Steam'in Yeni Güvenlik Sistemi: Steam Guard

Gökhan Yılmaz

Korsan Gabe Newell

 
     Valve, hesapların çalınmasını engelleyecek yeni bir güvenlik sistemi olan Steam Guard'ı tanıttı. Firma, yeni sistemden o kadar emin ki kurucusu Gabe Newell, kendi Steam hesabının kullanıcı adını ve şifresini herkese söylemekten çekinmedi.
 
     Steam Guard, Steam hesabınızı bir bilgisayara bağlamanızı sağlıyor. Intel'in IPT (Identity Protection Technology) teknolojisi ile geliştirilen sistem, hesabınızı donanımınız ile bağdaştırarak başka sistemlerin girmesini engelliyor. Bu teknoloji Intel'in ikinci nesil CoreT ve CoreT vProT işlemcilerinde bulunuyor. Yani her işlemciyi eşsiz bir anahtar gibi düşünebiliriz; hesaba girmek isteyen PC ve dolayısıyla işlemcisi uygun değilse kabul edilmiyor.
 
     Steam hesaplarının çalınması Valve'in bir numaralı sorunuymuş. Görünüşe göre bu sorunun üstesinden gelindi. Gabe Newell'ın hesabına girmeyi kendiniz deneyebilirsiniz:
 
 - Kullanıcı İsmi: GabeN@valvesoftware.com
 - Şifre: MoolyFTW
 
     Sistem gerçekten de sorunsuz işliyorsa bu, Steam hesaplarının çalınmasına engel olacaktır. Eğer işlemiyorsa Valve'in patronu hesabını komik bir şekilde çaldırmış olacak.