet sınıfında yer alıyor.
Yazar Yorumu
Yeşilay'ın yapmış olduğu yoruma katılmamakla beraber teknoloji bağımlılığına, kumar bağımlılığına ve akademik başarısızlığa giden tek yolun elektronik spora indirgenmesi ve bu sebeple elektronik sporun kötü bir şeymiş gibi lanse edilmesi kesinlikle çağ dışıdır. Ve bu açıdan baktığımızda satranç sporu da bu kategoriye uygundur. Elektronik spor şüphesiz gün geçtikçe federasyonlaşan ve global olarak yaygınlaşan gelişmekte olan bir spor türüdür.