Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GGJ 2012 Sonuçlandı!

Bu yılın teması kendini yiyen yılan yani "Ouroboros" idi.
 
     ODTÜ Teknokent ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü işbirliği ile METUTECH-ATOM (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) tarafından düzenlenen “Global Game Jam 2012”(Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) etkinliği 27-29 Ocak tarihleri arasında tüm dünya ile aynı anda ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. 48 ülkeden 246 Merkezde eş zamanlı olarak yapılan etkinlikte 11214 geliştirici 2303 oyun geliştirdi.

     Oyun dünyasında önemli yere sahip bu dünya maratonuna, METUTECH-ATOM’un ve oyun sektörünün daimi destekçileri olan öncü bilişim ve teknoloji firmaları önemli katkılarda bulundu. Maraton boyunca çıkacak oyunların geliştirilmesi için Crytek, Taleworlds ve Peak Games gibi oyun firmalarının yanı sıra Koç Sistem network, Sony Eurasia, Kingston, Microsoft Türkiye ile Intel donanım desteğinde bulunarak maratona ciddi katkı sağladılar. Ayrıca öğretim üyeleri, firma temsilcileri ve medya katılımcılarının oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik jüri geliştiricilere destek verdiler.

     Etkinliğin ilk günü, METUTECH- ATOM’un Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Dijital Oyun Kümesi Kapasite Geliştirme” projesinin açılış toplantısından sonra Pixofun CEO’su Ergun Güvenç ve Sava Transmedia CEO’su Alain Tascain genç oyun geliştiricilerle deneyimlerini paylaştılar.

     Etkinliğin ikinci gününde Crytek’ten Teknik Mühendis Scott Fitzgerald’ın katılımcı olduğu, CryEngine 3 ile oyun geliştirme konusunda bir atölye çalışması düzenlendi.
 
     Bu yılın teması kendi kuyruğunu yiyen bir yılan resmiydi. Etkinliğin en heyecanlı bölümlerinden biri olan temanın açıklanmasıyla maraton başlamış oldu. Senaristten görsel tasarımcıya, yazılımcıdan ses/müzik yapımcısına kadar pek çok farklı disiplinden 83 geliştirici, 20 grup oluşturdu. 48 saat içinde 21 oyun geliştirildi.

     METUTECH- ATOM tarafından dördüncü defa düzenlenen bu maratonun sonunda geliştirilen oyunların sunumlarını izleyen jüri, dereceye girenleri belirledi: “Nandeska” grubu “Ruhi the Loopy” oyunuyla birinci oldu. “’Mazing” ekibi “I-Maze” oyunuyla ikinci, “Snake Jack” ekibi ise “Rolling Snake” adlı oyunlarıyla üçüncü oldu. Oyunlara buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone Global Game Jam GGJ GGJ 2012 Global Game Jam 2012 Odtü Metutech Atom
League of Legends Yeni Şampiyonu Ziggs'i Tanıttı Last of US'ın MoCap Çalışmalarından Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

oyuncu11790

2.2.2012 11:25:41

0
ülkemizde bu işleri finans edecek kişiler firmalar az ve çok tedirginler.... biraz araştırdım genelde teknik bilgiye sahip olan kişiler bir araya gelerek belli çabalar sonucu ilerliyor ama finansal olarak kısıtlı oldukları için işler tıkanıyor yada çok yavaşlıyor umarım bizim ülkemizde belli bir altyapı oluşturulur

enesydz

2.2.2012 00:16:35

0
Professörlü bi oyun vardı o çok güzeldi nasıl dereceye girememiş şaşırdım doğrusu

PentaqoN

1.2.2012 21:38:08

0
Memleketim Elazığ'dada varmış.Neden kimse göstermiyor yapılan oyunları.

BSC Misafiri

1.2.2012 18:43:26

0
bsc mobil sürüme girildiğinde dh mobil sürümü çıkıyor?

KemalTy

1.2.2012 18:30:05

0
Ayrıca Global game jam "Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu" değildir -.-

KemalTy

1.2.2012 18:24:50

+2
Global Game Jam bu sene Istanbul Ankara Izmir ve Elazığ 'da da yapıldı. Bunlar neden hiç haber verilmiyor anlamıyorum. Oralarda da bir sürü güzel oyun çıktı, orada da oylama vs. her şey yapıldı fakat kimsenin böyle yerlerin olduğundan haberi bile yok. Metutech atom'un reklamını yapmak neden peki? Bu linkten türkiyeyi seçip tüm 6 merkezdeki oyunları oynayabilirsiniz: http://globalgamejam.org/Locations/country Bu ülkede sadece metutech atom yok GGJ düzenleyen. Bu sene 6 Site vardı Türkiyede!

- The Stig -

1.2.2012 18:17:55

0
güzeel..oyunları keşke deneyebilsek..22 oyunun resminede baktım..ego ve i-maze 48 saat içinde yapıldığını düşünürsek gerçekten iyi..

Ayrton Senna da Silva

1.2.2012 18:12:53

+1
Ülkemizde bu tür girişimlerde bulunmak iyi biryerlere gelmek isteyenlerin elinden tutmak ne kadarda güzel
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız