Şiddet İçeren Oyun Oynamak Rahatlatır!

Levent Polater

 

screaming

 

    Texas Uluslararası Üniversitesinin yaptığı çalışmalar doğrultusunda şiddet içerikli oyun oynayan erkek veya kadın oyuncuların depresyonlarında, agresifliklerinde ve stress oranlarında gözle görülür bir azalma olduğu kaydedildi. 
 
   Dr. Christopher J Ferguson tarafından yürütülen araştırma, 103 gönüllü üzerinden yapılmış. Katılımcılara sırasıyla, şiddet içermeyen oyun ve şiddet içeren oyun oynatılarak sürdürülen çalışmalarda, oyuncuların şiddet içeren oyunlarda şeytani bir karakteri yönlendirdiği veya iyinin kötüye karşı olan mücadelesiyle ilgili senaryoya sahip oyunlar oynatıldığı açıklandı.
 
     Dr. Ferguson'a göre şiddet içerikli oyun oynayanların, "depresyon ve saldırganlık gibi hislerinde azalma oluyor." Dr. Ferguson, "Bu sonuçlar doğrultusunda, stresi azaltma yolunda alternatif bir yol üretilebilir." şeklinde konuştu.
 
    “Bunun stresi azalttığı, oyun oynayanlar için bir sürpriz olmayabilir ancak bu fikirden uzak kişiler için bu bir keşif olacak."
 
    "Şiddet içeren oyunların stresi azalttığı ve insanların daha az depresif ve salgırgan yaptığı görülüyor." 
   
    Ferguson, daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de itiraf etti. Ancak gençlere ve yetişkinlere bu şekilde terapi uygulanabileceğinin de altını çizmekten kaçınmadı. 
 
     Yani işin özeti, biri sizi kızdırdı ve ona yumruk mu atmak istiyorsunuz, ya da patronunuz size kötü mü davranıyor, ve ona ağza alınmayacak sözler mi sarfetmek istiyorsunuz veya trafik canavarı mı olmak istediniz eve kadar bekleyin, açın o etrafı kan gölü yapabilen + 18 oyununuzu ve kafaları uçurmaya başlayın, şimdi rahatlamış olmalısınız, sorun kalmadı :)