Dijital dağıtım platformları günümüzde pazarın çok büyük bir payına hakim ve kendi aralarındaki rekabet nedeniyle gün geçtikçe daha fazla hizmet sunmak için yarışıyorlar. Aslında hepsi aynı kulvarda olmasa da aynı amaca hizmet ettikleri için birbirlerini yakından takip ediyorlar. Araya yeni katılanlarla birlikte işte en iyi 10 dijital mağaza:
Steam
Valve'in 2003'ten beri hizmet veren PC tabanlı indirme servisi. En güvenilir mağazalardan biri olan Steam, Humble Bundle gibi kampanyaları desteklemesi ve Indie yapımcılara yardım etmesiyle de biliniyor. Büyük küçük her tür yapımcıya rastlayabilmek mümkün. Steam üzerinde bir ürününüz satışa çıktığında kesinlikle zararda olmazsınız. Son derece aktif kullanıcı tabanı ve forumları, aralıksız kampanyaları ile PC kullanıcılarının favorisi.
Direct2Drive
GameFly'ın bu servisi, aynı hizmet uğruna çalışmasıyla Steam'in rakiplerinden biri olmasını sağlıyor. Direct2Drive da Indie yapımcıları destekliyor hatta Independent Games Festival ödüllerine maddi olarak kaynak sağlıyor. Direct2Drive, Steam ile yarıştığını çok belli ediyor zira 2009'da çıkan Modern Warfare 2'yi, Valve'in Steamwork desteğini barındırıyor diye satmamaya karar vermişti. Yine de Steam dışında pazarda güçlü alternatiflerin bulunması sevindirici.
Good Old Games (GOG)
Eski 486'larınızda ve Windows 95'lerinizde oynadığınız oyunları mı özlüyorsunuz? Emülatör programlarıyla uğraşmak istemiyor musunuz? Good Old Games, eski klasiklerin yeni makinelerde çalışabilecek şekilde yenilenerek satılmasını sağlıyor. Düşük fiyatlar, kullanma kılavuzları, oyunların müzik albümleri gibi çeşitli bonuslar da cabası.
Origin
EA'in Steam'e yanıtı Origin oldu bu sene. Başlangıcı sadece kendi oyunlarıyla yapmış olmalarına rağmen (Hatta Battlefield 3 sadece Origin destekliyordu) 2012'nin ilk bahar aylarında Steam'in kapasitesine gelmeyi planlıyorlar. Origin kendi yapımlarını Steam'den uzak tutmaya çalışırsa, çok satış yapması beklenen EA oyunları nedeniyle kendine kullanıcı toplamaya devam edecektir. Her ne kadar şu an Steam gibi bir oyuncu kitlesine sahip olmasa da ve teknik açıdan onu yakalayamamış olsa da tahminler 2012'nin sonuna kadar yakalayacağı yönünde.
Amazon
Amazon ürünlerinizi kapınıza kadar getirme konusunda usta olsa da aynı zamanda dijital dağıtım konusunda da usta. Uygun fiyatlara indirilebilir oyunlar satması ve çok büyük bir kitle tarafından biliniyor olması en büyük avantajlarından.
Xbox Live Marketplace
Microsoft ve Xbox, dijital oyun satışlarının konsollarda büyümesini sağlıyan en büyük yardımcılardan oldu. Oyuncuların normal mağazalara gitme alışkanlıklarını yok eden bu platform, sahip olduğu oyun çeşitliliği ve başarısıyla en çok tanınan dijital platformlar arasında bulunuyor.
PlayStation Network
Xbox Live Marketplace gibi PSN de geniş çeşitlilikte indirilebilir oyun sunuyor. Bunun üzerine PlayStation'a özel yapımları ve orijinal PlayStataion 1 oyunlarını da ekleyebiliriz. PSN üyeliklerinin ücretsiz olması da ayrı bir avantajı.
App Store
App Store, dijital platformların en başarılı örneklerinden biri, model alınacak cinsten. Bazen ücretsiz yapımların bile son derece kaliteli olması kullanıcılarını çok mutlu ediyor. Pek çok bağımsız stüdya ilk çıkışını burada yapıp iOS oyunları geliştirmeye başlıyor.
Nintendo eShop
Nintendo'nun diğer platformlardan örnecek şeyleri olsa da elinde bazı güçlü özellikler bulunduruyor. Kirby gibi klasik NES oyunlarının 3D yeniden yapımlarını ve Game Boy klasikleri gibi seçenekler sunması 3DS sahiplerini sevindiriyor.
Ubuntu Software Center
Ubuntu kurulu sistemler için tasarlanan bu plaftormda ücretsiz olarak çeşitli programlara erişebiliyorsunuz. USC, kendini geliştirmek ve diğerlerine yardımcı olmak isteyenlerin bir platformu ve sürekli gelişiyor.