Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Dragon’s Dogma 2 Modu Silahlara Benzersiz Efektler Ekliyor

 
 
Capcom tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Dragon's Dogma 2 için yepyeni modlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yayınlanan yeni bir paket, oyunda yer alan 20'den fazla silaha benzersiz efektler ekliyor. Bu sayede oyunda kullanabileceğiniz silahların daha etkili bir şekilde karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.
 
20'den fazla silah ilgi çekici efektlere sahip oluyor 
 
 
 
Daha fazla detaya girecek olursak mod geliştiricisi 'Nickesponja' tarafından yayınlanan yeni mod, dikkat çekici efektlerle beraber birçok silahı değiştiriyor. Bilmeyenler için Dragon's Dogma 1'deki silahların kullanımını da gerçekten eğlenceli hale getiren efektler bulunuyordu. Şimdi ise yeni mod, devam oyununda da aynı işlevi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
 
Daha önce özel efektleri olmayan ve normal dükkanlardan satın alabileceğiniz ejderha yayı ve hançerler artık yeni mod ile beraber güçlü ve benzersiz efektlerle karşımıza çıkıyor. Bu efektlerle beraber oynama şekliniz tamamen değişebiliyor ve ilgi çekici olacağını düşünüyoruz.
 
Mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra paylaşılan modda yer alan efektlerin Samuray ve Suikastçı sınıfları için uyumlu olmadığı belirtiliyor.
 
Dragon’s Dogma 2 üst düzey aksiyon rol yapma deneyimi sunuyor 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabileceğimiz yapımda aksiyon rol yapma deneyimiyle beraber kendimizi ön plana atmaya çalışıyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfedebiliyoruz. Fantastik bir dünyada geçen bu yapımda sadece biz değil, aynı zamanda yanımızda bulunan müttefiklerle beraber ilerlemeye çalışıyor, onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmeye hazırlanıyor ve her bir karakterin burada farklı arka plan hikayesinin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Fantastik dünya içerisinde oyuncular kendi karakterlerini özelleştirebiliyor, kişiselleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber gidişatına yön verebiliyor. Farklı görevlere adım atabileceğiniz yapımda hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyor ve karakterinizi burada geliştirebiliyorsunuz. Farklı silahlarla ilerleyebileceğiniz yapımda, elbette kullanabileceğiniz silahların her bir oyuncuya göre değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve akabinde ise her türlü yaklaşımla beraber görevleri tamamlayabiliyoruz. Oyuncular bu yapım içerisinde ilerlemeye çalışırken aynı zamanda daha fazla görevle karşı karşıya kalıyor ve hikaye odaklı bir aksiyon rol yapma deneyimiyle oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
Dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve yapacağımız seçimlerle gidişatımıza yön verebileceğimiz oyunda tamamen tek oyunculu bir yapı olduğundan dolayı elbette yapacağımız hamlelerle hem kendi hareketlerimize ön plana atabiliyor hem de yaptığımız seçimlerle beraber sadece kendi gidişatımıza değil, aynı zamanda dünyanın gidişatını da değiştirebiliyoruz. Dış görünüşümüzden görevlilere bakış açısına kadar oldukça farklı unsurların her bir oyuncuya sunduğu farklı deneyimlerle beraber ilerleyebildiğimiz yapımda meydan okumalar gerçekleştirebiliyor. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları ile karşı karşıya kalabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadele sergilemek durumunda kalıyoruz. Serinin en yeni oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca yepyeni grafikler, üst düzey performans gösteren karakterler, aksiyon sistemi, ortamlar, atmosferler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu detaylarla beraber oyunda kendi yerimize alabiliyor ve bununla beraber hızlı bir şekilde oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
 

Hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız yapımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi aksiyon sistemini ve diğer unsurları oyuna aktarabiliyor. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken, diğer taraftan dikkat etmemiz gerekiyor çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda farklı düşmanların karşımıza çıktığını ve tuhaf tehlikelerin olduğunu görebiliyoruz. Bu tehlikeleri aşmak için oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalabiliyor veya onlara geçerek farklı bölgelere doğru ilerleyerek kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
Yolculuğumuz sırasında sadece tek başımıza değil, aynı zamanda başka oyuncular eşlik ediyormuş gibi hissedebileceğimiz yanımızda müttefiklerimizin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu müttefiklere oyun içerisinde Pawn adı veriliyor ve bunlar istediğimiz gibi bizim ekibimize katılabiliyor. Alabileceğimiz ekip sayısı elbette belli olarak karşımıza çıkıyor ancak bu karakterlerin her birinin kendine özgü yetenekleri, becerileri ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Bununla beraber hangi karakterleri yanımıza alabileceğimizi biz seçebiliyoruz ve onların her türlü yeteneğinden yararlanabiliyoruz. Her bir karakterin elbette arka plan hikayesinin de yukarıda bahsettiğimiz gibi değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Farklı durumlara farklı şekillerde yaklaşabileceğimiz oyunda yanımıza çağırabileceğimiz müttefiklerle beraber gidişatımıza yön verebiliyor, onlarla büyük düşmanlara karşı kapışırken farklı stratejiler benimseyebiliyor ve onları çeşitli komutlarla beraber elbette yönlendirebiliyoruz.
 
Daha fazla sergileyebileceğimiz unsurlarla beraber müttefiklerden en iyi şekilde yararlanabiliyor, zorlandığımızda onların bizlere yardım etmesini sağlayabiliyor ve meydan okumalara elbette daha güçlü bir şekilde çıkabiliyoruz. Ek olarak oyunda kullanabileceğimiz zırhlar, silahlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyun ilk etapta çıkış yaptığı zaman Steam platformunda karışık etiketine ve çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olarak piyasadaki yerini aldı. Bu durumun sebebi oyunda yer alan ve çokça fazla karşımıza çıkan mikro ödeme sistemiydi. Çünkü oyunda yer alan birçok ışınlanma taşı veya diğer unsurlar tamamen DLC kapsamında satılıyordu. Gerçek para ile beraber alabileceğimiz bu unsurları oyun içerisinde elde edebiliyor ancak bunlar oldukça nadir bir şekilde karşımıza çıkıyor. Fakat oyun içerisinde yer alan bu unsurları gerçek para ile satın alabildiğimizden dolayı bu durum oldukça eleştirildi ve tek oyunculu yapım içerisinde böyle bir mikro ödeme sistemine ne gerek var gibi bir sitem edildi. Dolayısıyla oyun şu anda karışık etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor ve bu durum genel olarak bundan kaynaklanıyor. Ancak oyunun elbette diğer kısımlarında da kullanıcılar tarafından belirtilen birçok sorunun olduğunu da vurgulayabiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlar belki de sizlere hitap etmeyebilir veya açık dünyadan hoşlanmayabilirsiniz. Genel olarak kullanıcılar burada açık dünyanın oldukça boş olduğunu ve yer yer etkileşimin gerilmediği alanların çok daha fazla karşılarına çıktığını aktardı. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ancak bir yerden de eleştirilen odanda kalan serinin devam oyunu aslında uzun süredir beklenen projeler arasında bulunuyordu. Keşfe açık fantastik bir dünyanın bizleri beklediği yapımda düşmanlara ve görevlere karşı nasıl bir yapı benimseyebileceğimize biz karar verebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda elbette açık dünya içerisinde herhangi bir şekilde ışınlanma sistemi yani hızlı seyahat sistemi bulunmuyor. Bu durum oyuncular tarafından yine eleştirilen konular arasında yer alıyor.
 
Bu durumu biraz daha detaylandıracak olursak, yukarıda bahsettiğimiz ışınlanma taşları oyun içerisinde nadir bir şekilde karşınıza çıkıyor ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar oyunda elbette sonuna kadar bunları bulmaya çalışabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bu ışınlanma taşları DLC paketi olarak da satılıyor ve bunları gerçek parayla satın alabiliyorsunuz. Elbette bu da sizlere çeşitli avantajlar sunuyor. Bununla beraber oyunda hızlı seyahat olmadığı için elbette binek hayvanlarla koşarak veya diğer unsurlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalabiliyorsunuz. Ancak binek hayvanlar kiraladıktan sonra elbette onların üzerine oturabiliyor ve yanlarında hem hayvanları hem de sizi koruyan karakterlerin olduğunu görebiliyoruz. Ancak oldukça yavaş ilerleyen bu kervan tarzı binek hayvanlar, yarı yolda veya daha başlar başlamaz birçok düşmanla karşı karşıya kalabiliyor ve sizi koruyan karakterlerin ortadan kaldırıldığını ve öldüğünü de görebiliyorsunuz. Bu da sizin gidişatınızı bozan unsurlar arasında bulunuyor ve gitmeye kalktığınız esnada elbette binek hayvanının herhangi bir kişinin kullanmadığını görebiliyor ve onun öldüğünü deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Durum böyle olunca bir yerden bir yere gitmek gerçekten de sıkıntılı bir duruma beraberinde getiriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir durumun olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Belki bir yerden bir yere doğru gitmek gerçekten de ilk etapta eğlenceli gelse de ilerleyen süreçte ve oyunun ortalarına doğru büyük oranda sıkan unsurlar arasında bulunuyor. Çünkü devasa açık dünya oyunlarında bildiğiniz üzere bir yerden bir yere gitmek büyük bir problemi beraberinde getiriyor. Hele ki oyunda hızlı seyahat sistemi yoksa ne yazık ki oyunda sürekli olarak aynı yerlere doğru ilerlemek ve buraları karış karış gezmek oyunda eleştirilen konular arasında bulunuyor.
 
 

Her bir oyuncu farklı bir deneyimle beraber ön plana atılabildiği yapım içerisinde istediğiniz gibi kılıç ve yay kullanabiliyor veya çeşitli büyülerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana atılabileceğiniz oyunda yapay zekaların da bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyor ve son kalite grafiklerle beraber üst düzey bir performans elde edebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde kılıcımızı en iyi şekilde savurabiliyor, farklı aksiyondan giriş yapabiliyor ve ilgi çekici kombolarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda yayımızı gererek okuması fırlatabiliyor ve düşmanlara uzaktan saldırabiliyoruz. Bu sayede düşmanlara ve patronlara yaklaşmadan onları ortadan kaldırabilir ve canlarını azaltabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda çeşitli büyüler yapabileceğimiz ve hem kendimize bonus sağlayabileceğimiz hem de düşmanlara karşı büyük oranda hasar verebileceğimiz büyülerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve öğrendiğimiz büyülerle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve her bir beceriyi en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Sürükleyici bir fantastik dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici fizik teknolojisinin, yapay zekanın ve son kalite grafiklerin olduğunu belirtebiliyor ve görevlilere karşı bakış açımızı burada değiştirebiliyoruz.
 
Savaşa istediğimiz şekilde katılmamızı sağlayan unsurların bulunduğu oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre özgürlükçü bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve hangi göreve hangi silahlarla ve zırhlarla ilerleyebileceğimizi biz belirleyebiliyoruz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda farklı düşmanlarla ve patron savaşları ile karşı karşıya kalıyor ve bu tarz oyunlarda patronları ortadan kaldırmak gerçekten zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Öncelikle patronların nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde ise kendimize ait bir savunma sistemi ortaya çıkarmak oldukça önem arz ediyor ve daha sonrasında saldırılardan kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebiliyor ve onların canlarını yavaş yavaş azaltabiliyoruz. Bu taktikle beraber diğer oyunlarda olduğu gibi burada da patronları ortadan kaldırabiliyor ve onları ortadan kaldırdıktan sonra efsanevi kaynakların sahibi olabiliyoruz.
 
 

Hızlı bir şekilde öne atılabileceğimiz ve yanımıza çağırdığımız müttefiklerle beraber düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapımda tek oyunculu kısım içerisinde arkadaşlık deneyiminin olduğunu vurgulayabiliyor ve oyuncular her zaman müttefiklerini en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve müttefikleri ölürse yerine yenisini getirmek durumunda kalıyor. Çünkü her bir karakter burada tek bir sefer yer alıyor ve öldükten sonra ne yazık ki bu ölümün kalıcı olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla gerçekçi bir yapıya sahip olan oyun içerisinde kendi karakterlerinizi, müttefiklerinizi ve daha fazlasını özelleştirebiliyor veya ağ üzerinden diğer oyunculardan 2 adete kadar müttefik elde edebiliyorsunuz ve onlarla anlaşma yapabiliyorsunuz. Dünya içerisindeki canavarlarla yüzleşebileceğiniz yapımda kasaba sınırlarını ötesine doğru ilerleyerek buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve akabinde ise oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, aksiyon rol yapma deneyimi sunan bu yeni yapım fantastik bir dünyada geçiyor ve oyunculara derinlemesine bir keşif imkânı tanıyor. Oyunda sadece kendi karakterinizi değil, aynı zamanda size müttefik olan karakterleri de yakından tanıyabiliyorsunuz. Her karakterin kendine özgü bir arka plan hikayesi bulunuyor ve bu hikayelerle oyun dünyasının derinliklerine inme fırsatı elde ediyorsunuz.
 
Karakter özelleştirme seçenekleri, oyunculara kendi tarzlarına uygun bir deneyim sunarken, silah ve yetenek sistemleri de her oyuncunun farklı bir oyun tarzı benimsemesine olanak tanıyor. Ana görevler ve yan görevler ile ilerleyeceğiniz bu yapımda, her görevin size sunduğu meydan okumaları aşmak için farklı stratejiler ve yetenekler kullanabilirsiniz. Özellikle büyük patron savaşları, oyunun heyecan dolu anlarını oluşturuyor. Bu savaşlar, her biri farklı yetenekler ve zayıf noktalarla donatılmış düşmanları yenmeye çalışırken büyük bir mücadele sergilemenizi gerektiriyor. Aynı zamanda bu boss savaşları, oyuncuların taktiksel düşünme ve reflekslerini test etme açısından oldukça önemli.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Lords Mobile × Qin Shihuang'ın Toprak Askerleri İş Birliği Oyun Dünyasına Kültürel Bir İmza Atıyor! Dota 2 The International 2024 Şampiyonu Team Liquid Oldu!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız