Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tails of Iron 2 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

 
 
Yayıncılığını United Label ve geliştiriciliğini Odd Bug Studio’nun üstlendiği Orta Çağ temalı macera rol yapma oyunu Tails of Iron II: Whiskers of Winter ne yazık ki ertelendi. Açıklanan detaylara göre oyun daha önce planlanan 2024 çıkış yılından Şubat 2025'e alındı.
 
Tails of Iron 2 merakla beklenen devam projelerinden
 
 
 
Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Tails of Iron II: Whiskers of Winter yeni tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için satışa sunulacak. Oyunun PC sürümü ise Steam platformu üzerinden yayınlanacak.
 
Orijinal oyunun kanlı sonundan sonra geçen Whiskers of Winter, Arlo'nun Dark Wings'in saldırısına karşı acımasız bir intikam arayışını bizlere aktarıyor. Beğenilen ilk oyunun ardından devam oyunu için beklentilerin hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Öte yandan Odd Bug Studio çok ödüllü seslendirme sanatçısı Doug Cockle'ın (The Witcher 3, Baldur's Gate III, Alan Wake II) Tails of Iron dünyasına geri döndüğünü doğruladı.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Eleştirmenler tarafından beğenilen ilk oyunun ardından yeni devam oyununda yepyeni mekanikler, sistemler, hikaye içeriği ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde bir sıçan karakteri kontrol ediyor ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Farklı karakterlerle tanışabileceğimiz, platform zorluklarını aşabileceğimiz ve arka plan atmosferinin oldukça dikkat çekici olduğu yapım içerisinde başıboş haydutların evi olan acımasız Kuzey topraklarında büyük bir maceraya atılmak durumunda kalıyor ve destansı görevleri tamamlayarak gidişatımızı belirleyebiliyoruz.
 
İlk oyunda olan olayların sonrasında geçecek olan devam oyunu içerisinde, elbette hikayenin geri kalanında neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanıyor ve geniş karla kaplı bir krallığa adım atmak durumunda kalıyoruz. Eleştirmenlerden tam not alan ilk oyunun ardından aksiyon rol yapma deneyimini yepyeni bir projeyle beraber devam etmek durumunda kalıyor ve yine ilk oyunda olduğu gibi ana karakterimizi burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz.
 
Arlo olarak ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde kadim bir kötülüğü yenmek için büyük bir mücadeleye atılıyor ve güneyin fareleri, kemirgenleri ve kurbağaları arasında büyük savaşların olduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette hayvanların arasındaki farklı türlerle beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde bu türlerin kavgasını izleyebiliyor ve toplumun aslında bir nevi burada çatırdadığını aktarabiliyoruz. Kana susamışlığın ve şiddetin dolu dolu karşımıza çıktığı yapım içerisinde tüm bunları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda bu kötü duruma bir son vermek için elimizden geleni yapmaya hazırlanıyor ve korkunç bir kötülüğün uyandığını burada söyleyebiliyoruz. Bu kötülüğü ortadan kaldırmak için türlü arenalara doğru geçiş yapabiliyor, zorlu platform unsurlarını aşmak durumunda kalıyor ve yapacağımız hamlelerle ana karakterimizi burada yönetebiliyoruz. Ana karakterimiz burada zıplayabiliyor, sağa sola doğru yürüyebiliyor ve klasik sıçan hareketleriyle beraber bizlere sunulmak isteniyor.
 
 

Farklı ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve arka plan hikayesinin oldukça karanlık olduğu yapımda, başıboş haydutların, canavarların, yaratıkların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Kemirgenlerin, kurbağaların ve farelerin arasında büyük bir mücadelenin olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bu tarz bir yapı ile beraber hikayenin başladığı yakında geniş buz gibi krallığı keşfetmek durumunda kalıyor ve rol yapma efsanesi içerisinde yer almak durumunda kalıyoruz.
 
Çelik kadar keskin ve kana susamış düşmanlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda, yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken aynı zamanda düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimizi biz belirleyebiliyor ve burada oldukça dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Kuzeyin soğuğu kadar düşmanların da bir hayli soğuk çeliklerle dövüştüğü yapımda korkunç bir kötülüğe uyandığını yukarıda bahsetmiştik. Bu kötülüğün uyanmasıyla beraber kanatlarının ölüm kadar siyah olduğunu görebiliyor ve dişlerinin ise çelik kadar keskin olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bunun yanı sıra intikam mücadelesi ile beraber yanıp tutuşurken büyük bir aksiyon sistemi içerisinde kendimize bulabiliyoruz. Bölgenin genç varisi olarak ilerlemeye çalıştığımız yapımda, karla kaplı topraklara doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve burada destansı bir yolculuğa çıkabiliyoruz. Dev canavarları avlayabileceğimiz, dağılmış kalanları birleştirebileceğimiz ve yerleşim yerimizi geliştirebileceğimiz yapımda oldukça farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve kan ve tahtın korkunç sırlarını burada keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
Elbette yine iktidar konuları ile haşır neşir olabileceğimiz yapımda bir varis olarak kendi krallığımızı burada korumak istiyor ve varis olmanın gerekliliklerini yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Adeta demirden bir fareyle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda türlü zorlukların üstesinden gelmeye başlıyor ve efsanevi canavarlarının izini sürmek için büyük bir mücadeleye atılım sağlayabiliyoruz. Kazandığımız nadir kaynaklarla beraber yok edici ve üst düzey ekipmanlar üretebiliyor. Bu ekipmanlarla beraber elbette bazı canavarlar kolay bir şekilde ortadan kaldırılabilir, ancak bazı canavarların ve yaratıkların ise kolay kolay pes etmediğini vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor ve patron savaşları ile beraber de kendimizi büyük bir mücadelenin içerisinde hissedebiliyoruz. Öncelikle patron savaşlarında düşmanın nasıl saldırdığını öğrenmemiz gerekiyor ve akabinde ise onun saldırılarını boşa çıkararak karşı saldırıya geçmek şart. Diğer oyunlarda olduğu gibi aynı şekilde patronları bu şekilde ortadan kaldırabilir ve kendi yolumuza bakmak için büyük bir fırsatı beraberinde getirebiliriz.
 
 

Oyunda diğer canlıların ve yaratıkların olduğu bir senaryo bizleri bekliyor. Burada yılanlarla, ejderhası soyundan gelen canlılarla, tuhaf bacaklılarla ve çok daha fazlasıyla acımasız savaşlar üzerinde usta olmaya çalışıyor ve Kuzeyin topraklarında ne kadar kötülük varsa onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Hayatta kalma şansımızı daha fazla geriye tepmemeye başladığımız yapımda zorlayıcı savaşlar üzerinde ustalaşmak elbette oyun içerisinde temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda fare ve diğer adıyla sıçan ile beraber saldırılardan yuvarlanarak kaçabiliyor, anlık saldırıları savuşturabiliyor ve çeşitli dehşet verici infazlar kullanarak düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle doğru zamanda doğru şekilde tuşlamalar bir hayli önem arz ediyor ve bununla beraber hayatta kalma şansımızı arttırmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Hangi ekipmanla gitmek istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve yapacağınız hamlelerle ve toplayabileceğiniz kaynaklarla beraber çıkmak üretebiliyor ve daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber dikkat çekici ortamlarda kendinizi bulabiliyor ve akabinde ise buralardan sağ kurtulmak tamamen sizin işiniz oluyor. Anlık saldırılar üzerinde ustalaşabileceğimiz ve reflekslerimizi konuşturabileceğimiz yapımda kendimize ait çeşitli geliştirilebilir silahlar üretebiliyor ve savaşa uygun gördüğümüz silahı istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Bu kapsamda mızrakla hızlı bir şekilde vurabiliyor, yayla beraber uzak menzilli atışlar yapabiliyor ya da sağlam vuran gürz ile beraber düşmanı paramparça edebiliyoruz. Alternatif olarak yeni ölümcül tuzaklarla beraber taktıkça savaşları kazanmak durumunda kalıyor ve ilk oyunda olmayan ve yeni oyunda bulunan tuzak sistemi ile beraber düşmanları alt etmek artık daha farklı stratejileri beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu stratejileri en iyi şekilde uygulayabiliyor ve zor anlarda bu tuzakları korumak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Yerleşim yerimizi geliştirebileceğimiz ve aksiyona dahil olabileceğimiz yapım içerisinde, elbette kendi topraklarımızı savunmak yetmiyor. Bunun yanı sıra zorluklarla kazandığımız ekipmanları ve kaynakları kendi yerleşim bölgemizi geliştirmek için kullanabiliyoruz. Daha güçlü eşyalar yapabileceğimiz mutfakta, daha lezzetli yemeklerle beraber karşı karşıya kalabileceğimiz, bunun yanı sıra güçlü tuzaklar kurabileceğimiz ve daha fazlası için yerleşim yeri kurabileceğimiz yapımda elbette yerimizi oluşturabiliyor ve bu yerimizi istediğimiz şekilde geliştirebiliyoruz.
 
Geniş ve tehlikeli karla kaplı krallığı keşfederken aynı zamanda kendi bölgemizi kurmak oldukça önem arz ediyor ve burada kurulumlarla beraber daha fazla karakteri yanımıza çekebilir ve müttefik elde edebiliyoruz. Yok edici ekipmanlar üretmeye çalıştığımız yapımda elbette kendimizi ne kadar çok geliştirirsek o kadar güçlü olabiliyor ve buna göre hızlı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak, devam oyunu içerisinde beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu ve hem hayranların hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanacak yeni bir deneyim sunmak üzere tasarlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Yarış Oyunu Victory Heat Rally, PC, Mobil ve Switch için Yayınlanacak Raging Loop, 30 Ağustos'ta PS5, Xbox Series ve Xbox One'a Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız