Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Diablo III'ün Paralı Trade Özelliğine Karikatür

     Blizzard'ın Diablo 3'te ücret karşılığı alışverişe imkan kılacak bir sistemin bulunacağını söylemesinden sonra tüm Diablo oyuncuları arasında büyük bir tartışma başlamıştı. Çoğu oyuncu Blizzard'a karşı tepki göstererek bu yeniliği istemediklerini düşünüyor.
 
     Diablo III, kesintisiz internet bağlantısı gerektirmesi dışında bir çeşit açık arttırma sistemine sahip olacak. Böylece oyuncular buldukları değerli eşyaları satışa çıkartarak gerçek paralar karşılığında diğer oyuncularla anlaşabilecekler. Bu işlem gerçekleşirken Blizzard toplamda üç kere ücret kesimi uygulayacak. Mesela güzel bir eşya buldunuz ve gerçek para kazanmak istiyorsunuz, bu işlem şöyle gerçekleşiyor:
 
 1. Eşyayı pazara koymak için Blizzard'a ilan parası veriyorsunuz (Satılsa da satılmasa da bu ücret başta kesiliyor).
 2. Eşya satılırsa Blizzard yine komisyon kesiyor.
 3. Eğer satıştan elde ettiğiniz parayı PayPal'e veya banka hesabınıza geçirmek isterseniz yine vergi benzeri bir ücret kesiliyor. Eğer parayı bu sistemde harcamak isterseniz büyük ihtimalle böyle bir kesim uygulanmayacak.
 
     Sistem böyle olunca çoğu oyuncu bunun üzerinde kafa yormaya ve hakkında çeşitli espriler içeren resimler üretmeye başladı. Aşağıda bunula ilgili Dorkly tarafından hazırlanmış bir karikatür bulunuyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Blizzard PC RPG Diablo III Diablo 3
Rage'in Yeni Videosu Sesler Üzerine Rapor: Bugün Yeni Bir Counter-Strike Duyurulacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FoXDiE

3.8.2012 20:26:11

0
böylesine başarılı bir firmanın böylesine başarılı bir ürünü sadece satışından gelir elde etmek yerine halihazırda var olan "item trade" pastasının da kaymağını yemek istemesi hiçte şaşılacak bir durum değil hele ki buna illegal ve güvenilmez yolların önüne geçmek ve oyunculara daha eğlenceli bir ortam hazırlamak gibi bir kılıf bulmuşken ortalıkta dolaşan "high end item" denen eşyaların blizzardın kendisi tarafından satışa sunulduğu gibi bir söylenti dolaşıyor asıl ayıp olan bence budur saman altından su yürütmek (aslı varsa tabi ... ) doğrusu oyun dünyasının en başarılı firmalarından birisine hiç yakışmaz

BSC Misafiri

12.8.2011 17:00:29

0
tum bu yazılanlar zaten ebay üzerinden yapılıyordu.. para vermeye gönüllü olan bir şekilde istediği alet edavatı buluyordu.. blizzard'ın yapmaya çalıştığı olayı kontrol altına alıp biraz da para kazanmak.. neden bu kadar olay oldu anlamış değilim..

Lordhako

12.8.2011 14:12:04

0
Ya illa alıcaksın diye bişey yok ki niye bukadar büyütüldü anlamadim D2 de milyarlarca gold vardi hiç bi işe yaramıodu bence böyle olması çok da kötü değil . Ayrıca Diablo açıkladı para kesimini bi kaç cent kadar kesilicek ve abuk sabuk itemleri millet oraya koymasın diye . Bu arada blizzard 2 kesim yapıyor ve dedğim gibi %10 un altında kesimler 3. ü Paypal ya da ona benzer kuruluşlar tarafından kesiliyor . Lütfen haberleri daha dikkatli yazalım

BSC Misafiri

12.8.2011 14:07:51

0
benim babamın toyotası var xD

Holy-Ghost

12.8.2011 13:39:25

-1
dalga geçilmicek gibi değilki her ay para alınan oyuna alıştılar bide böle trade den para alcaklar

BSC Misafiri

12.8.2011 13:30:52

-2
eheheheh super yapmıslar cok begendım :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Diablo 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
117 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız