Ubisoft: Wii Gelirimizin %45'ini Oluşturuyor

Alkan Adakaner

Wii U'nun kontrolcüsünden de oyunları oynamamız mümkün olacak

      Nintendo'ya en büyük desteği veren firmalardan birisi de Fransız yayıncı Ubisoft'tur. Nintendo'nun her platformunu destekleyen bu firma Wii U'da da desteğinin devam ettirecek gibi görünüyor.
 
      Ubisoft patronu Yves Guillemot'un açıklamasına göre şu an ki gelirlerinin %45'ini Wii'deki oyunlarından kazanıyorlarmış. Just Dance gibi oyunların Wii'de hala oldukça yüksek satış rakamlarına sahip olduğunu söyleyen yetkili, 3DS'in çıkışındaki sorunlara rağmen Wii U'ya olan güvenlerinin yüksek olduğunu belirtti.
 
      Wii U'nun potansiyelinin ve tablet kontrolcüsünün oynanabilirliği geliştirmek için iyi bir yöntem olacağını düşündüğünü söyleyen Guillemot, oyunları daha kolay oynanabilecek teknolojinin geliştirilmesinin daha fazla insana ulaşmaya yardımcı olduğunu ve bunun da daha fazla para kazanmak anlamına geldiğini belirtti ve Wii U'ya "büyük bir inanç" beslediklerini tekrar vurguladı.
     
     Nintendo Wii U için özel oyunlar da geliştirdiğini açıklayan Ubisoft'un Assassin's Creed gibi önemli serileri ile bu konsolda çok iş yapacağına eminiz.